25 Απρ 2024
READING

Μια ομάδα από 1.000 μεγάλες μάρκες αγωνίζονται ενάντια στις απομιμήσεις του Amazon

2 MIN READ

Μια ομάδα από 1.000 μεγάλες μάρκες αγωνίζονται ενάντια στις απομιμήσεις του Amazon

Μια ομάδα από 1.000 μεγάλες μάρκες αγωνίζονται ενάντια στις απομιμήσεις του Amazon

Μια ομάδα εταιρειώn που εκπροσωπεί τις Adidas, Gap και Target κατηγορεί την Amazon ότι δημιούργησε μια μαύρη αγορά προϊόντων παραποίησης / απομίμησης.

Εάν πληκτρολογείτε την “τσάντα Gucci” στη γραμμή αναζήτησης του Amazon, μπορείτε να δείτε μια επιλογή από τσάντες που μοιάζουν πάρα πολύ με αυτή που μπορεί να βρείτε σε ένα κατάστημα Gucci, αλλά με $ 40 ή λιγότερο.

Ορισμένες είναι διακοσμημένες με μέλισσες και σκαθάρια, για τις οποίες η Gucci είναι διάσημη.

Μία άλλη τσάντα περιλαμβάνει το διπλό λογότυπο G της Gucci. Φυσικά, αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι απομιμήσεις.

Μια τσάντα έχει γράψει με λάθος το όνομα: Gugci. Και οι τσάντες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, και όχι από δέρμα.

Η παραποίηση είναι τόσο εξαπλωμένη που μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι είναι πραγματικό και τι είναι ψεύτικο.

Αν ψάχνετε για μια πιο χαμηλή τιμή σε τσάντα, για παράδειγμα, όπως μια από την Kate Spade, δεν μπορείτε καν να ξεχωρίσετε την γνήσια.

Η Amazon απαγορεύει αυστηρά την πώληση παραποιημένων προϊόντων. Επενδύει έντονα στην πρόληψη και κάνει προληπτικά βήματα για τον μηδενισμό των παραχαραγμένων στα καταστήματά της.

Μόνο το 2018 επένδυσε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια σε προσωπικό και εργαλεία που βασίστηκαν στη μηχανική μάθηση και την επιστήμη των δεδομένων για να προστατεύσει τους πελάτες από απάτες και απομιμήσεις.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία σταμάτησε ένα εκατομμύριο ύποπτους από το άνοιγμα λογαριασμών πώλησης στο Amazon και εμπόδισε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ύποπτες κακές καταχωρίσεις.

Αλλά αυτά τα μέτρα μπορεί να μην είναι αρκετά, τουλάχιστον σύμφωνα με πολλές μάρκες των οποίων τα προϊόντα έχουν παραποιηθεί και προβληθεί στο Amazon. Και από μια γρήγορη αναζήτηση της ιστοσελίδας του Amazon, είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.