23 Απρ 2024
READING

Η Illy κυκλοφορεί νέα ψηφιακή εκστρατεία με πρωταγωνιστή τον Andrea Bocelli

3 MIN READ

Η Illy κυκλοφορεί νέα ψηφιακή εκστρατεία με πρωταγωνιστή τον Andrea Bocelli

Η Illy κυκλοφορεί νέα ψηφιακή  εκστρατεία με πρωταγωνιστή τον Andrea Bocelli

Η ιταλική μάρκα καφέ Illy ξεκίνησε μια ψηφιακή καμπάνια στο Σαν Φρανσίσκο για να προωθήσει τη συνεργασία της με τον τραγουδιστή όπερας, Andrea Bocelli.

https://www.youtube.com/watch?v=SG1mY33dl4w

Οι διαφημιστικές ταμπέλες υπάρχουν σε όλη την πόλη από το αεροδρόμιο στην financial district και σε επιλεγμένους σημεία με μεγάλη κυκλοφορία.

Η εκστρατεία “LIVEHAPPilly” επικεντρώνεται στην κληρονομιά της εταιρείας καφέ των 85 ετών και στο βασικό της μήνυμα ως μάρκα που υπόσχεται μια κλασική εμπειρία που συνδυάζει την αφοσίωση στην ομορφιά και την καλοσύνη, μια φιλοσοφία που χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα.

Για να αποδώσει το μήνυμα, η καμπάνια χρησιμοποιεί γεωγραφικές digital και social διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένων των spot όπως των Spotify, Yelp και Hulu, μεταξύ άλλων.

Η εκστρατεία είναι η κυρίαρχη ιστορία στον ιστότοπο της μάρκας με ασπρόμαυρα βίντεο του Bocelli να εμφανίζονται διαρκώς.

Οι επισκέπτες πρέπει να πληκτρολογήσουν τη διεύθυνση email τους για να προβάλλουν τα βίντεο.

Η Illy προσπαθεί να εδραιώσει τη θέση της ως κλασσικού εμπορικού σήματος espresso με κληρονομιά σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί καλύτερα μέσα σε ένα κύμα νέων ειδών καφέ.

Ο φημισμένος τραγουδιστής της όπερας,, Bocelli εμφανίζεται ως το πρόσωπο της εκστρατείας της Illy για να καταδειχθεί ότι η μάρκα και ο τραγουδιστής μοιράζονται παρόμοιες αξίες γύρω από μια δέσμευση στην τελειότητα, ενώ η παράδοση του μηνύματος λαμβάνει μια αποφασιστικά σύγχρονη προσέγγιση μέσω της χρήσης ψηφιακού marketing και διαφημιστικών πινακίδων, καθώς η μάρκα θέλει να εμπλέξει τους καταναλωτές εν κινήσει.

Η προώθηση από την Illy έρχεται καθώς οι πωλήσεις ειδικού καφέ αυξάνονται καθώς οι foodies ψάχνουν πέρα ​​από τα Starbucks για να βρουν τη δόση της καφεΐνης τους.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Καφέ, το 59% του καφέ που καταναλώνεται καθημερινά είναι “γκουρμέ”, πρώτη φορά που η κατηγορία αυτή συγκεντρώνει την πλειοψηφία των πωλήσεων, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Αρχής για την Κατανάλωση Καφέ.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι νεότεροι άνθρωποι κυριαρχούν καθώς οι άνθρωποι 35 ετών και κάτω είναι πιο πιθανό να πίνουν αυτή την κατηγορία καφέ εν κινήσει.

Το Σαν Φρανσίσκο έχει νόημα για την εκστρατεία της καμπάνιας, ειδικά καθώς η πόλη φιλοξενεί την εταιρεία Blue Bottle την οποία η Nestle αγόρασε το 2017 και κατέχει ηγετική θέση στον χώρο του καφέ.

Με τους περισσότερους νέους καταναλωτές να αγοράζουν ροφήματα καφέ, οι διαφημίσεις OOH(out-of-home) κοντά στους κόμβους διέλευσης και η γεωγραφική στόχευση στοχεύουν στην οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας του σήματος, ενώ οδηγούν τους καταναλωτές σε 7 καφέ της Illy σε όλη την πόλη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.