25 Απρ 2024
READING

Η Lego “αναδημιουργεί” τον κόσμο στην πρώτη διαφημιστική εκστρατεία σε 30 χρόνια

3 MIN READ

Η Lego “αναδημιουργεί” τον κόσμο στην πρώτη διαφημιστική εκστρατεία σε 30 χρόνια

Η Lego “αναδημιουργεί” τον κόσμο στην πρώτη διαφημιστική εκστρατεία σε 30 χρόνια

Η ταινία Lego μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα spot διαφήμισης αυτού του αιώνα.

Είναι μια ώρα και 41 λεπτά και τίποτα άλλο παρά λήψεις προϊόντων, χρησιμοποιώντας δημιουργική αφήγηση για να εγκαταστήσει ένα δεσμό με τους τρέχοντες και μελλοντικούς πελάτες.

Η αιχμή της συναισθηματικής πειθούς. Όχι μόνο αυτό, αλλά αντί να κοστίσει χρήματα στην εταιρεία όπως οι περισσότερες προσπάθειες marketing, αυτό έφερε στην πραγματικότητα σχεδόν 470 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο εισόδημα (όχι όλα τα οποία πήγαν στην τσέπη της Lego, φυσικά).

Οι άνθρωποι πλήρωσαν για να δουν την ταινία- αρκετά για να κάνουν μια συνέχεια που έφερε περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που δεν βλέπουμε στην πραγματικότητα από την εταιρεία είναι μια καλή branding campaign όπως κάνουν οι άλλες εταιρείες για να πουν “Αυτό είναι το ποιοι είμαστε” χωρίς να επικεντρωθούν σε κάποιο συγκεκριμένο προϊόν.

Μέχρι τώρα. Αυτή την εβδομάδα, η Lego κυκλοφόρησε την πρώτη της παραδοσιακή branding campaign εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Δημιουργήθηκε από την διαφημιστική εταιρεία BETC Paris, ο κόσμος μοιάζει με τον πραγματικό κόσμο προσθέτοντας φαντασία και ευελιξία.

Ο Rémi Marcelli, Αντιπρόεδρος Δημιουργικότητας της Lego Agency, λέει ότι σκοπός είναι να εμπνεύσει τα παιδιά να παίζουν και να είναι δημιουργικά για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ζωτικών δεξιοτήτων που θα τους κρατήσουν μια ζωή.

H Lego Agency είναι μια παγκόσμια ομάδα 500 ατόμων, αλλά ο Marcelli λέει ότι πήγαν με το BETC επειδή “μερικές φορές είναι καλό να έχουμε μια νέα προοπτική και κάποιος να σας προκαλεί να βλέπετε τον κόσμο λίγο διαφορετικά”.

Ο άλλος στόχος της εκστρατείας είναι να πουλήσει την ιδέα και το ρομαντισμό του Lego σε μέρη του κόσμου που δεν εξελίχθηκαν μαζί του και δεν έχουν ήδη αυτή τη νοσταλγική συγγένεια να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους.

“Θεωρούμε ότι είμαστε μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες παγκοσμίως και έχουμε μεγάλη επίγνωση εκείνων που μας γνωρίζουν και μεγάλωσαν μαζί μας”, λέει ο Marcelli.

“Όμως, καθώς μπαίνουμε σε νέες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία και προσπαθούμε να παρουσιάσουμε το Lego σε περισσότερα παιδιά σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τη μάρκα και δεν γνωρίζουν τη δημιουργία με το Lego.

Αυτή η εκστρατεία είναι για να εμπνεύσει αυτή τη δημιουργικότητα και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους, τους γονείς και τα παιδιά, να αγκαλιάσουν τη δύναμη του παιχνιδιού. “

Ο ιδρυτής και δημιουργικός director της BETC, Ρέμι Μπαμπίνε, λέει ότι η πρόκληση ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να παρουσιαστεί το δημιουργικό δυναμικό του Lego.

“Η δημιουργικότητα έχει μεγάλη σημασία για τους σημερινούς γονείς που την εκτιμούν ως βασική δεξιότητα που χρειάζονται τα παιδιά τους για να ευδοκιμήσουν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο”, λέει ο Babinet.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.