Η Amazon «Holiday Toy List» θα κοστίσει τους κατασκευαστές παιχνιδιών μέχρι και τα 2 εκ. δολάρια για να συμπεριληφθούν

Η ετήσια «Holiday Toy List» της Amazon, η οποία προωθεί τα 100 κορυφαία παιχνίδια που διατίθενται στην πλατφόρμα της, κοστίζει εκατομμύρια δολάρια για τους κατασκευαστές παιχνιδιών.

Η λίστα παιχνιδιών, η «βιτρίνα» του Amazon για τα νεότερα και καλύτερα best seller παιχνίδια και δώρα για παιδιά», κυκλοφόρεί άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Amazon χρεώνει τους κατασκευαστές παιχνιδιών εκατομμύρια δολάρια σε «χορηγίες» που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον κατάλογο, ελπίζοντας να συγκεντρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια μόνο φέτος.

Οι «χορηγίες» πωλούνται για περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια και τα περισσότερα χρήματα που μια επιχείρηση πληρώνει καθορίζουν πόσα προϊόντα μπορούν να υποβάλουν για εξέταση και πού θα εμφανιστούν στη λίστα.

Οι οδηγοί δώρων για τις διακοπές του υπολογίζεται ότι έφθασαν έσοδα άνω των 120 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017, αυξημένα κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Amazon δεν αποκαλύπτει τα χρήματα που λαμβάνει από τη βιομηχανία παιχνιδιών και λέει ότι ο κατάλογος «επιμελείται προσεκτικά για να βοηθήσει τους αγοραστές».

Αν και αυτό είναι απολύτως νόμιμο, ο πρόεδρος της ομάδας υπεράσπισης των καταναλωτών, Public Citizen Robert Weissman, θεωρεί προβληματικό.

«Δεν γράφουν» αμειβόμενη διαφήμιση «σε αυτό, επειδή αλλάζει τελείως πώς οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τις πληροφορίες», είπε.

«Εάν ο κατάλογος είναι πλήρως ή εν μέρει πληρωμένη διαφήμιση, οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν.»

Η απάντηση της Amazon ήταν ότι «Κάθε προϊόν στην ετήσια λίστα παιχνιδιών περιλαμβάνει ιδέες οικογενειακών δώρων από καινούργιες κυκλοφορίες επιμελείται ανεξάρτητα από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που βασίζονται σε έναν υψηλό δείκτη ποιότητας».

«Παίρνουμε ιδέες για προϊόντα από πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών μας που έχουν την ευκαιρία να υποδείξουν τα καλύτερα παιχνίδια τους για την εποχή και να αυξήσουν την προβολή αυτών των παιχνιδιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here