Τα ηλεκτρονικά καταστήματα φυτών βοηθούν τους millenials να έρθουν σε επαφή με τις ρίζες τους

Κάτι έχει συμβεί με τα φυτά. Ενώ τα περασμένα χρόνια αποτελούσαν τάση μεταξύ των μεσαίων τάξεων οικογενειών, τώρα φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο τους στα σπίτια των αστικών millenials μέσω μιας σειράς online-only επιχειρήσεων.

Οι εταιρείες προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες σε πολυάσχολους, οι οποίοι θα ήθελαν ίσως να ομορφύνουν τη βεράντα τους με ένα-δύο φυτά, αλλά δεν έχουν το χρόνο να δεσμευτούν πλήρως.

Κάποιοι, όπως η βρετανική startup Bloom & Wild, προσφέρουν παράδοση στο σπίτι

Η Patch Plants, η οποίο έχει καταστεί πανταχού παρούσα μέσω του Instagram, προσφέρει τώρα ένα «Plant Hotel» – μια υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους αγοραστές να αφήσουν τα φυτά τους στη φροντίδα των εργαζομένων της Patch κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Οι προστιθέμενες υπηρεσίες απευθύνονται σε ανθρώπους, οι οποίοι, αν και επιθυμούν να φροντίσουν έναν κήπο – και θέλουν όλα τα διανοητικά υγιή οφέλη που προσφέρει – δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια δέσμευση πλήρους απασχόλησης.

Λοιπόν, πώς φτάσαμε από τα φυτώρια με είδη κήπου σε μια ολοκληρωμένη, online βιομηχανία; Και πότε οι millenials απέκτησαν τέτοια εμμονή με τα φυτά;

Ενδεχομένως, όταν το περιεχόμενο των Instagram influencers άρχισε να αλλάζει από «διακοπές στην Ίμπιζα» στο «η συλλογή φυτών μου» ή «πώς να φροντίσετε έναν φίκο».

Αλλά για πολλούς νέους επαγγελματίες, η φροντίδα ενός κήπου είναι ένας τρόπος να χαλαρώσουν . Ιδιαίτερα για εκείνους που δουλεύουν πολλές ώρες στον υπολογιστή, τα φυτά προσφέρουν έναν τρόπο να αποσυνδεθούν.

«Επιλέγοντας να φροντίσω τον κήπο, να βάλω νερό στα φυτά μου, να ελέγξω πώς μεγαλώνουν, είναι ένας τρόπος να στρέφω τακτικά την προσοχή μου σε κάτι άλλο», εξηγεί η παραγωγός με έδρα το Λονδίνο, Rosianna Halse Rojas.

«Είναι επίσης πολύ ικανοποιητικό να χρησιμοποιώ τα βότανα που έχω η ίδια φυτέψει, στη μαγειρική μου. Είμαστε τόσο αποξενωμένοι από την πηγή των προϊόντων μας, γι ‘αυτό είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι αυτά τα μικρά κλαδιά δυόσμου, δεντρολίβανου ή σχοινόπρασσσου είναι από τον κήπο μας».

Και δεν χρειάζεται να είναι ένας πλήρης κήπος. Οι νέοι επαγγελματίες του Λονδίνου έχουν καταφέρει να μετατρέψουν οποιοδήποτε ελεύθερο μπαλκόνι σε πράσινο χώρο.

«Σε προηγούμενο διαμέρισμα καταφέραμε να δουλέψουμε με ένα μικρό κομμάτι χώματος για να καλλιεργήσουμε ραδίκια, μαρούλια και πολλά άλλα», λέει η Rojas.

«Είναι μια διασκεδαστική και αρκετά φυσική πρόκληση που συμβάλλει στην εξισορρόπηση του χρόνου που περνάω στο laptop. Μόλις βγω έξω, μένω κιόλας έξω για λίγο.

Μου αρέσει να ανεβάζω updates για τον κήπο μου στο διαδίκτυο κυρίως σε Instagram story, αλλά συνήθως δεν φέρνω το τηλέφωνό μου όταν βγαίνω έξω και χρησιμοποιώ το χρόνο αυτό για να γράψω, να διαβάσω ή απλά να χαλαρώσω με ένα φλιτζάνι τσάι ».

Τα οφέλη της χλωρίδας γύρω από το σπίτι μεταφράζονται ακόμη και σε φυσική ευεξία για μερικούς.

«Η μεγαλύτερη φυσική αλλαγή που έχω παρατηρήσει είναι ότι έχω λιγότερους πονοκεφάλους με τα φυτά γύρω από το σπίτι», λέει η 27χρονη Anna Broomhead.

«Πάσχω από ημικρανίες και πονοκεφάλους, αλλά έχουν σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ στη συχνότητα από τότε που έφερα περισσότερα φυτά στο σπίτι.

Έχω επίσης μια πραγματική αίσθηση του επιτεύγματος και υπερηφάνειας κάθε φορά που εντοπίζω ένα νέο φύλλο.

Δεν είμαι τόσο γνώστης με τις συνθήκες του εδάφους ή του φωτός, όμως έχω πάντα ένα εκπληκτικό συναίσθημα όταν εντοπίζω ένα καινούργιο βλαστάρι και συνειδητοποιώ ότι αυτό το ζωντανό πράγμα ακμάζει εξαιτίας μου ».

Όσον αφορά την συσκευασία, την αποστολή και το χειρισμό, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Τόσο πολύ ώστε να είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, πιο αξιόπιστες από τους μεγαλύτερους εμπόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here