23 Απρ 2024
READING

Ακάκιε μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι MISKO

3 MIN READ

Ακάκιε μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι MISKO

Ακάκιε μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι MISKO

Η χαρακτηριστική φιγούρα του καλόγερου Ακάκιου έγινε η πιο επιτυχημένη διαφήμιση ελληνικών ζυμαρικών και συνδέθηκε άμεσα στο μυαλό όλων μας με το όνομα και την ιστορία της MISKO.

Η MISKO ιδρύεται το 1927 από τις οικογένειες Μιχαηλίδη & Κωνσταντίνη. Από τη στιγμή που φτιάχτηκαν τα πρώτα ζυμαρικά στο εργαστήρι των οικογενειών στον Πειραιά, μέχρι και σήμερα, η MISKO παράγει ζυμαρικά νόστιμα και θρεπτικά που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας να προσφέρουμε στην οικογένεια μας ότι καλύτερο.

Το 1953 οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι οι οικογένειες Μάντζικα, Παπαναστασίου, Παπαχρυσάνθου και Θεοδωράκη.

Την ίδια χρονιά η παραγωγή των ζυμαρικών MISKO μεταφέρεται στην Πάτρα στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για εκείνη την περίοδο και έτσι γίνεται η πρώτη εταιρία που συσκευάζει τα μακαρόνια της.

Συγχρόνως, γεννιέται και ο «Ακάκιος», το σήμα κατατεθέν της εταιρείας και το πιο γνωστό ίσως μήνυμα της ελληνικής διαφήμισης.

Η MISKΟ το 1991 γίνεται μέλος της οικογένειας Barilla, της μεγαλύτερης εταιρείας ζυμαρικών στον κόσμο, δίνοντας της έτσι την ευκαιρία να αναπτυχθεί παγκοσμίως στο πλαίσιο ενός ισχυρού ομίλου με διεθνή παρουσία.

Ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο μεγάλης παραγωγικής δυνατότητας ιδρύεται στον Ελαιώνα το 2000, στη Θήβα, που καθιστά την Ελλάδα παραγωγικό πόλο για τις διεθνείς αγορές.

Μία επένδυση αξίας 30εκ. ευρώ, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη στην αγορά των ζυμαρικών.

Η MISKO μπαίνει για πρώτη φορά στην κατηγορία των έτοιμων σαλτσών το 2006.

Επίσης, δημιουργεί τις «Γεύσεις Ελλάδος», μια μοναδική σειρά ζυμαρικών που εμπνέεται από παραδοσιακά σχήματα ζυμαρικών διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, η MISKO το 2009 εμπλουτίζει τις υπάρχουσες σειρές της και λανσάρει τη νέα σειρά ζυμαρικών Ολικής Αλέσεως.

Η MISKO παρουσιάζει το 2016 τη νέα «Χρυσή Σειρά», το Μοναδικό Ελληνικό Ζυμαρικό από μονοποικιλιακό σιτάρι, με εξαιρετική γεύση, χρυσοκίτρινο χρώμα και το υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, που αποτελεί την ιδανική επιλογή για κλασικές και απαιτητικές συνταγές.

Αρωγός της καινοτομίας και της εξέλιξης η MISKO εγκαινιάζει το 2017 το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου που στόχο έχει την εξέλιξη και τη δημιουργία μίας αειφορικής παραγωγής υψηλής ποιότητας σκληρού σίτου στην Ελλάδα, αλλά και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον παραγωγό, το περιβάλλον, την κοινωνία.

Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών μια γιορτή που ξεκίνησε το 1995 όταν 40 βιομήχανοι ζυμαρικών από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για το πρώτο τους συνέδριο στη Ρώμη.

Το γεγονός ότι τα μακαρόνια αποτελούν βασικό προϊόν κατανάλωσης των Ελλήνων, επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της παγκόσμιας αγοράς των ζυμαρικών.

Η μέση κατά κεφαλή κατανάλωση ζυμαρικών των Ελλήνων διαμορφώνεται σε 11,2 κιλά το χρόνο, επίδοση που κατατάσσει την Ελλάδα στην 4η θέση της διεθνούς κατάταξης, μετά από Ιταλία, Τυνησία και Βενεζουέλα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.