26 Απρ 2024
READING

Το Burger King “λιώνει” τα πλαστικά παιχνίδια για να τα ανακυκλώσει σε κάτι πραγματικά χρήσιμο

2 MIN READ

Το Burger King “λιώνει” τα πλαστικά παιχνίδια για να τα ανακυκλώσει σε κάτι πραγματικά χρήσιμο

Το Burger King “λιώνει” τα πλαστικά παιχνίδια για να τα ανακυκλώσει σε κάτι πραγματικά χρήσιμο

Υπάρχει μια επιθυμία με μεγαλύτερη προσμονή από την αγάπη ενός παιδιού για ένα παιχνίδι από γεύμα fast-food; Αποκλείεται, είναι το πιο cool πράγμα στον κόσμο.

Και μια ώρα αργότερα στο σπίτι, βρίσκεται ήδη ανάμεσα σε δύο μαξιλάρια του καναπέ, ξεχασμένο και μόνο.

Όπως μπορούν να βεβαιώσουν οι γονείς των μικρών παιδιών, αυτά τα παιχνίδια είναι απλώς σκέτα σκουπίδια, ανεξάρτητα από το πόσοι ενήλικοι φανατικοί τους γράφουν κριτικές για αυτά online και μιλάμε για ένα εκατομμύριο συνδρομητές!.

Έχουν πολλά ειπωθεί για τα πλαστικά καλαμάκια, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πλαστικό απόβλητο που προκύπτει από τα fast food και τώρα το Burger King αποφάσισε να αφαιρέσει όλα τα πλαστικά παιχνίδια από τα παιδικά γεύματα του.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η πρωτοβουλία, που δημιουργήθηκε από το γραφείο Jones Knowles Ritchie και ξεκινάει αυτή την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλεί επίσης τους ανθρώπους να πετάξουν τα παλιά πλαστικά παιχνίδια από γεύματα σε “κάδους αμνηστίας πλαστικών παιχνιδιών” στα εστιατόρια του Burger King για να λειωθούν και να ανακυκλωθούν σε πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν πολλές φορές.

Οι άνθρωποι του Ηνωμένου Βασιλείου που θα φέρουν παιχνίδια για λιώσιμο την επόμενη εβδομάδα, θα πάρουν ένα δωρεάν γεύμα King Junior όταν αγοράσουν κάποιο γεύμα για ενήλικες.

Για να προωθήσει το project, το Burger King δημιούργησε ένα cast από λιωμένους πλαστικούς χαρακτήρες παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένου του Beep Beep, ενός λαγού που οδηγεί τζιπ, για το οποίο η μάρκα έχει εγκαταστήσει μια γιγαντιαία έκδοση στο South Bank του Λονδίνου για να προωθήσει το project.

Ο παγκόσμιος CMO της Burger King, Fernando Machado, δήλωσε οτι αυτό είναι το πρώτο βήμα της εταιρείας στην ευρύτερη δέσμευσή της να μειώσει τα πλαστικά.

“Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις αγορές μας για να δούμε πώς μπορούμε να απομακρύνουμε πλήρως τα μη βιοδιασπώμενα πλαστικά παιχνίδια μέχρι το 2023”, δήλωσε.

Τα λιωμένα πλαστικά παιχνίδια θα ανασυγκροτηθούν από την εταιρεία κυκλικής οικονομίας Pentatonic, της οποίας ο CEO αποκαλεί την κίνηση του Burger King ένα σημαντικό άλμα.

“Η Burger King δεν κάνει μια κενή χειρονομία, από εκείνες που συμβαίνουν συχνά σε αυτόν τον τομέα. Αντ ‘αυτού, αναλαμβάνει σημαντική δράση “, δήλωσε ο Jamie Hall.

“Η Burger King έχει ακούσει το κοινό της και ανταποκρίνεται και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε τις τεχνολογίες σχεδιασμού και κατασκευής για να κάνουμε το τολμηρό όραμά τους πραγματικότητα”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.