Το Apple Pay ξεπερνά τα Starbucks ως την πιο δημοφιλή εφαρμογή πληρωμής για κινητά

Η Apple Pay φέτος θα ξεπεράσει την αλυσίδα καφέ Starbucks στην παροχή της πιο δημοφιλούς μεθόδου πληρωμής μέσω κινητού για αγοραστές στα καταστήματα των ΗΠΑ.

Η εφαρμογή πληρωμών της Apple φέτος θα έχει 30,3 εκατομμύρια χρήστες Η.Π.Α., σε σύγκριση με 25,2 εκατομμύρια για την εφαρμογή πληρωμής Starbucks, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer.

Η Apple Pay θα είναι επίσης πιο δημοφιλής από άλλες μεθόδους πληρωμής μέσω σημείου πώλησης (POS), όπως η Google Pay, η οποία έχει 12,1 εκατομμύρια χρήστες και η Samsung Pay με 10,8 εκατομμύρια χρήστες.

Οι υπηρεσίες πληρωμών αυξάνονται με την ευρύτερη υιοθέτηση συστημάτων εντός καταστήματος που λειτουργούν με ασφάλεια με τα τσιπ επικοινωνίας κοντά (NFC) σε smartphones.

Οι πληρωμές μέσω κινητής τηλεφωνίας, όπως και οι επαφές χωρίς σύνδεση, καλούνται επίσης να υπερδιπλασιαστούν στα 220 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023 από 98,9 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ φέτος.

Ο αριθμός των χρηστών που χρησιμοποιούν smartphones για την πραγματοποίηση πληρωμών εντός καταστήματος θα αυξηθεί κατά 9,1% φέτος στα 64 εκατομμύρια, ή το 30% όλων των χρηστών smartphone των ΗΠΑ, η πρόβλεψη του eMarketer.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές έχουν καθυστερήσει να υιοθετήσουν τις ασύρματες τηλεφωνικές πληρωμές σε σύγκριση με άλλες περιοχές, όπως οι αστικές περιοχές της Κίνας, ωστόσο η έρευνα του eMarketer δείχνει ότι η ανάπτυξη αυξάνεται καθώς περισσότερα καταστήματα προσθέτουν την τεχνολογία στα συστήματα POS.

Σε αντίθεση με την Κίνα, οι Η.Π.Α. επί σειρά ετών δημιούργησαν την υποδομή για να διαχειριστούν πληρωμές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, καθιστώντας τους μια εύκολη εναλλακτική λύση σε μετρητά και επιταγές

Ωστόσο, οι νέοι ενήλικες που μεγάλωσαν με smartphones επέδειξαν μεγαλύτερη προθυμία να χρησιμοποιήσουν τις κινητές συσκευές για πληρωμές, οδηγώντας τη δημοτικότητα εφαρμογών όπως το Venmo του PayPal, το οποίο είχε 40 εκατομμύρια χρήστες από το πρώτο τρίμηνο.

Η Starbucks ήταν πρωτοπόρος στην χρήση μεθόδων πληρωμής χωρίς επαφή για τους πελάτες της στις Η.Π.Α., προσφέροντας εκατομμύρια ανθρώπους στην πρώτη τους εμπειρία με πληρωμές εντός καταστήματος.

Η Starbucks Pay εξακολουθεί να αναπτύσσεται έντονα αποδεικνύοντας ότι οι αλυσίδες καταστημάτων μπορούν να δημιουργήσουν με επιτυχία ένα σύστημα πληρωμής με αποκλειστικό δικαίωμα, το οποίο τους δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα αγοράς.

Η Walmart, ως ένα άλλο παράδειγμα, δημιούργησε μια εφαρμογή πληρωμών που είναι ενσωματωμένη στις πληρωμές εντός καταστήματος και στις ηλεκτρονικές παραγγελίες παράδοσης και παραλαβής.

Η Apple Pay ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, όταν τα έσοδα από πληρωμές χωρίς επαφή αποτελούσαν περίπου το 19% όλων των λιανικών πωλήσεων και αντιμετώπισαν προκλήσεις για την τόνωση της υιοθεσίας μεταξύ των καταναλωτών και των λιανοπωλητών.

Ωστόσο, η Apple Pay φτάνει σε σημείο καμπής και αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο 70% των λιανοπωλητών των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει τις δραστηριότητές της στις πληρωμές, ειδικά μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της Apple Card σε συνεργασία με την Goldman Sachs.