19 Απρ 2024
READING

Η Carlsberg αποκαλύπτει πρωτότυπα μπουκαλιών μπύρας από χαρτί

2 MIN READ

Η Carlsberg αποκαλύπτει πρωτότυπα μπουκαλιών μπύρας από χαρτί

Η Carlsberg αποκαλύπτει πρωτότυπα μπουκαλιών μπύρας από χαρτί

Η δανέζικη ζυθοπιοία Carlsberg έχει αναπτύξει δύο πρωτότυπες φιάλες μπίρας χαρτιού από βιώσιμες ίνες ξύλου.

Το “Μπουκάλι πράσινης ίνας” είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και έχει ένα εσωτερικό φράγμα που επιτρέπει στις φιάλες να συγκρατούν το ποτό.

Στην μία εκδοχή, ο εσωτερικός φραγμός είναι κατασκευασμένος από λεπτό ανακυκλωμένο φιλμ πολυμερούς ΡΕΤ, ενώ στην άλλη έχει χρησιμοποιηθεί μια 100% βιολογική βάση PEF πολυμερούς επένδυσης.

‘Ένα σημαντικό βήμα’

Ο Myriam Shingleton, αντιπρόεδρος της ομάδας ανάπτυξης του ομίλου Carlsberg, δήλωσε: “Τα δύο πρωτότυπα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της τελικής μας φιλοδοξίας να φέρουμε αυτή την ανακάλυψη στην αγορά.

“Η καινοτομία απαιτεί χρόνο και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με κορυφαίους ειδικούς για να ξεπεράσουμε τις εναπομένουσες τεχνικές προκλήσεις, όπως ακριβώς κάναμε και με το πακέτο Snap Pack που μειώνει την πλαστικότητα μας”.

“Συνεργατική” φιάλη χαρτιού

Η Carlsberg ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συνεργαστεί με άλλους κορυφαίους παγκόσμιους γίγαντες όπως η The Coca-Cola Company, η Absolut Company και η L’Oréal για να σχηματίσουν μια συνεργατική ομάδα μπουκαλιών χαρτιού.

Στόχος της είναι να ενώσει κορυφαίες εταιρείες και εμπειρογνώμονες παγκοσμίως με το όραμα της προώθησης βιώσιμων συσκευασιών και την προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η συνεργασία ξεκίνησε από την εταιρεία χαρτιού Paboco, μια κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας συσκευασίας BillerudKorsnäs και της ειδικής κατασκευής μπουκαλιών ALPLA.

Μια βιώσιμη εναλλακτική λύση

Το 2015, η Carlsberg εγκαινίασε το σχέδιο “Φιάλη πράσινων ινών” για την ανάπτυξη αειφόρων μπουκαλιών χαρτιού.

Συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες καινοτομίας EcoXpac, BillerudKorsnäs και μεταδιδακτορικούς ερευνητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δανίας για το έργο, το οποίο υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Καινοτομίας της Δανίας.

Ο Shingleton πρόσθεσε: “Η δουλειά με τους συνεργάτες μας από το 2015 για το μπουκάλι πράσινων ινών δείχνει ότι αυτό το είδος καινοτομίας μπορεί να συμβεί όταν συνεργαστούμε.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που άλλες εταιρείες ομοϊδεάτες έχουν πλέον ενταχθεί μαζί μας ως μέρος της κοινότητας χαρτιού μπουκαλιών της Paboco.

Οι εταιρικές σχέσεις όπως αυτές που είναι ενωμένες από την επιθυμία δημιουργίας βιώσιμων καινοτομιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνουν πραγματικές αλλαγές. “

Στο πλαίσιο του προγράμματος αειφορίας της η Carlsberg δεσμεύτηκε να επιτύχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα ζυθοποιεία της και μείωση του αποθέματος άνθρακα κατά 30% σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας έως το 2030.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.