25 Απρ 2024
READING

Η Amazon καταργεί όλες τις πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης στην Ινδία έως το 2020

2 MIN READ

Η Amazon καταργεί όλες τις πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης στην Ινδία έως το 2020

Η Amazon καταργεί όλες τις πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης στην Ινδία έως το 2020

Η Amazon θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικά μιας χρήσης στις συσκευασίες της σε ολόκληρη την Ινδία σε λιγότερο από ένα χρόνο, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα.

Τα πλαστικά μιας χρήσης θα αφαιρεθούν εντελώς από τη συσκευασία της Amazon μέχρι τον Ιούνιο του 2020 στην Ινδία, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τη χώρα στη μάχη κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Η Amazon India θα χρησιμοποιήσει χάρτινα περιβλήματα για την προστασία των αντικειμένων που διακινούνται μέσω των κέντρων εκπλήρωσης στην περιοχή, η οποία γίνεται ολοένα και πιο σημαντική αγορά για λιανοπωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα συνεχίζει να κλιμακώνεται.

Αυτή η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Flipkart, μια άλλη μεγάλη διεθνή εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ινδία, ανακοίνωσε σχέδια για την απομάκρυνση όλων των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών από την αλυσίδα εφοδιασμού της μέχρι το Μάρτιο του 2021, δηλώνοντας ότι είχε ήδη μειώσει τα πλαστικά μιας χρήσης κατά 25%.

Η Amazon έχει επικριθεί ευρέως τόσο για την υπερβολική χρήση πλαστικών συσκευασιών και πόσο μη ανακυκλώσιμες είναι.

Τον περασμένο μήνα, οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές χαρακτήρισαν τους νέους prime φακέλους “ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω”, λόγω του ότι είναι σε μεγάλο βαθμό μη ανακυκλώσιμοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Modi προέτρεψε επίσης τους πολίτες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες να “κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα” προς τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης στην Ινδία.

22 από τις 30 πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο είναι στην Ινδία, η οποία παράγει σχεδόν 26.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων κάθε μέρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.