24 Ιαν 2025
READING

Τα brands γίνονται “εκδότες”

3 MIN READ

Τα brands γίνονται “εκδότες”

Τα brands γίνονται “εκδότες”

Δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πολύ προσεκτικά για να δείτε ότι οι direct-to-consumer εταιρείες νικούν τις παραδοσιακές μάρκες “κληρονομιάς” στην αλλαγή που συμβαίνει.

Οι αυτοαποκαλούμενοι γκουρού του marketing σε όλο τον κόσμο θα σας πουν ότι τίποτα θετικό δεν βγαίνει με το να μένει κανείς στην comfort zone του και το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που αυτά τα εμπορικά σήματα που αναζητούν άνεση μπορούν να μάθουν από το κύμα των εταιρειών του D2C – αφήνοντας πίσω την αμηχανία τους και προσπαθώντας μερικά νέα πράγματα.

Ένα από αυτά είναι η ανάπτυξη της νοοτροπίας του εκδότη.

Ο Robert Cialdini γράφει στο βιβλίο του, “Η Ψυχολογία της Πειθούς”:  «Συχνά δεν συνειδητοποιούμε ότι η στάση μας απέναντι σε κάτι έχει επηρεαστεί από το πόσες φορές μας έχουμε εκτεθεί σε αυτό στο παρελθόν».

Και όταν αυτό απλοποιείτε μέσω του φακού της διαφήμισης, γίνεται ένα με τη συχνότητα και την προσέγγιση. Και τα δύο μπορούν να αγοραστούν.

Ο ορισμός της παραφροσύνης είναι να εξαγοράσεις την προσοχή των ανθρώπων με ένα μήνυμα που θα τους κάνει να θέλουν να πατήσουν το κουμπί.

Το θέμα είναι να βεβαιωθείτε ότι το λογότυπό σας εμφανίζεται σταθερά στην κάτω δεξιά γωνία της διαφήμισής σας στο YouTube σε 48 αγορές, ακόμη και αν οι προγραμματισμένοι αλγόριθμοι δείξουν τη διαφήμισή σας 26 φορές στον ίδιο χρήστη.

Οι marketeers πρέπει να κερδίζουν την προσοχή των καταναλωτών και ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να είναι κανείς λιγότερο μάρκα και περισσότερο εκδότης.

Πάρτε για παράδειγμα την 4 ετών εταιρεία αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων Away για παράδειγμα.

Ναι, ο σκοπός βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουν. Έχουν μια σταθερή ιστορία καταγωγής και ιδρυτές που είναι πρόθυμοι να εκπροσωπήσουν το εμπορικό σήμα από όλα τα στάδια, μέχρι και τις σελίδες ενός περιοδικού.

Έχουν το είδος της επένδυσης και της χρηματοδότησης που μπορεί να παράγει αυτή την κουλτούρα. Ωστόσο, αν κοιτάξετε τη δραστηριότητα marketing και τις ιστοσελίδες εταιρειών με παρόμοιες επενδύσεις σε ιδέες, είναι συχνά είτε ασυνεπείς, είτε προέρχονται από ομοιογενείς τόνους πνεύματος, ευφυΐας και προσανατολισμού προς τον πελάτη.

Σοβαρά τώρα, προσλάβετε επιτέλους έναν νέο social strategist!

Κάθε αλληλεπίδραση με την Away φωνάζει “εμπνευσμένο”. Δεν πωλούν μόνο αποσκευές. Μας κάνουν να θέλουμε να ταξιδέψουμε.

Και τα περισσότερα από αυτά τα σημεία επαφής με τους καταναλωτές δεν είναι καν branded. Δείτε απλά το Here Magazine, το ταξιδιωτικό – χωρίς brand – ταξιδιωτικό οδηγό της εταιρείας.

Κοιτάξτε καλύτερα και θα διακρίνετε μια ομοιόμορφη συγχώνευση μεταξύ της online και offline εμπειρίας που έχετε με το εμπορικό σήμα και το προϊόν, αλλά με κάποιο τρόπο αυτή η σύντηξη έρχεται χωρίς η εταιρεία να χρειάζεται να είναι απολύτως μάρκα ή επικεντρωμένη στο προϊόν.

Αντιβαίνει σε ό, τι γνωρίζουμε – δημιουργεί κανείς πρωτοποριακές εμπειρίες χωρίς εμφανές branding, για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία του.

Αλλά όταν οι άνθρωποι δηλώνουν ότι το 77% των εμπορικών σημάτων θα μπορούσε να εξαφανιστεί και κανείς δεν θα νοιαζόταν, πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι που πραγματικά ενδιαφέρει τους ανθρώπους.

Ή να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να δημιουργούν πράγματα για τα οποία θα ενδιαφέρονται οι υπόλοιποι.

Μερικοί άνθρωποι μιλούν για διασταύρωση μέσων. Το ουσιώδες είναι να κάνει κάτι που έχει νόημα, είτε είναι branded είτε όχι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.