Η τελευταία “πράσινη” πρωτοβουλία της Lego βάζει παλιά τουβλάκια σε νέα χρήση

Η Lego, ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειάς της να γίνει η πιο “πράσινη” εταιρία παιχνιδιών, εγκαινιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να διευκολύνει τη δωρεά ανεπιθύμητων τούβλων Lego.

Ο κατασκευαστής παιχνιδιών αποκαλύπτει το Lego Replay, ένα πρόγραμμα που θα παρέχει δωρεάν ετικέτες αποστολής για δωρεές.

Η Lego θα φροντίσει ώστε τα τούβλα να καθαριστούν, να ταξινομηθούν και να παραδοθούν σε σχολεία για εξωσχολικά προγράμματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα, το οποίο δοκιμάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανταποκρίνεται στις παρατηρήσεις των καταναλωτών, οι οποίοι δήλωσαν ότι επιθυμούν μια φιλική προς τη γη επαναχρησιμοποίηση παλαιών τούβλων.

“Είδαμε ότι οι άνθρωποι πραγματικά ήθελαν να δωρίσουν τα τούβλα τους, αλλά ένα από τα πράγματα που είπαν ήταν, αν σας δώσουμε τα τούβλα μας, από περιβαλλοντική άποψη, δεν θέλουμε να τα επανα-χρησιμοποιήσετε και να φτιάξετε έπιπλα εξωτερικού χώρου ή κάτι άλλο ” δήλωσε η εταιρεία.

Ότι θεωρείται περιβαλλοντικά υπεύθυνο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους κατασκευαστές παιχνιδιών σήμερα, επειδή οι millenials γονείς έχουν καταστήσει σαφές ότι έχει σημασία γι ‘αυτούς.

Οι Hasbro, Mattel και Lego, οι τρεις μεγαλύτεροι κατασκευαστές παιχνιδιών, ανακοίνωσαν όλα τα σχέδια για τη μείωση των συσκευασιών τους και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

H Hasbro τον Αύγουστο δήλωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά όλες τις πλαστικές συσκευασίες μέχρι το τέλος του 2022.

Οι μικροί κατασκευαστές παιχνιδιών αναλαμβάνουν επίσης πρωτοβουλίες βιωσιμότητας.

Το Green Toys της Καλιφόρνιας κάνει τα παιχνίδια από ανακυκλωμένες κανάτες γάλακτος και άλλα ανακυκλωμένα καταναλωτικά πλαστικά.

Υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη εκ μέρους των γονέων και των κατασκευαστών παιχνιδιών για μέτρα βιωσιμότητας. Οι Millenial γονείς δείχνουν όλο και περισσότερο ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν τα χρήματά τους.

Προσεγγίζουμε πολύ γρήγορα ένα σημείο ανατροπής όπου η ζήτηση των καταναλωτών θα οδηγήσει μερικές από αυτές τις πρωτοβουλίες προς τα εμπρός.

Η Lego έχει αναλάβει ίσως τον πιο απαιτητικό στόχο των Big Three κατασκευαστών παιχνιδιών, υποσχόμενη να κατασκευάσει όλα τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών τούβλων, από βιώσιμα υλικά μέχρι το 2030.

Η εύρεση αντικαταστάτη για το πλαστικό με βάση το πετρέλαιο που η Lego χρησιμοποιηεί για να κάνει τα τούβλα δεν θα είναι εύκολο.

Πρέπει να βρει ένα βιώσιμο υποκατάστατο που να ταιριάζει με την αντοχή του τρέχοντος τύπου και να μπορεί να φιλοξενήσει τη χύτευση ακριβείας που απαιτείται για την παραγωγή τούβλων που συγκρατούνται εύκολα και παραμένουν συνδεδεμένοι.

Η Lego έχει αρχίσει να κατασκευάζει μερικά από τα αξεσουάρ της από πλαστικό βιολογικής προέλευσης από ζαχαροκάλαμο, αλλά εξακολουθεί να δοκιμάζει λύσεις για το κλασικό τούβλο του.

Οι γονείς, σύμφωνα με την έρευνα της Lego, δεν τους αρέσει να βλέπουν τούβλα να είναι αχρησιμοποίητα.

Η Lego εξακολουθεί να παίρνει μεγάλο αριθμό γραμμάτων και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ανθρώπους που ρωτούν πώς μπορούν να ανακυκλώσουν ή να δωρίσουν άχρηστα τούβλα.

Το πρόγραμμα Replay συνδέεται με την τάση “κυκλικής οικονομίας” που ευνοείται από τους νέους καταναλωτές.

Μια έκθεση της Ένωσης Βιομηχανιών Παιχνιδιών τον Μάιο συνέστησε στις εταιρείες παιχνιδιών να υποστηρίξουν τις ανταλλαγές παιχνιδιών για να προσελκύσουν τους νέους γονείς εκτός από το να βγάλουν τα παιχνίδια από πιο βιώσιμα υλικά.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει την άνοιξη του επόμενου έτους και, ανάλογα με την αποδοχή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.