24 Απρ 2024
READING

Ο καφές και οι τροφές για κατοικίδια ζώα ωθούν τον κύκλο εργασιών της Nestlé υψηλότερα

2 MIN READ

Ο καφές και οι τροφές για κατοικίδια ζώα ωθούν τον κύκλο εργασιών της Nestlé υψηλότερα

Ο καφές και οι τροφές για κατοικίδια ζώα ωθούν τον κύκλο εργασιών της Nestlé υψηλότερα

Ο γίγαντας τροφίμων Nestlé είχε ένα ισχυρό τρίμηνο, ωθώντας τις πωλήσεις κατά 3,7% υψηλότερα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους σε οργανική βάση.

Η εταιρεία θα ανταμείψει τους μετόχους της μέσω ενός σημαντικού προγράμματος εξαγοράς μετοχών.

ΗΠΑ και Βραζιλία

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, η Nestlé πέτυχε κύκλο εργασιών 68,4 δισ. Ελβετικών φράγκων (62 δισ. ευρώ, οργανική ανάπτυξη 3,7%).

Η συνεργασία με την Starbucks έχει πολύ μεγάλη επιτυχία.

Επιπλέον, η εταιρεία επωφελήθηκε κυρίως από την αυξανόμενη ζήτηση για τροφές για κατοικίδια Purina: ο τομέας “φροντίδας ζώων συντροφιάς” πέτυχε οργανική ανάπτυξη 7,3%.

Οι διάφορες δραστηριότητες του ομίλου αυξήθηκαν έντονα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία.

Το μόνο μειονέκτημα των αριθμών ήταν ο τομέας του νερού: οι μάρκες όπως τα Perrier και San Pellegrino είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται κατά 2,5%, μια μείωση που αντισταθμίστηκε από τις υψηλότερες τιμές.

Ο Maurizio Patarnello, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το τμήμα νερών, θα εγκαταλείψει την εταιρεία στα τέλη του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, η επιχειρηματική μονάδα πρέπει να ενσωματωθεί περαιτέρω στην ομάδα.

Κατά την περίοδο 2020-2022, η Nestlé θα πληρώσει περίπου 20 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (18 δισεκατομμύρια ευρώ) στους μετόχους της.

Αυτό θα γίνει κατά κύριο λόγο με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών, αν και ο όμιλος δεν αποκλείει πρόσθετο μέρισμα.

Η εταιρεία διατηρεί επίσης τις προοπτικές της για το 2019, με οργανική αύξηση των εσόδων κατά 3,5% και λειτουργικό περιθώριο τουλάχιστον 17,5%.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.