25 Απρ 2024
READING

Η μάχη της Κίνας με το ΝΒΑ θα μπορούσε να βλάψει τη Nike

2 MIN READ

Η μάχη της Κίνας με το ΝΒΑ θα μπορούσε να βλάψει τη Nike

Η μάχη της Κίνας με το ΝΒΑ θα μπορούσε να βλάψει τη Nike

Η επιχείρηση της Nike στην Κίνα θα μπορούσε να διακινδυνεύσει εξαιτίας μιας κόντρας μεταξύ του ΝΒΑ και της Κίνας εξαιτίας ένα tweet από τον γενικό διευθυντή των Χιούστον Ρόκετς που υποστήριζε διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ.

Η Nike πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των 6,2 δισ. δολαρίων στην Κίνα το περασμένο έτος.

Άλλες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Vans και Tiffany, προσπαθούν επίσης να εξισορροπήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα στην Κίνα με την αμερικανική προσέγγιση της ελεύθερης έκφρασης.

Μια συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ του ΝΒΑ και της Κίνας θα μπορούσε να βλάψει τη Nike, η οποία έχει δεσμούς τόσο με το NBA όσο και με την Κίνα.

Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κίνα, η οποία περιλαμβάνει την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της Nike εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Οι φόβοι αυτοί έχουν προκαλέσει προβλήματα, καθώς τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και η Tencent έχουν πει ότι θα αναστείλουν τη μετάδοση των αγώνων του NBA στην Κίνα μετά από ένα tweet από τον γενικό διευθυντή του Χιούστον Ρόκετς Ντάριλ Μορέ, όπου έδειξε στήριξη στις αντιδημοκρατικές διαμαρτυρίες Χονγκ Κονγκ.

Το tweet, το οποίο αργότερα διαγράφηκε, επέστησε ισχυρή κριτική στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο Επίτροπος NBA Adam Silver αργότερα υπερασπίστηκε τον Morey, τροφοδοτώντας τη φωτιά.

Η Nike είναι ο αποκλειστικός πάροχος ειδών ένδυσης για το NBA. Υπέγραψε την οκταετή συμφωνία στην περίοδο 2017-18, αναλαμβάνοντας την χορηγία αντικαθιστώντας την Adidas.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η μάρκα Nike στην Κίνα παραμένει εξαιρετικά ισχυρή. Οι Κινέζοι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τη Nike ως παγκόσμια αθλητική μάρκα που δεν συνδέεται με καμία χώρα ή μέρος του κόσμου.

Η διοίκηση έχει επισημάνει στο παρελθόν ότι η φιλοσοφία από τότε που η Nike άρχισε να πωλεί τα προιόντας στην Κίνα είναι” της Κίνας, για την Κίνα “, αντί να είναι αυστηρά μια αμερικανική μάρκα που θέλει να κεφαλαιοποιήσει την ανάπτυξη του κινέζικου καταναλωτή.

Η φιλοσοφία έχει δουλέψει, καθώς η Nike συνέχισε να ευδοκιμεί στην Κίνα.

Για τη Nike, ο φόβος τώρα είναι ότι οι Κινέζοι καταναλωτές θα μπορούσαν να ενθαρρυνθούν από την κυβέρνηση να μην αγοράσουν εμπορικά σήματα NBA ή εμπορεύματα που σχετίζονται με το μπάσκετ.

Ή μήπως δεν θέλουν να τους βλέπουν να φορούν αυτά τα προιόντα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.