23 Απρ 2024
READING

Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών κέντρων στις Η.Π.Α. “μπαίνει” στο e-commerce

3 MIN READ

Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών κέντρων στις Η.Π.Α. “μπαίνει” στο e-commerce

Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών κέντρων στις Η.Π.Α. “μπαίνει” στο e-commerce

Η εκπτωτική e-commerce εταιρεία Rue Gilt Groupe έχει προσελκύσει επένδυση από τον μεγαλύτερο διαχειριστή τεμπορικών κέντρων, την εταιρεία Simon Property Group, για να ξεκινήσει μια νέα πλατφόρμα για πώληση ρούχων.

Την Τετάρτη, η εταιρεία Simon Property Group δήλωσε ότι έχει επενδύσει 280 εκατομμύρια δολάρια για συμμετοχή 50% στο Rue Gilt Groupe, το οποίο υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Michael Rubin και κατέχει τις τοποθεσίες πώλησης flash Rue La La και Gilt.

Οι εταιρείες συνεργάστηκαν σε ένα νέο site, που ονομάζεται ShopPremiumOutlets.com, όπου οι αγοραστές μπορούν να βρουν έκπτωση προϊόντων από 2.000 μάρκες.

Ο ιστότοπος, ο οποίος βρίσκεται σε beta δοκιμές από τον Μάρτιο, έχει σήμερα 300.000 διαθέσιμα προϊόντα, με περισσότερα να έρχονται, δήλωσαν οι εταιρείες.

Η Rue Gilt Groupe θα εκμεταλλευτεί τον ιστότοπο και θα κερδίσει προμήθεια για κάθε πώληση που γίνεται στην πλατφόρμα.

H Simon Property Group έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει ένα μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού marketing ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την προώθηση του νέου ιστότοπου.

Η μη συμβατική εταιρική σχέση συγκεντρώνει μια λιανική εταιρεία με εμπορικά κέντρα και φυσικά καταστήματα και έναν διαδικτυακό έμπορο λιανικής σε ένα παιχνίδι για να δημιουργήθεί μια νέα αγορά για προιόντα σε έκπτωση.

Είναι ένα κομμάτι της λιανικής βιομηχανίας που έχει παραμείνει πεισματικά εκτός online. Για παράδειγμα, η Marshalls εισήγαγε πρόσφατα μια ιστοσελίδα. Η TJMaxx πραγματοποιεί μόνο μια δέσμη των συνολικών πωλήσεών της μέσω της ιστοσελίδας της.

Οι εταιρείες Simon και Rue Gilt Groupe σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τις βάσεις δεδομένων των πελατών τους, οι οποίες περιέχουν περισσότερους από 35 εκατομμύρια ανθρώπους, θα διατεθούν στην νέα εταιρεία.

Λένε ότι η πλατφόρμα θα βοηθήσει τις μάρκες να οδηγήσουν σε πρόσθετες πωλήσεις στο διαδίκτυο, να απαλλαγούν από τα υπερβολικά αποθέματα και να χρησιμεύσουν ως πρόσθετο κανάλι για την απόκτηση νέων πελατών.

“Όταν βάζετε μαζί τον φυσικό και τον online κόσμο, οι πωλήσεις και των δύο αυξάνονται”, δήλωσε ο David Simon, Διευθύνων Σύμβουλος της Simon Property Group, σε τηλεφωνική συνέντευξη.

“Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που οι αγοραστές μπορούν να πάνε μεταξύ επισκέψεων στα καταστήματα.”

Καθώς η κίνηση στα εμπορικά κέντρα έχει μειωθεί, η Simon Property Group, ένας γίγαντας λιανικής πώλησης ακινήτων, έχει αναζητήσει τρόπους διαφοροποίησης της επιχείρησής της και συμμετοχής στην έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος λέει ότι δεν αναμένει ότι ο ιστότοπος θα “κανιβαλίσει” τις πωλήσεις στα περίπου 100 εμπορικά κέντρα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο.

Για το Rue Gilt Groupe, αυτός είναι ένας τρόπος για να διαφοροποιήσει την επιχείρησή του μακριά από το μοντέλο των flash πωλήσεων και να γίνει ένας πιο κυρίαρχος παίκτης στο διαδικτυακό χώρο έκπτωσης.

“Το βλέπουμε αυτό ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουμε στη Rue La La και το Gilt”, δήλωσε ο Rubin, εκτελεστικός πρόεδρος της Rue Gilt Groupe, σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Πέρυσι, η Rue La La εξαγόρασε το Gilt για κάτω από 100 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που ήταν πολύ μακριά από την αποτίμηση του δισεκατομμυρίου δολαρίων που είχε το 2011.

Ο Ρούμπιν λέει ότι η επιχείρηση έχει μεταμορφωθεί, σημειώνοντας ότι έχει προσθέσει 2 εκατομμύρια πελάτες από την εξαγορά και ότι οι πωλήσεις της Gilt αυξάνονται κατά 30% σε ετήσια βάση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.