25 Απρ 2024
READING

Η Burberry σε πιλοτική συνεργασία με την πλατφόρμα μεταπώλησης RealReal

2 MIN READ

Η Burberry σε πιλοτική συνεργασία με την πλατφόρμα μεταπώλησης RealReal

Η Burberry σε πιλοτική συνεργασία με την πλατφόρμα μεταπώλησης RealReal

Η Burberry και η RealReal ανακοίνωσαν μια συνεργασία, η οποία ενθαρρύνει τους πελάτες να πουλήσουν τα κομμάτια του οίκου μόδας στην πλατφόρμα second hand προιόντων.

Σε αντάλλαγμα, οι εταιρείες θα προσφέρουν στους πελάτες “αποκλειστική” πρόσβαση σε προσωπική εμπειρία αγορών σε επιλεγμένα καταστήματα των Burberry στην Αμερική.

Η καταναλωτική ζήτηση για προϊόντα Burberry αυξήθηκε κατά 64% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, προσθέτοντας ότι οι Millenails πελάτες και της Gen Z ενδιαφέρονται για πολυτελή second hand προιόντα.

Η συνεργασία είναι μέρος των προσπαθειών των εταιρειών να προωθήσουν τα οφέλη μιας κυκλικής οικονομίας για τη μόδα, ενθαρρύνοντας τους πελάτες να παρατείνουν τη ζωή των προϊόντων τους μέσω της μεταπώλησης.

Ενώ και οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι εκτιμούν την αειφορία στη μόδα, φαίνεται ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το RealReal να συνεργαστεί με brands που φιλοξενεί στην πλατφόρμα της.

“Ένα εμπορικό σήμα όπως η Burberry που υιοθετεί την κυκλική οικονομία αποδεικνύει τη δύναμη της μεταπώλησης στην αγορά πολυτελείας και στον πλανήτη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RealReal Julie Wainwright.

«Ελπίζω μαζί ότι θα είμαστε ένα κομμάτι της πρωτοπορίας ενός μέλλοντος, όπου η κυκλικότητα είναι μια σκέψη για κάθε μάρκα πολυτελείας».

Η συνεργασία αποτελεί ακόμη ένα σημάδι της βιωσιμότητας του κλάδου μεταπώλησης.

Εν τω μεταξύ, η ThredUp, μια ηλεκτρονική αγορά μεταπώλησης, εκτιμά ότι η αγορά μεταπώλησης θα αυξηθεί στα 51 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023.

Η online αγορά μεταπώλησης έχει πρόσφατα συνεργαστεί με τις Macy’s και J.C. Penney για την πώληση μεταχειρισμένων ενδυμάτων στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Ακόμη και οι Kardashians-Jenners εισέρχονται στην αγορά μεταπώλησης με την κυκλοφορία του Kardashian Kloset.

Αν και ο retailer μεταπώλησης ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Burberry η Chanel πέρυσι κατηγόρησε την πλατφόρμα πώλησης ότι πουλά “μαιμού” προιόντα.

Επιπλέον, η Burberry ανακοίνωσε πέρσι ότι θα σταματήσει να καταστρέφει προϊόντα μετά από μια ετήσια έκθεση που αποκάλυψε ότι κατέστρεψε περίπου 37,1 εκατομμύρια δολάρια αξίας προιόντα που δεν μπορούσε να πουλήσει.

Όμως, για την Burberry, οι προσπάθειές της με το RealReal φαίνεται να αποτελούν μέρος της συνολικής στρατηγικής της για την αειφορία.

“Η καθοδήγηση για τη δημιουργία μιας πιο κυκλικής οικονομίας για τη μόδα αποτελεί βασικό στοιχείο της ατζέντας μας για την ευθύνη”, δήλωσε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Burberry, Pam Batty.

“Γνωρίζουμε ότι η διαρκής ποιότητα των κομματιών Burberry σημαίνει ότι η αξία τους είναι μακράς διαρκείας.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.