26 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola συνεργάζεται με την Diesel σε συλλογή ανακυκλωμένων ρούχων

3 MIN READ

Η Coca-Cola συνεργάζεται με την Diesel σε συλλογή ανακυκλωμένων ρούχων

Η Coca-Cola συνεργάζεται με την Diesel σε συλλογή ανακυκλωμένων ρούχων

Η εταιρεία κατασκευής ενδυμάτων Diesel συνεργάστηκε με την Coca-Cola για να ξεκινήσει μια νέα συλλογή ενδυμάτων από μερικώς ανακυκλωμένα υλικά και να πωληθεί ηλεκτρονικά.

Η γραμμή είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο μέσω μιας “κρυμμένης” σελίδας αγορών στο Diesel.com προτού κυκλοφορήσει στα καταστήματα.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο “μυστικό κατάστημα”, οι καταναλωτές μπορούν να σαρώσουν οποιοδήποτε λογότυπο ανακύκλωσης παγκοσμίως.

Η σειρά, ονομάζεται Diesel x Coca-Cola: The (Re) Collection, περιλαμβάνει ενδύματα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και ανακυκλωμένο βαμβάκι και περιέχει branding της Coca-Cola.

Ο στόχος είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανακύκλωση και το πιθανό αποτέλεσμα από την χρήση των ανακυκλωμένων ινών ΡΕΤ.


Η γραμμή ένδυσης θα είναι επίσης διαθέσιμη στο πολυκατάστημα Galeries Lafayette στο Παρίσι, που θα κάνει ντεμπούτο σε ειδική εκδήλωση κατά την εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ανάπτυξης της συλλογής, θα πραγματοποιηθούν επιπλέον εκδηλώσεις με θέμα την ανακύκλωση στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Μιλάνο, το Τόκιο, τη Σαγκάη, το Πεκίνο, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη.

Το marketing που βασίζεται στο σκοπό έχει γίνει δημοφιλές μεταξύ των εμπορικών σημάτων που στοχεύουν στη σύνδεση με τους καταναλωτές σε σχέση με τα κοινωνικά ζητήματα που τους ενδιαφέρουν.

Η Coca-Cola και η Diesel θέλουν να δείξουν στους καταναλωτές ότι μπορούν να αγοράσουν ρούχα μόδας και να είναι ακόμα οικολογικά.

Η παρουσίαση της σειράς μόδας πραγματοποιείται εν μέσω προσπαθειών περιβαλλοντολόγων και πολιτικών – συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης διάσκεψης κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος – προτρέποντας τους καταναλωτές να σκεφτούν πώς μπορούν να αλλάξουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

Η προσπάθεια αξιοποιεί αρκετές δημοφιλείς τακτικές marketing για να δημιουργήσει μια εμπειρία σχεδιασμένη για να προσελκύει τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των χρηστών κινητής τηλεφωνίας να γεφυρώσουν τις πραγματικές και ψηφιακές εμπειρίες με τη σάρωση λογότυπου ανακύκλωσης για να ενεργοποιήσουν μια σελίδα ψηφιακών αγορών.

Η Coca-Cola έχει επανειλημμένα ενσωματώσει την κινητή σάρωση στις εμπορικές προσπάθειές της, όπως με μια θερινή προσφορά που έδωσε στους ανθρώπους την ευκαιρία να κερδίσουν περισσότερα από 150.000 βραβεία σκανάροντας σάρωση ενός εικονιδίου Sip & Scan σε κουτιά και μπουκάλια Coke, Coke Zero Sugar ή Coke Γεύσεις.

Με τα γεγονότα που σχετίζονται με την ανακύκλωση, το βιωματικό marketing διαδραματίζει επίσης βασικό ρόλο στην προσπάθεια, δείχνοντας πώς οι έμποροι θέλουν να αυξανουν τον ενθουσιασμό με τις προσωπικές εμπειρίες που απαιτούν οι νεότεροι καταναλωτές.

Η Diesel έχει αγκαλιάσει επίκαιρα θέματα στις προηγούμενες εκστρατείες του.

Μία πρόσφατη καμπάνια που δημιουργήθηκε από την Publicis είχε πρεσβευτές μάρκας που εκτυπώθηκαν σε ρούχα με μισητά σχόλια τυπωμένα στα μανίκια. Η καμπάνια “Hate Couture” σχεδιάστηκε για να ευαισθητοποιήσει τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και να απεικονίσει το άσχημο μήνυμα του μέσω της μόδας.

Με αυτήν την τελευταία προσπάθεια, η Diesel συμμετέχει σε μια σειρά εμπορικών σημάτων που έχουν δημιουργήσει συλλογές για να αξιοποιήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε ένα συγκεκριμένο θέμα όπως τα αθλητικά ή περιβαλλοντικά θέματα.

Η Lacoste δημιούργησε μια ειδική γραμμή το 2018 για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τα απειλούμενα είδη. Η Pepsi υποστήριξε το ποδόσφαιρο πέρυσι με μια διεθνή γραμμή ενδυμάτων και η Louis Vuitton πρόσφατα έκανε μια συλλογή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.