Δείτε το νέο κατάστημα της Apple στην Νέα Υόρκη

Το πρόσφατα ανακαινισμένο κατάστημα της Fifth Avenue της Apple είναι εκπληκτικό – οι ακόλουθοι της εταιρείας περίμεναν 2 χρόνια γι’αυτό.

Μια πρώτη ματιά στο πολυαναμενόμενο έργο ανακαίνισης, το οποίο ξεκίνησε το 2017, δείχνει ότι δεν θα απογοητευθούν.

Ένας γυάλινος κύβος των 32 ποδιών, ο οποίος καταλήγει στον υπόγειο χώρο και το γυαλί καλύπτεται με ιριδίζουσα επίστρωση που αντανακλά όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, γεμίζοντας τον πολυσύχναστο δρόμο με χρώμα και φως.


Πίσω στον Απρίλιο του 2017, η εταιρεία κατεδάφισε το εμβληματικό κατάστημα-ναυαρχίδα της στην Fifth Avenue. Από το 2006, το κατάστημα ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στην πόλη της Νέας Υόρκης, που οι τουρίστες φρόντισαν να βάλουν στο δρομολόγιο τους μαζί με την επίσκεψη στο Empire State Building.

Η Apple παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με τις λεπτομέρειες για το λόγο της κατεδάφισης ενός τόσο δημοφιλούς καταστήματος, με κόστος $ 2 εκατομμύρια δολάρια, και μάλιστα ακόμη και οι εργολάβοι που σχετίζονταν με το έργο έπρεπε να υπογράψουν συμφωνίες για τη μη αποκάλυψη πληροφοριών.



Σύμφωνα με το MacRumors, ο μεγαλύτερος στόχος της Apple ήταν να διπλασιάσει το μέγεθος του καταστήματος από 3.000 τετραγωνικά μέτρων σε 7.200 τετραγωνικά μέτρα.

Οι ανακαινίσεις ολοκληρώθηκαν το 2018, αλλά το άνοιγμα του νέου κτιρίου καθυστέρησε από τότε που η Apple αρνήθηκε να αποκαλύψει ένα χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του καταστήματος.