Σοφία Γεωργοπούλου | πολυβραβευμένη brand identity designer

Η Σοφία Γεωργοπούλου είναι μία πολυβραβευμένη brand identity designer από την Αθήνα. Εδώ και πάνω από μία δεκαετία έχει βάλει την υπογραφή της σε ενδιαφέροντα και πολύ διαφορετικά projects τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Who is who

Η Σοφία είναι για μία Ελληνίδα freelance graphic designer με σπουδές στο Λονδίνο και έδρα την Αθήνα, αλλά –πλέον – με ένα εκτενές και πολυσχιδές πελατολόγιο από κάθε γωνιά της Γης.

Με τα χρόνια, έχει αναπτύξει εξειδίκευση στους τομείς του branding, του logo design, της οπτικής επικοινωνίας, της ανάπτυξης εταιρικής ταυτότητας και του packaging.

Το έργο της έχει βραβευτεί σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς design τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ενώ επιλεγμένα project της έχουν παρουσιαστεί και σε εξειδικευμένες εκδόσεις του κλάδου. 

Το 2015 τιμήθηκε με το βραβείο “Best Agency of the World 2015” στο πλαίσιο του Best Brand Awards. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό design που βραβεύει brands τα οποία διακρίνονται για την οπτική τους ταυτότητα και επικοινωνία. Το 2018, στον ίδιο διαγωνισμό, η δουλειά της ανακηρύχθηκε ως “Best Brand of the World”. 

Η φιλοσοφία της

Η δημιουργία οπτικής ταυτότητας για εταιρείες και brands κάθε είδους είναι το πάθος της – ένα πάθος όμως που συνοδεύεται από ένα καλό μείγμα ορθολογικής σκέψης και επαγγελματισμού.

Στην αντίληψή της, το επιτυχημένο design οφείλει να δημιουργεί έντονα συναισθήματα και συνθήκες ταύτισης με το κοινό.

Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί – αποτελεί προϋπόθεση για τον τελικό της στόχο, που είναι να βοηθά τα brands να κερδίζουν τις καρδιές των ανθρώπων και να αναβαθμίζουν ουσιαστικά τη θέση τους στην αγορά όπου και κινούνται. 

Προτιμά στον συνδυασμό δημιουργικότητας και αισθητικής απλότητας, κάτι που φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να καταφεύγει σε αχρείαστο “θόρυβο”.

Πάνω απ’ όλα όμως, πιστεύει στη σημασία της στρατηγικής σκέψης και του συμφωνημένου σκοπού πίσω από κάθε έργο ως προϋπόθεση ολοκληρωμένης δουλειάς.

Και αυτό γιατί το πραγματικά καλό design δεν ευχαριστεί μόνο τις αισθήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, προωθεί τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του κάθε brand – και αυτό μπορεί να σημαίνει πολύ διαφορετικά πράγματα σε κάθε περίπτωση, οδηγώντας σε πολύ διαφορετικά μονοπάτια.

Το motto της είναι: «Think with your heart!» και στα έργα της πάντα προσπαθεί να συνδυάζει τη λογική με τη…μαγεία!

Πιστεύει ότι η δύναμη του εξαιρετικού design είναι σε θέση να αλλάξει τον κόσμο: να κάνει τους ανθρώπους να δουν πιο καθαρά, να μεταδώσει συναισθήματα, να εντυπωσιάσει, να επηρεάσει συμπεριφορές και τελικά να βοηθήσει τα brands να εξελιχθούν και να αποκτήσουν ένα πιο καίριο αποτύπωμα.  

To όραμά της 

Η απόλυτη επιθυμία και στόχος της είναι να εμπνέει συνεχώς τους ανθρώπους μέσα από τη δουλειά της, προσφέροντάς προτάσεις design που λειτουργούν πέρα τα στενά όρια και ζητούμενα του κάθε project.

Επιθυμεί να κάνει όσους έρχονται σε επαφή με τις δημιουργίες της να χαμογελούν – και να τους ωθήσει να βλέπουν τα πράγματα από μία διαφορετική οπτική, πιο πλούσια σε νοήματα και συναισθήματα.

Ελπίζει να καταπιάνεται πάντα με συναρπαστικά projects και στη διαδρομή να συναντά μοναδικούς ανθρώπους και να κατανοεί και κατόπιν να δίνει δημιουργική διέξοδο σε όσα αυτοί θέλουν να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.