Σε μια εποχή άφθονων επιλογών, γιατί η μάρκα είναι πιο σημαντική από ποτέ;

Supreme Wallpaper

Η μάρκα σας μπορεί να μην είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι, αλλά είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Το εμπορικό σήμα δεν είναι λογότυπο. Μάρκα δεν είναι αυτό που είναι στην δήλωση αποστολής σας. Και η μάρκα δεν είναι σίγουρα αυτό που ο Διευθυντής Marketing σας επιμένει ότι είναι.

Η μάρκα σας είναι απλά μια υπόσχεση. Είναι μια “συντόμευση” που όλοι χρειαζόμαστε για να υπολογίσουμε τι να περιμένουμε. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να πλοηγηθούμε στον κόσμο.

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και όχι αρκετός χρόνος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε έρευνα κάθε φορά που επιλέγουμε.

Σίγουρα δεν μπορούμε να γίνουμε χημικοί και αναλυτές επιδόσεων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε την καλύτερη επιλογή μας αυτή τη στιγμή, και αυτή η επιλογή βασίζεται στην υπόσχεση.

Η Nike έχει μάρκα. Εάν η Nike άνοιγε ένα ξενοδοχείο, θα γνωρίζαμε τι να περιμένουμε από αυτό. Αυτή τη στιγμή πιθανότατα να φανταστείτε το λόμπι ή να φανταστείτε τι υπάρχει στον τοίχο του δωματίου.

Η Marriott, από την άλλη πλευρά, έχει απλώς ένα λογότυπο. Εάν η Marriott παρουσιάσει μια σειρά παπούτσια για τρέξιμο, δεν θα έχετε καμιά ένδειξη για το τι να περιμένετε εκτός από το ότι πιθανότατα θα ήταν βαρετό και θα έδιναν τιμές κάτω από τις κορυφαίες μάρκες).

Μπορούμε να μάθουμε πολλά για το εμπορικό σήμα από το κρασί, επειδή η εμπειρία είναι τόσο εύκολο να δοκιμαστεί.

Το Journal of Wine Economics έχει γράψει για αυτό εδώ και δεκαετίες. Σε μια ευρέως αναφερόμενη μελέτη ανακάλυψαν ότι σε μια τυφλή γευσιγνωσία, οι λάτρεις του κρασιού προτιμούν φθηνότερο κρασί από το ακριβό κρασί.

Προφανώς, εάν το ίδιο ισχύει και για τις ορατές γευσιγνωσίες, κανείς δεν θα αγόραζε ποτέ ακριβό κρασί. Βλέποντας το κρασί που είναι ένας άλλος τρόπος να πούμε, “κατανόηση της μάρκας” αλλάζει τον τρόπο που οι γεύσεις του κρασιού επηρεάζουν την απόφαση μας.

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι: Ανάμεσα στους ανθρώπους με εκπαιδευμένους ουρανίσκους και πολύ εστιασμένη προσοχή, η συνειδητοποίηση ενός εμπορικού σήματος του κρασιού αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο γεύονται τα κρασιά.

Αυτό, βέβαια, ισχύει μόνο για όλα όσα αγοράζουμε.

Το high-end και το χαμηλό είναι πιθανό να κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο.

Τι πρέπει να κάνει ο marketeer;

Η απάντηση δεν είναι μια διαφημιστική καμπάνια ή μια καλύτερη ετικέτα ή ένα πολύ ωραίο λογότυπο.

Supreme Wallpaper

Αντίθετα, ο δρόμος έγκειται στην κατανόηση του τι σημαίνει ακόμη να κάνει και να διατηρήσει μια υπόσχεση μάρκας.

Ποιος είμαι και για ποιο λόγο επιλέγω;

Τι θα συμβεί στην κατάστασή μου αν οι φίλοι μου με βλέπουν με αυτό το προϊόν;

Θα με κάνει να νιώθω ανόητος να πληρώσω επιπλέον για αυτό;

Μήπως η αγορά και η χρήση αυτού του προϊόντος με βοηθούν να μου ταιριάζει ή και να ξεχωρίζω;

Πώς ταιριάζει η τιμή αυτού του προϊόντος με την ιστορία μου για τα χρήματα;

Στην αγροτική Ινδία, η Water Health International έχει ένα εμπορικό σήμα που είναι το απόλυτο που αναζητά κάθε εταιρεία.

Πωλούν φρέσκο ​​νερό σε χωριά που προηγουμένως δεν είχαν καθόλου. Το προϊόν τους αντικαθιστά μια ώρα-βόλτα σε ένα ρυάκι για βρώμικο νερό, νερό που μπορεί να κάνει την οικογένειά τους άρρωστη.

Υπάρχει ισχυρότερη υπόσχεση που μπορεί να κάνει ένα εμπορικό σήμα; Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα σώσει τη ζωή σας επίσης.

Αξίζει να εξετάσουμε μερικά πράγματα για την Water Health International.

Όταν φτάνει σε ένα χωριό, λίγοι άνθρωποι υιοθετούν αμέσως το νέο νερό. Χρειάζονται μήνες ή χρόνια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι σκεπτικοί και επίσης επειδή η ιστορία τους σχετικά με τα χρήματα, την κατάσταση και την παράδοση δεν αφήνει περιθώρια για μια επιλογή για την πληρωμή του νερού.

Η WHI δεν θα σας πουλήσει νερό στο δικό σας δοχείο. Αντ ‘αυτού, πρέπει να αγοράσετε ένα από τα δικά τους, το οποίο έχει ξεχωριστό χρώμα.

Ο φαινομενικός λόγος είναι ότι η επαναπλήρωση ενός μολυσμένου δοχείου θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασθένεια, καταστρέφοντας την υπόσχεσή του.

Ο καλύτερος λόγος να αναπτυχθεί είναι, καθώς οι άνθρωποι βλέπουν όλο και περισσότερα από τα δοχεία στο χωριό, η εμπιστοσύνη ανεβαίνει, η κατάσταση βελτιώνεται και η ζήτηση ανεβαίνει επίσης.

Λόγω πενήντα ετών τηλεόρασης, οι marketeers έγιναν “τεμπέληδες”. Σκεφτηκαν ότι η δουλειά τους ήταν όμορφες εικόνες και πολυτελείς διαφημίσεις. Δεν είναι αλήθεια. Η δουλειά τους είναι η αλλαγή. Η δουλειά τους είναι να δημιουργήσουν μια υπόσχεση για το πώς η παρέμβασή τους στον κόσμο του πελάτη θα τους προσφέρει μια πορεία προς το καλύτερο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here