25 Απρ 2024
READING

Steve Jobs | υπάρχει 1 απλή συνήθεια που χωρίζει τους Doers από τους Dreamers και οδηγεί σε μεγάλη επιτυχία

3 MIN READ

Steve Jobs | υπάρχει 1 απλή συνήθεια που χωρίζει τους Doers από τους Dreamers και οδηγεί σε μεγάλη επιτυχία

Steve Jobs | υπάρχει 1 απλή συνήθεια που χωρίζει τους Doers από τους Dreamers και οδηγεί σε μεγάλη επιτυχία

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Steve Jobs πέθανε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει να έχει αντίκτυπο με την ζωή του.

Σε μια παλιά συνέντευξη βίντεο, ο Jobs αποκαλύπτει μια ιστορία και απεικονίζει ένα χαρακτηριστικό των πιο επιτυχημένων ανθρώπων που απέχει πολύ από το κοινό άνθρωπο.

“Κάλεσα τον Bill Hewlett-συνιδρυτή της Hewlett-Packard- όταν ήμουν 12 χρονών.” Γεια σου, είμαι ο Steve Jobs είμαι 12 χρονών Είμαι μαθητής στο γυμνάσιο. Θα φτιάξω έναν μετρητή συχνότητας και αναρωτιόμουν αν έχετε κάποια ανταλλακτικά που θα μπορούσα να έχω».

Γέλασε και μου έδωσε τα ανταλλακτικά και μου έδωσε δουλειά εκείνο το καλοκαίρι στη Hewlett-Packard και πετούσα στον ουρανό. “

Παρατήρησα το κλειδί για την επιτυχία; Εάν δεν ξέρετε τι ψάχνετε, είναι εύκολο να χάσετε. Ευτυχώς, ο Jobs εξηγεί στο βίντεο:

“Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν ποτέ το τηλέφωνο και τηλεφωνούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ρωτούν ποτέ, και αυτό είναι που χωρίζει τους ανθρώπους που κάνουν πράγματα από τους ανθρώπους που ονειροπολούν.”

Να είστε πρόθυμοι να ζητήσετε αυτό που θέλετε

Θα καλούσατε τον Bill Hewlett; Χωρίς αυτή την εμπειρία στην HP, ο Jobs θα συνέχιζε να κάνει αυτό που έκανε; Ίσως – δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ένα τηλεφώνημα είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή του.

Πέρα από την απλή προσγείωση του σε μια καλοκαιρινή δουλειά σε μια γραμμή συναρμολόγησης, τον δίδαξε να είναι πρόθυμος να ζητήσει κάτι που ήθελε. Συνέχισε να λέει, “Δεν βρήκα ποτέ κανέναν που να είπε όχι ή έκλεισε το τηλέφωνο όταν τηλεφώνησα.” Μόλις με ρωτήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο, προσπαθώ να ανταποκριθώ, να πληρώσω αυτό το χρέος της ευγνωμοσύνης πίσω.

Οι άνθρωποι δαπανούν πολύ χρόνο και χρήματα για να επιτύχουν τους στόχους τους. Παίρνουν δαπανηρές εκπαιδεύσεις στα καλύτερα σχολεία και προσπαθούν να πάρουν τους καλύτερους βαθμούς.

Μοιράζονται χρόνο με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους και εργάζονται σκληρά για να αξίζουν μεγάλες προαγωγές.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι κακά, αλλά είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά χωρίς το βασικό συστατικό.

Όταν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι θέλουν κάτι, είναι πρόθυμοι να το ζητήσουν.

Δεν αρνούμαι ότι η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία και το γεγονός ότι ο Jobs έφτασε στη Hewlett δεν ήταν εγγύηση.

Έχετε να ενεργήσετε και πρέπει να είστε πρόθυμοι να αποτύχετε. Αν φοβάστε ότι θα αποτύχετε, δεν θα πάτε πολύ μακριά.

Ο φόβος της αποτυχίας είναι αυτό που κρατά τους περισσότερους ανθρώπους να ζητούν, αλλά δεν χρειάζεται.

Αλλάξτε τη νοοτροπία σας και μην ζητάτε να περιμένετε ένα ναι – περιμένετε όχι, ευχαριστήστε το άτομο για το χρόνο του και μεταβείτε στο επόμενο.

Παίρνει πολλούς αριθμούς για να φτάσετε σε ένα ναι. Κάθε όχι σας βάζουν ένα βήμα πιο κοντά.

Αν ένας 12χρονος μπορεί να το κάνει, μπορείτε και εσείς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.