26 Απρ 2024
READING

Η Hewlett Packard πληρώνει 11 εκατομμύρια δολάρια για την προστασία δασών που αντιστοιχούν στο μέγεθος της Νέας Υόρκης

3 MIN READ

Η Hewlett Packard πληρώνει 11 εκατομμύρια δολάρια για την προστασία δασών που αντιστοιχούν στο μέγεθος της Νέας Υόρκης

Η Hewlett Packard πληρώνει 11 εκατομμύρια δολάρια για την προστασία δασών που αντιστοιχούν στο μέγεθος της Νέας Υόρκης

Σε μια έκταση τροπικού δάσους που απειλείται από εξαφάνιση κατά μήκος της ατλαντικής ακτής της Βραζιλίας, νέες εργασίες αποκατάστασης θα χρηματοδοτηθούν από έναν κάπως “απίθανο” εταίρο – τον κατασκευαστή τεχνολογίας HP.

Η εταιρεία δαπανά 11 εκατομμύρια δολάρια κατά τα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσει το World Wildlife Fund να αυξήσει την προστασία των δασών τόσο στη Βραζιλία όσο και στην Κίνα σε μια συνολική έκταση που καλύπτει περίπου 200.000 στρέμματα.

“Είναι ένα παράδειγμα αυτού που πραγματικά θέλουμε να δούμε να αναπαράγεται περισσότερο από τις εταιρείες και να αναλαμβάνουν δράση για τα δάση”, λέει η Linda Walker, ανώτερος διευθυντής στο World Wildlife Fund .

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα είχε προηγουμένως συνεργαστεί με την HP για να βοηθήσει την εταιρεία να εξετάσει τη δική της αλυσίδα εφοδιασμού για τη σειρά χαρτιού που φέρει το εμπορικό σήμα HP.

Άλλες εταιρείες, όπως η Apple, έχουν πρόσφατα επενδύσει στην προστασία των δασών κατά τρόπο που υπερβαίνει τις άμεσες επιπτώσεις της δικής τους αλυσίδας εφοδιασμού.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί βλέπουμε περισσότερες εταιρείες που ενδιαφέρονται να δώσουν ουσιαστικά περισσότερα χρήματα στα δάση από ό, τι βγάζουν”, λέει ο Walker, αποκαλώντας την προσέγγιση “θετική προς το δάσος”.

Στη Βραζιλία, η χρηματοδότηση θα βοηθήσει το World Wildlife Fund να διευρύνει τις προσπάθειές του σε ένα οικολογικό hotspot που φιλοξενεί το 10% των φυτικών και ζωικών ειδών στον κόσμο.

Θα λειτουργήσει για την αποκατάσταση περίπου 1.200 στρεμμάτων στην περιοχή. Το δάσος είναι επίσης σημαντικό για την παροχή καθαρού νερού σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας.

Στην Κίνα, η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τις δασικές φυτείες που καλύπτουν άλλα 197.684 στρέμματα με την πιστοποίηση FSC.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση πιστεύει ότι η οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου δασικού τομέα στην Κίνα μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των δασών σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός διαθέτει ομάδες επί τόπου που παρακολουθούν στενά την πρόοδο και στις δύο περιοχές.

Η χρηματοδότηση από εταιρείες μπορεί να προσθέσει εργασίες για την προστασία των δασών που χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις, όπως μια νέα δέσμευση από τη Νορβηγία να δαπανήσει 150 εκατομμύρια δολάρια για την προστασία των δασών στο αφρικανικό έθνος της Γκαμπόν.

«Νιώθουμε έντονα ότι αυτά μπορούν να ενισχυθούν αμοιβαία», λέει ο Walker. «Χρειαζόμαστε περισσότερη δράση του ιδιωτικού τομέα που μπορεί να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει τις ισχυρότερες δράσεις του δημόσιου τομέα και τον ισχυρότερο σχεδιασμό και διακυβέρνηση της χρήσης γης.

Και με τον ίδιο τρόπο, ισχυρότερη κυβερνητική δράση και δέσμευση μπορούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι εταιρείες που θέλουν να προμηθεύονται υπεύθυνα δασικά προϊόντα ή γεωργικά προϊόντα μπορούν να το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν για την αποψίλωση των δασών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.