19 Σεπ 2024
READING

Καινοτομία στα εστιατόρια και μια πιο προσεκτική ματιά στα Virtual Food Hall

4 MIN READ

Καινοτομία στα εστιατόρια και μια πιο προσεκτική ματιά στα Virtual Food Hall

Καινοτομία στα εστιατόρια και μια πιο προσεκτική ματιά στα Virtual Food Hall

Ο Brian Berger είναι ιδρυτικό μέλος της JBH Advisory, μια εταιρεία που υποστηρίζει τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και λιανικών πωλήσεων με ανάπτυξη ιδεών, σχεδιασμό start-up, διαδικασίες και εκπαίδευση.

Ο κ. Berger και η ομάδα του ξεκίνησαν το πρώτο Virtual Food Hall στην Νέα Υόρκη, το Sous Vide Kitchen το 2017.

Τι είναι ένα Sous Vide Kitchen – Virtual Food Hall;

Χρησιμοποιήσαμε τον όρο Virtual Food Hall για να παρουσιάσουμε το στυλ υπηρεσιών και παραγγελιών που προσφέρονται στη Sous Vide Kitchen.

Σε ένα Virtual Food Hall οι πελάτες παραγγέλνουν από τα πολλαπλά μας εμπορικά σήματα στο self-service κιόσκι, πληρώνουν σε μία μόνο συναλλαγή και παραλαμβάνουν το γεύμα τους σε λιγότερο από έξι λεπτά.


Πώς είναι διαφορετικό το Virtual Food Hall από ένα Urban Food Hall ή ένα Food Court;

Μια παραδοσιακή αστική αίθουσα φαγητού έχει μεγάλους ανοικτούς χώρους όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ποικιλία από κουζίνες σε μια σύγχρονη ατμόσφαιρα.

Οι παραδοσιακές αστικές αίθουσες τροφίμων έχουν μακρά ιστορία επιτυχίας στην Ευρώπη και στις μητροπολιτικές περιοχές, με πρόσφατη έκρηξη στις πόλεις των ΗΠΑ.

Οι παραδοσιακές αίθουσες φαγητών κερδίζουν δυναμική εδώ και χρόνια. Παρουσιάζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους operators.

Από την πλευρά της προσφοράς, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πολλά εστιατόρια σε μια τοποθεσία και οι φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να μειώσουν το γενικό κόστος χρησιμοποιώντας την κοινή υποδομή.

Ωστόσο, αυτή η εμπειρία μπορεί να είναι δύσκολη για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν πολλαπλές επιλογές ή να παραγγείλουν και να πληρώσουν όπως μια παρέα με διαφορετικά γούστα, καθώς θα απαιτούσε από κάθε επισκέπτη να περιμένει σε ξεχωριστή γραμμή, να πληρώνει και να λάβει το γεύμα σε διαφορετικό χρόνο.

Το μοντέλο Traditional Food Hall δεν είναι ιδανικό για τέτοιες ομάδες που επιθυμούν να δειπνήσουν μαζί.

Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εμπειρία που θα επέτρεπε στους επισκέπτες έναν πιο βολικό τρόπο να απολαμβάνουν προιόντα από διάφορα concept και να δειπνήσουν με άλλους.


Ένας άλλος όρος που ακούμε είναι το “Ghost Kitchen”. Τι είναι μια Κουζίνα Ghost και πώς διαφέρει από τις Virtual;

Μια “κουζίνα-φάντασμα” είναι μια επιχείρηση τροφίμων που προορίζεται για παράδοση μόνο.

Με άλλα λόγια, αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν τραπεζαρία ή κατάστημα. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν μπορείτε να παραγγείλετε καν από αυτές τις επιχειρήσεις.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα από την άποψη των επισκεπτών είναι ότι δεν έχουν καμία ορατότητα ως προς τη θέση ή την κατάσταση του εστιατορίου.

Ενώ απολαμβάνουμε την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα μιας “κουζίνας-φάντασμα”, προσφέρουμε στους επισκέπτες την δυνατότητα να έρθουν στην αίθουσα φαγητού, αν το επιλέξουν.

Προσφέρουμε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να παραγγείλουν delivery ή pick up ή να απολαύσουν το γεύμα τους σε ένα ευρύχωρο καθιστικό.


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα για τον επισκέπτη που επισκέπτεται ένα Virtual Food Hall;


Οι επισκέπτες προτιμούν να έχουν πολλές επιλογές στα χέρια τους. Παραγγέλνουν, πληρώνουν και απολαμβάνουν την εμπειρία.

Με χιλιάδες πιθανών συνδυασμών, οι επισκέπτες έχουν την τάση να τα επισκέπτονται πολλές φορές την εβδομάδα χωρίς τον κίνδυνο να βαρεθούν το μενού.

Δεδομένου ότι υπάρχει κάτι για όλους να απολαύσουν και πολλαπλοί διατροφικοί περιορισμοί που ικανοποιούνται, είναι μια εξαιρετική επιλογή για ομάδες με ποικίλες προτιμήσεις.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο sous vide για το μαγείρεμα ως νήμα για να συνδέσουμε τα concept μας μαζί, οι φιλοξενούμενοι έχουν την σιγουριά ότι τα πιάτα που θα σερβιριστούν στην αίθουσα φαγητού μας είναι προσεκτικά επιλεγμένα και περιέχουν καθαρά συστατικά με ελάχιστη επεξεργασία.

Για ορισμένους επισκέπτες, η ιδέα της παραγγελίας μέσω ενός κιοσκιού, χωρίς καμία ανθρώπινη αλληλεπίδραση μπορεί να είναι “φοβιστική”.

Εξαλείφουμε αυτόν τον φόβο προσθέτοντας την αίθουσα φαγητού με έναν “βοηθό”, έναν υπάλληλο ο οποίος βοηθά στην επίβλεψη της τραπεζαρίας και βοηθά τους επισκέπτες που μπορεί να ανησυχούν για τη διαδικασία παραγγελίας τους.

Είμαστε στην επιχείρηση της δημιουργίας επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, οπότε διαπιστώνουμε ότι ξοδεύοντας λίγα λεπτά με έναν επισκέπτη την πρώτη φορά που θα έρθει, θα του δώσει την εμπιστοσύνη να επιστρέψει και να παραγγείλει, χωρίς βοήθεια, ξανά και ξανά.

Θεωρούμε την Sous Vide Kitchen ως High Tech & High Touch.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.