25 Απρ 2024
READING

Πως ο Γιάννης Αντετονκούμπο λάνσαρε το STR8 στους Κινέζους

3 MIN READ

Πως ο Γιάννης Αντετονκούμπο λάνσαρε το STR8 στους Κινέζους

Πως ο Γιάννης Αντετονκούμπο λάνσαρε το STR8 στους Κινέζους

Τον περασμένο Αύγουστο και λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στην Κίνα, εκτός του πλαισίου των αθλητικών του υποχρεώσεων, για να υποστηρίξει το λανσάρισμα του αρωματικού προιόντος STR8 του ελληνικού ομίλου Σαράντη.

Πρόκειται για την πλέον απομακρυσμένη καμπάνια που εκτέλεσε ο ελληνικός όμιλος στην ιστορία του, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τόσο τη συγκυρία της διοργάνωσης του Κυπέλλου στην Κίνα, αλλά και την έκρηξη δημοφιλίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Για τον όμιλο Σαράντη δεν είναι η πρώτη φορά που αξιοποιεί ένα προβεβλημένο πρόσωπο για τις καμπάνιες του, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργασία τόσο με την Αντριάννα Σκλεναρίκοβα όσο και με τον Σάκη Ρουβά, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που αξιοποιεί τη δημοφιλία ενός προσώπου για να επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά. 

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το 2017, οπότε ο κορυφαίος αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας για την προώθηση του STR8.

Οι βλέψεις της παραπάνω συνεργασίας ξεπερνούν τα όρια του δικτύου θυγατρικών του ομίλου στη ΝΑ Ευρώπη και εκτείνονται σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ευρώπη (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Λετονία, Εσθονία κ.α.) αλλά στις τεράστιες αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ασίας.

H  συνεργασία αποτέλεσε την απαρχή ενός σχεδίου διεύρυνσης των εξαγωγών και ανοίγματος αγορών  όπου σήμερα ο όμιλος Σαράντη δεν έχει παρουσία, ωστόσο ο ρυθμός «εκτέλεσης» του σχεδίου εξαρτιόταν  από τις ενδείξεις  που θα έφερναν οι προκαταρκτικές έρευνες αγοράς.

Το επίσημο λανσάρισμα του νέου STR8 έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 σε Ελλάδα και τις θυγατρικές του ομίλου στη ΝΑ Ευρώπη, ενώ ακολούθησαν το 2018 οι Φιλιππίνες και εσχάτως η Κίνα. 

Επόμενος σταθμός – χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος- είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν τη βάση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μετά από έξι σεζόν επαγγελματικής καριέρας, 465 αγώνες κανονικών περιόδων κι ακόμη 34 playoffs, ο κορυφαίος παίκτης  μπαίνει στην έβδομη χρονιά του στο ΝΒΑ, ενώ  διαθέτει τη θέση του MVP  και συγκαταλέγεται στην κορυφαία τριάδα παικτών ολόκληρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Το αρωματικό προιόν STR8 και ολόκληρη η σειρά που το συνοδεύει π.χ. αποσμητικά, after shave κτλ κυκλοφορεί από το 1998, κατέχει ηγετικό μερίδιο στην ελληνική αγορά αλλά και στις  αγορές όπου ο όμιλος διαθέτει θυγατρικές, ενώ συμμετέχει  και στις εξαγωγές του ομίλου σε τρίτες χώρες.

Σήμερα οι συνολικές εξαγωγές του ομίλου ανέρχεται σε 11-12 εκατ.ευρώ, ποσό όπου ωστόσο περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες ιδιοπαραγόμενων προιόντων του ομίλου.   

Για τον ίδιο τον Αντετοκούμπο, η συναίνεση του στην πρόταση του ομίλου Σαράντη ήταν άμεση και αδιαπραγμάτευτη.

Κι αυτό γιατί πριν μια από μια δεκαετία σχεδόν- -ο έφηβος Αντετοκούνμπο λάμβανε για πρώτη φορά ως δώρο από το συνομήλικο φίλο του μια κολώνια.

Κι αυτή ήταν το STR8. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει «κάθε συνεργασία που κάνω έχει σχέση με την ίδια μου τη ζωή, υπάρχει κάποια αναφορά σ’αυτήν, κι έτσι όταν μου ανακοίνωσαν τι ήθελαν είπα αμέσως ναι».  

Πέννυ Κούτρα

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.