16 Απρ 2024
READING

Η Adidas μετατρέπει τους influencers σε πωλητές sneakers

3 MIN READ

Η Adidas μετατρέπει τους influencers σε πωλητές sneakers

Η Adidas μετατρέπει τους influencers σε πωλητές sneakers

Πέρυσι, η Adidas ξεκίνησε ένα πρόγραμμα συμμετοχής που ονομάζεται Creators Club, παρέχοντας ουσιαστικά σε μερικούς από τους πιο ενθουσιώδεις καταναλωτές την έγκαιρη πρόσβαση σε προϊόντα, αποκλειστικές κυκλοφορίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Τώρα η εταιρεία προχωρά αυτή τη σχέση στο επόμενο επίπεδο, επιτρέποντας στα μέλη να πουλάνε οι ίδια τα προϊόντα της Adidas. Το social influence γίνεται social selling.

Η Adidas ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με μια εφαρμογή κοινωνικού εμπορίου που ονομάζεται Storr, η οποία έχει την ικανότητα να αφήνει σε οποιονδήποτε να ανοίξει ένα κατάστημα από το τηλέφωνό του με μόλις τρία κλικ.

Τα μέλη του Creators Club που γίνονται social sellers θα λαμβάνουν προμήθεια 6% από κάθε πώληση ή θα έχουν τη δυνατότητα να δωρίσουν στο Girls on the Run, έναν οργανισμό-εταίρο της Adidas που βοηθά τις νέες γυναίκες να αποκτήσουν το μέγιστο δυναμικό τους.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει καλώντας περίπου 10.000 μέλη του Club Creators να συμμετάσχουν.

“Αν αναρρωτιέστε πού πηγαίνουν οι καταναλωτές μας για συμβουλές ή ιδέες, είναι στους φίλους τους, είναι στους sneakerheads, είναι στους ανθρώπους στην κοινωνική τους σφαίρα, οπότε γιατί να μην αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να πουλήσουν για λογαριασμό μας”, λέει ο Chris Murphy, διευθύνων σύμβουλος ψηφιακής ενεργοποίησης της Adidas.

“Κάνουμε ενδιαφέροντα πράγματα μέσω του Instagram ή μέσω του marketing, όπου χρησιμοποιούμε τους sneakerheads, τους influencers και ακόμη και τους αθλητές μας να πουλήσουν τα προϊόντα μας, επειδή έχουν μεγάλη επιρροή και οι καταναλωτές ξοδεύουν χρόνο στα προφίλ τους.

Η επόμενη εξέλιξη αυτού του γεγονότος είναι ο εκδημοκρατισμός του social selling, επιτρέποντας στους καταναλωτές μας να ενεργούν ως “χονδρέμποροι ή λιανοπωλητές” για λογαριασμό μας “.

Νωρίτερα φέτος, το Storr ήταν μέρος της πλατφόρμας της Adidas Platform ενός επιταχυντή αθλητισμού στο Station F της πανεπιστημιούπολης του Παρισιού.

Ο Murphy λέει ότι το να βάλεις τους μεγαλύτερους φαν της μάρκας για να γίνουν πωλητές της, είναι μέρος του γενικού προγράμματος να είναι λίγο πιο επικεντρωμένοι στους καταναλωτές.

Αντί να βασιζόμαστε στους ανθρώπους να βρουν το κατάλληλο μέρος για να αγοράσουν προϊόντα Adidas αφού δουν κάτι που τους αρέσει στο feed κάποιου, αφαιρούμε μερικά εμπόδια, αφήνοντάς τους να αγοράσουν απευθείας από εκείνους.

“Επιτρέπει στον καταναλωτή να έχει περισσότερο έλεγχο”, λέει ο Murphy. “Δεν υπάρχει πια το γραμμικό ταξίδι αγορών. Υπάρχει, αλλά υπάρχουν και τα εκατομμύρια πιθανών ευκαιριών.

Αν θέλουμε να είμαστε αληθινά κοντά με τους καταναλωτές και να ανταποκριθούμε στα πράγματα που λέμε, πρέπει να βρούμε τους χώρους όπου οι καταναλωτές υπάρχουν ήδη και να δεσμευτούμε με αυτούς με καινοτόμους τρόπους για να καταλάβουν, να εξετάσουν και να αγοράσουν το σήμα μας σε έναν απρόσκοπτο τρόπο. “

Το σημερινό σχέδιο είναι να επεκταθούν πρώτα οι κοινωνικές πωλήσεις στο Creators Club  και μετά να μεταφερθούν στα γυναικεία προϊόντα υψηλού επιπέδου της μάρκας.

“Νιώθουμε ότι γινόμαστε μοναδικοί με τα προϊόντα που βάζουμε στην πλατφόρμα”, λέει ο Murphy. “Σε ένα σημείο, μακροπρόθεσμα, βλέπω ότι το Storr θα είναι διαθέσιμο σε όλους”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.