20 Απρ 2024
READING

Η North Face απομακρύνεται από την “περιβαλλοντική φλυαρία” επικεντρώνοντας στο προϊόν

2 MIN READ

Η North Face απομακρύνεται από την “περιβαλλοντική φλυαρία” επικεντρώνοντας στο προϊόν

Η North Face απομακρύνεται από την “περιβαλλοντική φλυαρία” επικεντρώνοντας στο προϊόν

Η North Face στην εκστρατεία προώθησης της καινοτομίας Futurelight που θα είναι μία από τις μεγαλύτερες, θέτει έναν νέο τόνο με γνώμονα τα προϊόντα και απομακρύνεται από μια εποχή περιβαλλοντικής διαφήμισης.

Η μάρκα, η οποία είναι γνωστή κυρίως για τα υπαίθρια αθλητικά ρούχα της, χρησιμοποιεί την παρουσίαση του αναπνεύσιμου, αδιάβροχου υλικού ως έδαφος για τον ανανεωμένο τύπο επικοινωνίας marketing.

Αντί να επικεντρώνεται στη δημιουργικότητα και σε αυτό που αντιπροσωπεύει η 51χρονη μάρκα, το marketing έχει κάνει κινήσεις για να στρέψει το προβάδισμα στα προϊόντα της North Face για να “πουλήσει” την ιστορία της εταιρείας σε ένα ακροατήριο.

Ο κορυφαίος marketeer Steve Lesnard, ο οποίος προσχώρησε στην ετικέτα της VF Corporation τον Ιούλιο, δήλωσε ότι έχει αναλάβει την “ανύψωση του marketing προϊόντων” σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε η ιστορία του προϊόντος να βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής marketing της εταιρείας.

“Οι μεγάλες μάρκες δεν μπορούν μόνο να έχουν μια σαφή άποψη για το ποιοι είναι και πώς προσθέτουν αξία αλλά και να αναπτύξουν προϊόντα που αντέχουν τη δοκιμασία του χρόνου”, δήλωσε.

Οι ιδρυτές της North Face πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να είναι βιώσιμος είναι να κάνουν προϊόν που θα διαρκέσει μια ζωή – γι ‘αυτό εισήγαγαν εγγύηση ζωής σε όλα τα προϊόντα τους.

Ηγετικό ρόλο στην ακεραιότητα του προϊόντος και τη βιωσιμότητα του είναι κάτι που οι καταναλωτές, ιδιαίτερα στον υπαίθριο χώρο, τους ενδιαφέρει πραγματικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το marketing προϊόντων γίνεται ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του DNA της North Face.

Αυτή η προσέγγιση θα δώσει επιπλέον στην North Face μια ισχυρότερη φωνή, καθώς ολοένα και περισσότερες μάρκες στο outdoor και το χώρο των αθλητικών ειδών στηρίζουν στις περιβαλλοντικές ανησυχίες τους το marketing.

Η Timberland ενίσχυσε πρόσφατα την επένδυσή της στην καλλιέργεια δέντρων και στη φυσική δραστηριότητα, όπως επίσης η Patagonia ακόμη και η Adidas έχουν επίσης οξύνει την εστίασή τους στην ύπαιθρο και τη φύση για να εξυπηρετήσουν καλύτερα την εποχή καθώς και την αυξανόμενη απαίτηση για πιο βιώσιμες επιχειρήσεις.

Η North Face είχε επικεντρώσει προηγουμένως τις ενέργειες marketing σε θέματα λιγότερο απτά από τα προϊόντα που πωλεί, όπως η ένταξη, η εξερεύνηση και η ομορφιά των φυσικών προορισμών.

Το περιβάλλον είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που έχει πολλούς τομείς που πρέπει να ληφθούν υπόψη αλλά ένα πράγμα που είναι πραγματικά μοναδικό για τη The North Face είναι η ικανότητα να ωθεί τα όρια της απόδοσης της καινοτομίας χωρίς να έχει κανένα εμπόδιο στην αειφορία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.