Το νέο αντι-κατάστημα της Freitag σάς επιτρέπει να ανταλλάξετε backpack αντί να αγοράζετε καινούργιο

Για τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί από την παλιά τσάντα τους, η εταιρεία διαθέτει τώρα ένα site ανταλλαγής στυλ Tinder που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με κάποιον που ενδιαφέρεται για δωρεάν ανταλλαγή.

Σε μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται “anti-shop”, η Freitag δεν θέλει να σας πουλήσει τίποτα.

Ονομάζεται S.W.A.P. – ή Αγορές χωρίς καμία πληρωμή – η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους πελάτες που έχουν ένα παλιό backpack που κάθεται σε μια ντουλάπα να το ανταλλάξουν με κάποιο άλλο στην ίδια κατάσταση.

“Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι είναι λογικό να έχουμε αντικείμενα που διαρκούν”, λέει η Elisabeth Isenegger, η οποία είναι υπεύθυνη στην Ελβετική εταιρεία.

Η Freitag είναι γνωστή για την ανακύκλωση των παλιών ναυτιλιακών μουσαμάδων σε προϊόντα.

Πριν μεταμορφωθεί σε μια τσάντα, το υλικό θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά χρόνια στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Ως σακίδιο ή τσάντα, μπορεί να διαρκέσει ακόμα περισσότερο. “Διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και με την πάροδο του χρόνου, το στυλ ή οι ανάγκες ενός ιδιοκτήτη μπορεί να αλλάξει”, λέει.

“Θέλουμε να εμποδίσουμε τα σακίδια να καταλήξουν σε ντουλάπα μετά από τόσα χρόνια.”

Η νέα πλατφόρμα για κινητά, η οποία μοιάζει με μια εφαρμογή αλλά δεν απαιτεί λήψη, λειτουργεί σαν Tinder.

Οι ιδιοκτήτες ανεβάζουν μια φωτογραφία της παλιάς τσάντας τους και στη συνέχεια ξεκινούν να “μετακινούνται” πάνω σε άλλες τσάντες που φαίνονται ενδιαφέρουσες.

Όταν δύο τσάντες ταιριάζουν, οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνδεθούν για να συντονίσουν την ανταλλαγή. Δεν ανταλλάσσονται χρήματα.

Ορισμένες άλλες εταιρείες έχουν πλατφόρμες μεταπώλησης για δικά τους προϊόντα – η Patagonia, για παράδειγμα, άρχισε να παίρνει πίσω τα παλιά ρούχα για να τα επισκευάσει και να τα μεταπωλήσει το 2017 και άλλα σήματα ακολούθησαν.

Αλλά η Freitag ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό. Κάποιος που θέλει να μεταπωλήσει ένα παλιό σακίδιο μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει μια πλατφόρμα όπως το eBay, αλλά η νέα εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο διασκεδαστική.

Επειδή κάθε τσάντα είναι μοναδική, δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένη από παλιά υλικά, υπάρχει μια αίσθηση ανακάλυψης καθώς κάποιος εξερευνά την πλατφόρμα.

Ενώ είναι πιθανό η εταιρεία να χάσει λίγες πωλήσεις βοηθώντας τους ανθρώπους να εμπορεύονται, η Isenegger λέει ότι οι πωλήσεις δεν είναι η μόνη προτεραιότητα της εταιρείας .

Η Patagonia ξεκίνησε μια διαφήμιση ζητώντας από τους πελάτες να αγοράσουν λιγότερα.

Η ομάδα της Freitag ελπίζει ότι η πλατφόρμα μπορεί να εμπνεύσει τους καταναλωτές να επανεξετάσουν την αγορά νέων προϊόντων εν γένει.

«Θα θέλαμε να κάνουμε τους ανθρώπους να σκεφτούν τον τρόπο που καταναλώνουν και να τους κάνουν να σκεφτούν:« Χρειάζομαι πραγματικά κάτι νέο; »λέει ο Isenegger.