Η Ikea ανοίγει νέο concept store στο Queens

Η Ιkea ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα νέο κατάστημα στο Queens της Νέας Υόρκης το καλοκαίρι του 2020, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η τοποθεσία (περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους της τοποθεσίας του στο Brooklyn, στα 30.000 τετραγωνικά μέτρα) θα είναι “νέο concept καταστήματος”, ανέφερε η εταιρεία.

Αν και οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν “χιλιάδες” προϊόντα Ikea στο κατάστημα, “τα μεγαλύτερα προιόντα επίπλων θα εμφανίζονται και θα είναι διαθέσιμα για παράδοση”.

Η ανακοίνωση του καταστήματος έρχεται καθώς ο σουηδικός λιανοπωλητής επίπλων ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι ετήσιες πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 40 δισ. ευρώ για πρώτη φορά.

Το κατάστημα Queens αποτελεί το τρίτο σημείο της Ikea στη Νέα Υόρκη, αποδεικνύοντας ότι ο λιανοπωλητής είναι έτοιμος για το σχέδιό του να εισέλθει στις αστικές αγορές.

Εκτός από τη θέση του Brooklyn, ο σουηδικός λιανοπωλητής άνοιξε τον Απρίλιο το πρώτο του στούντιο σχεδιασμού των ΗΠΑ στην Upper East Side της Νέας Υόρκης, που εκτείνεται σε μόλις 5.350 τετραγωνικά μέτρα.

“Με μια αυξανόμενη κοινότητα με περισσότερα από 900.000 νοικοκυριά, το Queens ήταν ένας φυσικός επόμενος προορισμός για το IKEA στη Νέα Υόρκη”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Leontyne Green Sykes, επικεφαλής λειτουργός της Ikea Retail.

“Γνωρίζουμε ότι περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της Queens ταξιδεύουν μέσω δημόσιων συγκοινωνιών και επιλέξαμε το Rego Park για αυτό το νέο κατάστημα για να καλύψουμε τις μοναδικές ανάγκες όλων των πελατών”.

Αυτό που διαφοροποιεί τη νέα ιδέα του καταστήματος Queens από το στούντιο σχεδιασμού είναι το γεγονός ότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν αντικείμενα από το κατάστημα εξαιρουμένων των μεγαλύτερων τεμαχίων.

Το στούντιο σχεδιασμού χρησιμεύει ως αληθινό showroom όπου οι συνεργάτες της Ikea θα κατευθύνουν τους πελάτες να ολοκληρώσουν τις παραγγελίες τους online και να παραδώσουν προϊόντα στα σπίτια τους.

Η σχετικά νέα επικέντρωση στην ψηφιακή της μονάδα συνέβαλε στην αύξηση κατά 43% των πωλήσεων του ηλεκτρονικού εμπορίου και ώθησε τον λιανοπωλητή να κλείσει το έτος με έσοδα 41,3 δισ. ευρώ.

Ένας άλλος διαφοροποιητής είναι το φαγητό, το οποίο έλειπε ιδιαίτερα όταν ο λιανοπωλητής ανακοίνωσε την έννοια του στούντιο σχεδιασμού.

Παρόλο που είναι πιθανό να μην είναι τόσο περίπλοκο όσο η γευστική εμπειρία στα παραδοσιακά καταστήματα Ikea, η εταιρεία δήλωσε ότι το κατάστημα Queens θα έχει μια “νέα προσφορά τροφίμων που θα επιτρέψει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν μια σύγχρονη γεύση της Σουηδίας εν κινήσει”.

Η κίνηση αυτή προσθέτει περαιτέρω στην ιδέα ότι η Ikea θεωρεί τους urban millenials ως βασικό δημογραφικό κοινό

Τον Ιούνιο, ο έμπορος λιανικής πώλησης ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Ori Oriente για την πώληση ρομποτικών επίπλων, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της λειτουργικότητας σε μικρούς χώρους διαβίωσης.

Πριν από αυτό, ο λιανοπωλητής ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη δοκιμή μίσθωσης επίπλων σε 30 αγορές το 2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here