Η Amazon θέλει να πουλήσει την τεχνολογία της “Go” σε αεροδρόμια και κινηματογράφους

Η Amazon βρίσκεται σήμερα σε συνομιλίες για να πουλήσει την τεχνολογία πίσω από τα καταστήματά της Amazon Go σε άλλα μέρη, όπως retailers σε αεροδρόμια και κινηματογράφους.

Με την «κοινή χρήση» της τεχνολογίας με τρίτους, η Amazon θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από τις ηλεκτρονικές αγορές και να δημιουργήσει εταιρικές σχέσεις με εταιρείες που κανονικά θα ήταν ανταγωνιστές της.

Αυτή η συνεργασία μπορεί με τη σειρά της να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης cloud του Amazon.

Επιπλέον, θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε πλέον ανάγκη για τον γίγαντα της e-tail να κατασκευάσει τα δικά του ακριβά καταστήματα.

Η Amazon διαθέτει σήμερα 16 καταστήματα Go, όπου οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα με τη σάρωση του τηλεφώνου τους, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν στο ταμείο.

Η εταιρεία σκοπεύει τώρα να θέσει την τεχνολογία πίσω από αυτή την έννοια στην πράξη και λέγεται ότι έχει ήδη συζητήσει με την OTG (καταστήματα αεροδρομίων) και το Cineworld (κινηματογράφοι).

Στόχος είναι να αρχίσει η εγκατάσταση της τεχνολογίας στις αρχές του επόμενου έτους, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του 2020, εκατοντάδες από αυτά τα καταστήματα θα πρέπει στη συνέχεια να χρησιμοποιούν την ταμειακή τεχνολογία.

Από την άποψη της πώλησης της τεχνολογίας, υπάρχει μια επιλογή από διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα ανοικτά για την Amazon: η εταιρεία θα μπορούσε να ζητήσει ένα ποσοστό του κύκλου εργασιών των καταστημάτων, ή να εργάζονται με σταθερό μηνιαίο τέλος.

Επίσης, δεν είναι ακόμη σαφές ποιες εφαρμογές θα χρησιμοποιήσουν οι πελάτες για να ψωνίσουν σε αυτά τα καταστήματα.

Κανένα από τα τρία εμπλεκόμενα μέρη δεν θέλει να σχολιάσει επί του παρόντος τις εκθέσεις.