23 Απρ 2024
READING

Η Nivea θέλει να εμπνεύσει την καλοσύνη, προτρέποντας τους καταναλωτές να “ξανασκεφτούν”

3 MIN READ

Η Nivea θέλει να εμπνεύσει την καλοσύνη, προτρέποντας τους καταναλωτές να “ξανασκεφτούν”

Η Nivea θέλει να εμπνεύσει την καλοσύνη, προτρέποντας τους καταναλωτές να “ξανασκεφτούν”

Η μάρκα Nivea για τη φροντίδα του δέρματος ξεκίνησε μια εκστρατεία με τίτλο “Rethink Soft” με στόχο να αλλάξει η σημασία της λέξης “μαλακό” από το να είναι συνώνυμη με την “αδύναμη” με τη συσχέτισή της με την “καλοσύνη”.

https://www.youtube.com/watch?v=z8BvI9FO8Y4


Η προσπάθεια υποστηρίζεται από μια έρευνα της εταιρείας, που δείχνει ότι το 61% των ανθρώπων πιστεύει ότι “χρειαζόμαστε περισσότερη απαλότητα στον κόσμο σήμερα”.

Ωστόσο, το 49% των ερωτηθέντων ορίζει τη λέξη “μαλακό” ως “αδύναμο” και το 59% λέει ότι η αναφορά σε ένα άτομο ως μαλακό είναι αρνητική δήλωση.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, κάθε προϊόν Nivea που αγοράστηκε από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου θα έχει ως αποτέλεσμα να δωρίσει 1 δολάριο στο Kindness.org, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έρευνες αφιερωμένο στην εμπνευσμένη καλοσύνη.

Η καμπάνια περιλαμβάνει μια ιστοσελίδα, έναν ψηφιακό “μανιφέστο” Rethink Soft, μικρού μήκους ταινίες που αναδεικνύουν “μαλακές” δράσεις πραγματικής ζωής και εξατομικευμένες ιστορίες από τους επηρεαστές.

Αφού δημιούργησε τα τελευταία εκατό χρόνια προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν να διατηρηθεί η επιδερμίδα μαλακή, η Nivea εξετάζει τους συνειρμούς γύρω από τα προϊόντα και το marketing της, εκτός από την απτή αξία.

Η στρατηγική αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι νεότεροι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα, κυρίως η γενιά Z – που γεννήθηκε το 1995 έως το 2015 – η οποία ασχολείται περισσότερο με την ψυχική και σωματική της υγεία από ό, τι οι Millenials ή η Gen Xers, μια στάση που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουν, σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας A.T. Kearney.

Η εκστρατεία έρχεται σε μια διαιρετική στιγμή στην αμερικανική κοινωνία, όταν πολλοί αισθάνονται άβολα για την επικράτηση της “πολύ-δυναμικής” ρητορικής και αισθάνονται αβοήθητοι για να κάνουν κάτι.

Όπως και στις πρόσφατες εκστρατείες marketing πολλών άλλων μαρκών, η Nivea φαίνεται να προσπαθεί να κάνει μια συναισθηματική σύνδεση με τους καταναλωτές προσφέροντας έναν απτό τρόπο για να φέρουν περισσότερη καλοσύνη στον κόσμο.

Αυτό το καλοκαίρι, η “Hard Lemonade του Mike” προσπάθησε να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την κόπωση των ειδήσεων και να μπλοκάρουν αρνητικές ειδήσεις.

Προσβλέποντας να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει soft, η Nivea ενώνεται με έναν αυξανόμενο αριθμό εμπορικών σημάτων που αποβάλλουν τους κανόνες που θα μπορούσαν να φαίνονται περιοριστικοί σήμερα.

Η Gillette της Procter & Gamble ξεκίνησε με μια εκστρατεία που εξέτασε την “τοξική αρρενωπότητα” και αμφισβήτησε τους παραδοσιακούς “άνδρες” .

Εκτός από την νέα της καμπάνια, η Nivea αντιμετώπισε επίσης διαμάχες στο marketing που απευθύνεται στους καταναλωτές.

Το 2017, ένα βίντεο Nivea πυροδότησε την οργή προωθώντας μια φυσική κρέμα Fairness ως τρόπο για τις γυναίκες της Αφρικής με σκοτεινό δέρμα να ελαφρύνουν τον τόνο του δέρματος τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.