28 Απρ 2024
READING

Foreign Cinema | μοναδικός προορισμός για φαγητό του San Francisco γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας του

3 MIN READ

Foreign Cinema | μοναδικός προορισμός για φαγητό του San Francisco γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας του

Foreign Cinema | μοναδικός προορισμός για φαγητό του San Francisco γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας του

Για μια από τις πιο μοναδικές γευστικές εμπειρίες στο Σαν Φρανσίσκο, κατευθυνθείτε στο Foreign Cinema του Mission District, ένα εστιατόριο που συγκεντρώνει τις καλύτερες ταινίες και τα καλύτερα πιάτα.

Και με ένα όνομα όπως το Foreign Cinema, πώς μπορεί να μην απολαύσετε το πιο εκλεπτυσμένο, κινηματογραφικό δείπνο;

Οι συνιδιοκτήτες Gayle Pirie και John Clark ανέλαβαν το Foreign Cinema το 1999, σε μια εποχή που το Mission δεν ήταν το σημερινό hotspot που είναι ή το πιο μοντέρνο σημείο.

20 χρόνια επιτυχίας στο Mission είναι αληθινά μια απόδειξη της διαρκούς γοητείας και της δέσμευσης αυτού του μαγικού εστιατορίου για την καινοτόμο γαστρονομία και τη συνεργασία των σεφ.

Για να μην αναφέρουμε το ασυμβίβαστο πρότυπο της χρήσης τοπικών και εποχιακών συστατικών για τη δημιουργία πιάτων που προκαλούν έκπληξη και φυσικά ικανοποίηση.

Το εστιατόριο γιορτάζει την 20ή επέτειό του φέτος.

Από την ίδρυσή του, το κτίριο έχει συγκεντρώσει ένα πιστό κοινό, χάρη στην συνεχώς μεταβαλλόμενη, παγκοσμίως εμπνευσμένη κουζίνα από τη Βόρεια Καλιφόρνια και την ικανότητά του να ενσωματώνει άψογα νόστιμα φαγητά, κρασί και κοκτέιλ, φιλμ και τέχνη σε ένα ειδικό εστιατόριο , χωρίς να φαίνεται υποκριτικό ή πομπώδες.

Από το 1999, το εστιατόριο έχει εξυπηρετήσει περίπου 1.800.000 επισκέπτες, παρουσιάζοντας 456 ταινίες και η πρώτη εκ των οποίων ήταν το La Dolce Vita του Fellini και φιλοξένησε 502 γάμους.

Οι ταινίες ξεκινούν το σούρουπο κάθε βράδυ, όταν είναι αρκετά σκοτεινά για να μπορεί κανείς να δει την ταινία να τρεμοπαίζει επάνω στον γιγαντιαίο τοίχο που βλέπει στην εξωτερική αυλή.

Η ιδέα της ταινίας στο Mission προέρχεται από τις ιστορικές κοινωνικές συμπεριφορές του παρελθόντος, τα ψώνια και τα δείπνα της δεκαετίας του 1950, στο “The Miracle Mile” (Mission Street), το κέντρο επιχειρήσεων πριν από δεκαετίες, όπου οι μάζες συνέρρεαν στη γειτονιά του Mission, ψάχνοντας για αγορές, σινεμά και εστιατόρια.

Με την απασχόληση περισσότερων από 45 ντόπιων κατοίκων του Mission, από τους 140 συνολικά υπαλλήλους, συνεχίζει να προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση στις πολύ-πολιτισμικές οικογένειες της περιοχής.

“Το να λειτουργείς δύο δεκαετίες, χρειάζεται αφοσίωση στην κοινότητα μέσω αποδείξεων. Το φιλανθρωπικό μας έργο κάθε χρόνο και η υποστήριξή μας στα κοντινά νηπιαγωγεία, τα σχολεία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τους χώρους τέχνης και τα διάφορα παιδικά προγράμματα τροφοδοτούν την κοινότητά μας στο σύνολο”, λένε οι ιδιοκτήτες.

Το φαγητό που σερβίρεται στο Foreign Cinema πρέπει να έχει ένα κριτήριο: πρέπει να είναι αυτό που θέλουν οι σεφ να φάνε!

Επιλεγμένα στρείδια στο μισό κέλυφος, εποχιακά οστρακοειδή, σέξι ορεκτικά και ποικιλία λαχανικών τοπικής προέλευσης, τοπικά ψάρια, κρέατα όλα παρασκευασμένα απλά, αλλά με έντονη γεύση.

Η λίστα κρασιών και το τμήμα ποτών έχουν μεγάλη δυναμική. Τα πιάτα πρέπει να έχουν σαφήνεια και σκοπό, αλλά να αντηχούν και με γεύση που είναι ταυτόχρονα χαλαρωτική, αλλά και που προκαλεί την έκπληξη.

Μια μεγάλη μπριζόλα στη σχάρα μαρινάρεται με εξωτικό κακάο ή καπνιστό καφέ για να προσφέρει βαθιά, ικανοποιητική γεύση.

“Το όνειρό μας να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να ικανοποιούμε τους επισκέπτες, μέσα από μια αισθησιακή γαστρονομική εμπειρία πρωταρχικής σημασίας.

Σε αυτήν την εποχή των delivery, συρρικνωμένες των περιορισμένων λιστών κρασιών και του αδιάφορου σέρβις, συνεχίσουμε να ενισχύουμε το μέλλον της μοναδικής τραπεζαρίας παγκόσμιας κλάσης διατηρώντας το πάθος μας για μαγευτικές γευστικές εμπειρίες”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.