26 Απρ 2024
READING

Μια μπύρα Χάρμα

3 MIN READ

Μια μπύρα Χάρμα

Μια μπύρα Χάρμα

Η Κρητική Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η πρώτη μικροζυθοποιία στο Νομό Χανίων Κρήτης. Το ζυθοποιείο βρίσκεται στο χωριό Ζουνάκι, του Δήμου Πλατανιά.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν 2000 τ.μ. και περιστοιχίζονται από ελαιώνες και πορτοκαλεώνες.

Απέχει 25χλμ από το κέντρο της πόλης των Χανίων, στο δρόμο για τις πιο δημοφιλείς παραλίες της ευρύτερης περιοχής όπως ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και την Παλαιόχωρα.

Το όραμα ανήκει στον Ιωάννη Λιονάκη, ο οποίος ίδρυσε το ζυθοποιείο το 2007. Ο Ι.Λιονάκης, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και είναι ένας περήφανος Κρητικός.

Ο ίδιος, διαχρονικός λάτρης της μπύρας, είχε την φιλοδοξία να προσφέρει στους ντόπιους και του επισκέπτες, μία φρέσκια, λαχταριστή μπύρα, κάτι που θεωρούσε ότι έλειπε από την Κρητική αγορά.

Το όραμα έγινε πραγματικότητα και η πραγματικότητα μετουσιώθηκε σε μία αέναη δέσμευση για αριστεία.

Στην Κρητική Ζυθοποιία, στόχος είναι η παραγωγή και διανομή εξαιρετικής χειροποίητης μπύρας που αποπνέει Κρήτη, τις παραδόσεις και τις διαχρονικές της αξίες, μέσα από κάθε ποτήρι.

Η βασική προτεραιότητα είναι η δημιουργία μίας μεστής και αγνής μπύρας χωρίς συντηρητικά ή προσθετικά, η οποία θα ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες μπύρας.

Μετά την επέκταση του ζυθοποιείου, που πραγματοποιήθηκε το 2015, δεκαπλασιάστηκε η παραγωγική δυναμικότητα.

Η μπύρα είναι φρέσκια. Φρέσκια σημαίνει αφιλτράριστη και απαστερίωτη.
Η φρέσκια και αφιλτράριστη μπύρα είναι η πιο αγνή και φυσική μπύρα.

Είναι θολή, γευστική και αρωματική, διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις πρώτες ύλες της καθώς και της μαγιάς, η οποία έχει υψηλή θρεπτική αξία.

Η διαδικασία παραγωγής μας είναι φιλική προς το περιβάλλον και τα απαιτούμενα θερμικά φορτία παράγονται από ηλιακούς συλλέκτες καθώς και από την καύση πυρηνόξυλου, και οι δύο μέθοδοι είναι εξαιρετικές πηγές αειφόρου ενέργειας.

Για τα ψυκτικά φορτία, έχει εγκατασταθεί μία μονάδα γεωθερμίας, ενώ τα θερμικά απόβλητα χρησιμοποιούνται κι αυτά κατά την διαδικασία ζυθοποίησης, αντί να αποβάλλονται στο περιβάλλον.

Ένα παραδοσιακό ζυθοποιείο καταναλώνει 10lt νερού για να παράξει 1lt μπύρας. Στην Κρητική Ζυθοποιία έχοουν βελτιστοποιήσει την κατανάλωση νερού, έχοντας επιτύχει μία μείωση στα 5lt νερού ανά 1lt μπύρας.

Υποπροϊόντα όπως η περισσευούμενη μαγιά ή το βρασμένο κριθάρι χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές ή οικολογικό λίπασμα.

Η μαύρη μπύρα διατίθεται και παρασκευάζεται στα πρότυπα των Munich dark, γνωστή ως dunkel, το παραδοσιακό στυλ μπύρας των Βαυαρέζικων χωριών.

Μία μπύρα με πλούσια γεύση, από καβουρντισμένες και καραμελωμένες βύνες, αναδύει νότες καραμέλας, σοκολάτας και καφέ. Ο λυκίσκος προσδίδει μέτρια πικράδα που ισορροπεί άψογα τη γλυκιά γεύση της βύνης.

Η ξανθιά μπύρα γεμάτη γεύση, ελαφρά βυνώδης, με λεπτή επίγευση λυκίσκου, μέτριας πικράδας 

Με τις δυο βασικές βύνες από την Ελλάδα και δυο special βύνες από το Βέλγιο, αυτή η φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπύρα, χαρίζει πλούσια γεύση και ισορροπεί τέλεια γεύσεις και αρώματα βύνης και λυκίσκου.

Μία έκρηξη γεύσης και αρωμάτων αναβλύζει σε κάθε γουλιά της νέας Χάρμα Pale Ale. Μία πανδαισία πικάντικων γεύσεων και αρωμάτων από εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα συνοδεύεται από μια ευχάριστη πικράδα που αναζωογονεί τον ουρανίσκο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.