20 Απρ 2024
READING

M&S Food | νέο concept

2 MIN READ

M&S Food | νέο concept

M&S Food | νέο concept

Στο κέντρο του Clapham, στο Νότιο Λονδίνο, συμβαίνει μια αλλαγή. Μια αλλαγή κρίσιμη για το μέλλον μιας από τις πιο δημοφιλείς μάρκες λιανικής πώλησης.

Εκεί η Marks & Spencer επέλεξε να παρουσιάσει τη νέα της φιλοσοφία για το κατάστημα τροφίμων.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των κερδών της M&S εξακολουθεί να παράγεται από το τμήμα της ένδυσης. Το περιθώριο στη μόδα υπαγορεύει αυτό να συμβαίνει. Αλλά τι συμβαίνει με τα έσοδα;

Στο σύνολο των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος, τα έσοδα από τρόφιμα ανήλθαν σε £ 5,9 δισ. ενώ τα είδη ένδυσης συνεισέφεραν £ 3,5 δισ. αλλά περίπου τα μισά κέρδη.

Η M&S έχει μια ομάδα διοίκησης όπου τα δύο τρίτα της ανώτερης ηγεσίας είναι νέα. Αυτό είναι καλό, αλλά ο ρυθμός αλλαγών και καινοτομίας πρέπει να επιταχυνθεί δραματικά. Αυτό το κατάστημα είναι περισσότερο μια δήλωση προθέσεων από οτιδήποτε άλλο.

Τα ρούχα παράγουν τα περισσότερα κέρδη της M&S, αλλά η επιχείρηση “κουβαλά” τα “βαριά” και ξεπερασμένα καταστήματα της. Σε σημείο που δεν μπορεί κανείς να μην κατανοείαι ότι εάν το 100% της προσπάθειας της M&S είχε ως κυρίαρχο στόχο τα τρόφιμα, θα ήταν μια πραγματικά μεγάλη επιχείρηση.


Αυτό το νέο κατάστημα είναι μια ολοκληρωμένη αίθουσα φαγητού, βασισμένη σε όλα τα καλά πράγματα που έχουν παραμείνει από τα καταστήματα τροφίμων M&S, ενώ παράλληλα διαφοροποιείται με συγχρονη αντίληψη και εικόνα.

Είτε πρόκειται για δωρεάν γευσιγνωσία κρασιού, φούρνο για πίτσα με ξύλα, barista για να σερβίρει τον αγαπημένο σας καφέ ή για επιλογή από ντόπια φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ολόκληρο το concept έχει έναν “φρέσκο αέρα”.

Καμία επιτυχημένη επιχείρηση τροφίμων δεν έχει κατασκευαστεί μόνο από ένα φούρνο πίτσας, αλλά κάποιος αναρωτιέται αν αυτό μπορεί να είναι μόνο η αρχή μιας πραγματικής αναβίωσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.