19 Απρ 2024
READING

4 μικρές λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν πώς αλλάζει η Apple

4 MIN READ

4 μικρές λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν πώς αλλάζει η Apple

4 μικρές λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν πώς αλλάζει η Apple

Το iPhone event 2019 της Apple περιελάμβανε ανακοινώσεις για τα πάντα που περιμέναμε: την καθιερωμένη παρουσίαση του νέου iPhone τώρα με τρεις φακούς!, το Apple Watch τώρα με οθόνη που είναι αναμμένη συνεχώς! και τις σειρές iPad.

Αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, η ιστορία της Apple σχεδιάζεται μέσω των μικρών λεπτομερειών, όχι των μεγάλων κυκλοφοριών.

Αν θέλετε να δείτε πώς η ομάδα σχεδιασμού της Apple έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες – μετά την ανακοίνωση τον Ιούνιο ότι ο Jony Ive θα εγκαταλείψει επίσημα την εταιρεία- αξίζει να ψάξετε στις ανακοινώσεις της εκδήλωσης, όχι μόνο σε ό, τι η Apple είχε να πει για τα νέα προϊόντα της, αλλά και αυτά που έμειναν άγνωστα ή απλά υπαινίχθηκαν.

Εδώ είναι μερικές βασικές λεπτομέρειες που υποδηλώνουν ότι ο σχεδιασμός στην Apple εξελίσσεται.


Η Apple είναι και πάλι πολύχρωμη


Η εποχή των λευκών, μαύρων, γκρι και, ίσως, και λίγο χρυσών gadgets έχει τελειώσει για την Apple.

Η εταιρεία μίλησε για αυτή την πολύχρωμη νέα στροφή , όταν οι ντόπιοι παρατήρησαν ότι το πρόσφατα ανακαινισμένο flagship της Fifth Avenue φέρει μια λαμπερή, ιριδίζουσα πρόσοψη, που αντικατέστησε το αυστηρό γυάλινο κουτί του παρελθόντος.

Στη σκηνή της εκδήλωσης, οι Apple execs έδειξαν εκπληκτικά πολύχρωμα νέα μοντέλα, τα χρώματα των οποίων δεν έχουμε δει από το iPhone 5c του 2013.

Το νέο iPhone 11 έρχεται σε μοβ, κίτρινο, κόκκινο και πράσινο. Το iPhone 11 Pro βγαίνει επίσης σε ένα μεταλλικό πράσινο χρώμα.

Η τολμηρότητα αυτών των αλουμινένιων θηκών επιστρέφει στις ημέρες του iPod mini και nano και στα iMac που είχαν προηγηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η Apple ξέρει ότι πρέπει να επιτρέψει την εξατομίκευση



Όταν η Apple Card ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα, οι άνθρωποι άρχισαν να αλλάζουν και να προσαρμόζουν τις κάρτες τους σχεδόν αμέσως.

Βαριεστημένοι από τα άσπρα σχέδια, οι οπαδοί φάνηκαν να επιθυμούν κάτι πιο μοναδικό και προσωπικό.

Είτε λόγω της αλλαγής των προτιμήσεων, της επιστροφής του μαξιμαλισμού στο σχεδιασμό, είτε του γεγονότος ότι η Apple είναι πλέον τόσο πανταχού παρούσα που ο μινιμαλισμός της εταιρείας φαίνεται να έχει φτάσει στο ζενίθ του.

H Apple ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια υπηρεσία προσαρμογής στα καταστήματά της λιανικής πώλησης που ονομάζεται “Apple Watch Studio”.

Επιλέγετε το σώμα, επιλέγετε το λουράκι και φεύγετε με το εξατομικευμένο ρολόι σας, παίρνοντας σχεδόν 1.000 επιλογές από το mix-and-match.

Κάτι επίσης αξιοσημείωτο; Σε άλλη διαφάνεια αργότερα στην παρουσίαση της Apple, η εταιρεία υπενθύμισε στο κοινό ότι κάνει ελεύθερη χάραξη με λέιζερ σε πολλά προϊόντα της Apple.

Η Apple δεν μιλά πλέον με τη φωνή του Jony Ive


Παρά το γεγονός της παραίτησης ως VP of Design της Apple για να ξεκινήσει το δικό του design studio, ο Jony Ive εμφανίστηκε στο iPhone event.

Αλλά κάτι ήταν διαφορετικό: ενώ τον είδαμε, δεν τον ακούσαμε. Στα διάφορα βίντεο που έδειξε η Apple στην εκδήλωση, η φωνή του Ive απουσιάζει από την αφήγηση.

Ο Ive πέρασε χρόνια παρουσιάζοντας τα νέα σχέδια της ομάδας του στο κοινό. Όχι μόνο η αλλαγή της φωνής τους, αλλά η απουσία του ίδιου αλλάζει την ίδια την Apple.

Η Apple μιλάει για ανθεκτικότητα στο περίπου

Για πολλούς χρήστες του, η μεγαλύτερη αδυναμία του iPhone δεν είναι η μπαταρία, η συνδεσιμότητα ή η κάμερα. Είναι η ανθεκτικότητά του – ειδικά, η γυάλινη οθόνη που είναι παραπάνω ​​από επιρρεπής στις ρωγμές.

Η Apple έκανε τα πάντα, όπως είπε, ώστε το iPhone 11 να λύσει τα μακροχρόνια προβλήματα αντοχής της μάρκας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα νέα τηλέφωνα θα έχουν το “πιο σκληρό γυαλί από ποτέ” και μοιράστηκε ένα βίντεο του iPhone που πέφτει από ένα τραπέζι σε μια τσάντα, στη συνέχεια χτυπά μέσα στην τσάντα σε διάφορα πράγματα όπως ένα κραγιόν, φαινομενικά κάνοντας νεύμα στην ανθεκτικότητα του σχεδίου.

Ενώ ένας κραγιόν δεν είναι σκληρό σαν ένα τσιμεντένιο πεζοδρόμιο, η Apple φαίνεται να διαφημίζει τα καινούργια iPhones ως ανθεκτικότερα χωρίς να το λέει ξεκάθαρα.

Είτε πρόκειται για marketing είτε για πραγματικά βελτιωμένο σχεδιασμό, μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Η Apple δεν έδειξε τίποτα συγκλονιστικό στη σκηνή, αλλά αυτό που έκανε δείχνει ότι μπορεί και θα συνεχίσει να εξελίσσει το σχεδιασμό των προϊόντων της – που αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι ανατρέχει στα iMac της δεκαετίας του ’90 για να εξουδετερώσει την απάθεια των καταναλωτών – την αποκατάσταση των ελαττωμάτων των προϊόντων που έκρυβε τόσο καιρό “κάτω από το χαλί” και την ανακάλυψη του σχεδιαστικού της δρόμου χωρίς τον Jony Ive στο τιμόνι.

Εάν η Apple μπορεί να τα κάνει όλα αυτά τα πράγματα, η επόμενη δεκαετία σχεδιασμού της Apple μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.