25 Απρ 2024
READING

Το Bacardi ανακυκλώνει πλαστικά καλαμάκια μετατρέποντάς τα σε δίσκους βινυλίου

3 MIN READ

Το Bacardi ανακυκλώνει πλαστικά καλαμάκια μετατρέποντάς τα σε δίσκους βινυλίου

Το Bacardi ανακυκλώνει πλαστικά καλαμάκια μετατρέποντάς τα σε δίσκους βινυλίου

Το Bacardi συνεργάζεται με την περιβαλλοντική ομάδα Lonely Whale που επικεντρώνεται σε ωκεανούς για να συλλέξει πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης από 55 bars στις ΗΠΑ.

Τα καλαμάκια θα μετατραπούν σε δίσκους βινυλίου περιορισμένης έκδοσης με το “Make It Hot” από τον ηλεκτρονικό μουσικό τρίο Major Lazer και την βραζιλιάνικη ερμηνεύτρια Anitta.

Οι δίσκοι θα είναι διαθέσιμοι για αγορά στις Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, στο LonelyWhale.com, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στον οργανισμό.


Η εκστρατεία, που ονομάζεται πρόγραμμα “Straw Vinyl”, αποτελεί μέρος της δέσμευσης της μάρκας να αφαιρέσει 1 δισεκατομμύριο πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Από τις 11 Νοεμβρίου, οι κάδοι συλλογής θα φτάσουν σε επιλεγμένα μπάρ καθώς και σε σουβέρ που παρουσιάζουν ένα σύντομο animation Snapchat σχετικά με το πρόγραμμα.

Η προσπάθεια ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο μουσικό φεστιβάλ “Life Is Beautiful” στο Λας Βέγκας.

Το Art Motel μετατράπηκε σε αυτό που το Bacardi ονόμασε “παράδεισος ρούμι”, με ένα δωμάτιο αφιερωμένο στην εκστρατεία Lonely Whale και # TheFutureDoesntSuck και μια εγκατάσταση που απεικονίζει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα στην θάλασσα και περιβάλλεσαι από σκουπίδια.

Πάνω από 8 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι νέου πλαστικού εισέρχονται κάθε χρόνο στους ωκεανούς του κόσμου, ένας τρομακτικός αριθμός που μπορεί να αφήσει τους καταναλωτές να αισθάνονται αδύναμοι να αναλάβουν δράση.

Το πρόγραμμα Bacardi ελπίζει να “δώσει ένα χαστούκι” στο πρόβλημα και θα μπορούσε να βοηθήσει τους καταναλωτές να αισθάνονται ενδυναμωμένοι με τρόπο που είναι επίσης διασκεδαστικός.

Το marketing του Bacardi συχνά χτίζεται γύρω από τη μουσική, με αυτή την προσπάθεια να αντιπροσωπεύει μια νέα κατεύθυνση, συνδυάζοντάς την με μια αιτία, κάτι που περισσότερες μάρκες προσπαθούν να κάνουν με το marketing όταν οι νεότεροι καταναλωτές προτιμούν τις μάρκες που παίρνουν θέση.

Με την εστίαση σε καλαμάκια μιας χρήσης – τα οποία αποτέλεσαν το επίκεντρο των περιβαλλοντολόγων και αποτελούν συχνά μέρος της εμπειρίας για ποτά με βάση το ρούμι όπως το daiquiris – το Bacardi μπορεί να τοποθετηθεί ως ένα εμπορικό σήμα που εργάζεται για να οδηγήσει σε απτές αλλαγές.

Η εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης έχει συγκεντρώσει υποστήριξη μεταξύ μεγάλων εμπορικών σημάτων.

Τον Ιούνιο, για παράδειγμα, η μάρκα Corona ξεκίνησε μια εκστρατεία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών με πρόγραμμα «Pay with Plastic», όπου ο κατασκευαστής μπύρας δέχτηκε πλαστικά απόβλητα με αντάλλαγμα μπύρα σε εμπόρους λιανικής πώλησης και μπαρ στο Μεξικό, τη Βραζιλία, Κολομβία. Όπως και με τη νέα καμπάνια του Bacardi, τα απόβλητα της Corona ανακυκλώθηκαν σε κονσέρβα περιορισμένης έκδοσης.

Μέρος της γενικής τάσης μεταξύ των εμπορικών σημάτων και του κοινού για την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας, οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης προσέλκυσαν επίσης την υποστήριξη από τις εταιρείες McDonald’s, Procter & Gamble, Mondelez, Coca-Cola και PepsiCo.

Μόλις αυτή την εβδομάδα η Unilever δεσμεύτηκε να μειώσει τη χρήση πλαστικού στα μισά μέχρι το 2025.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.