Η άνοδος της SHEconomy είναι καλή είδηση

Με τον πληθυσμό των Αμερικανών ανύπανδρων γυναικών σε εργάσιμη ηλικία να αυξάνεται, μια μελέτη διαπιστώνει ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης από τη Nike και Lululemon ως την Sephora είναι έτοιμοι να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ωφελημένων από το διαθέσιμο εισόδημα αυτής της ομάδας.

Μέχρι το 2030, το 45% των γυναικών σε ηλικία εργασίας μεταξύ 25 και 44 ετών στις ΗΠΑ θα είναι single, το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία, από 41% το 2018, σύμφωνα με μια μελέτη με τίτλο “Η άνοδος της SHEconomy ” από την επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.

Συνολικά, ο πληθυσμός single-γυναικών θα αυξηθεί κατά μέσο όρο σε ετήσιο ποσοστό 1,2% έως το 2030, σε 77,5 εκατομμύρια, σε σύγκριση με ρυθμό ανάπτυξης 0,8% για το συνολικό πληθυσμό των ΗΠΑ.

Μεταξύ του συνολικού γυναικείου πληθυσμού άνω των 15 ετών, το ποσοστό των ανύπαντρων γυναικών έως το 2030 θα ξεπεράσει το ποσοστό των έγγαμων γυναικών και θα ανέλθει στο 52%, από 49% πέρυσι, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την ανάπτυξη; Δεν είναι μόνο ότι οι γυναίκες παντρεύονται αργότερα ή ότι το ποσοστό διαζυγίων των άνω των 55 αυξάνεται.

Οι γυναίκες που δεν έχουν παντρευτεί αντιπροσωπεύουν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του θηλυκού πληθυσμού, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η έκθεση δείχνει ότι οι ανύπανδρες γυναίκες ξοδεύουν το μέσο όρο των εισοδήματος του νοικοκυριού σε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της μόδας, των εστιατορίων και των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, θέτοντας τους εμπόρους λιανικής πώλησης σε ευχάριστη θέση.

«Οι ετήσιες δαπάνες που γίνονται από τις γυναίκες αυξάνονται δυσανάλογα σε σχέση με άλλες ομάδες δαπανών», αναφέρει η μελέτη. “Η αύξηση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό και το κλείσιμο του μισθολογικού χάσματος θα πρέπει να επηρεάσουν περαιτέρω αυτή την απόκλιση”.

Οι αθλητικές μάρκες όπως η Nike, με αυξημένη απήχηση στις γυναίκες, και η Lululemon, η οποία ήδη βασίζεται στις γυναίκες για το 70% των πωλήσεών της, είναι έτοιμες να επωφεληθούν από αυτή την τάση.

Και οι single άνδρες τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο από ό, τι οι παντρεμένοι συνάδελφοι τους , αυξάνοντας την ανάγκη για εργαλεία προπόνησης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν ήδη περισσότερο από τα τρία πέμπτα της πελατειακής τους βάσης και οι single γυναίκες που βγάζουν λιγότερα από τις παντρεμένες αλλά είναι πιο πρόθυμες να ξοδέψουν σε ρούχα και σε παπούτσια και εκτιμούν τις εκπτώσεις και τις ευκαιρίες αγορών.

Στον χώρο της εστίασης, οι αλυσίδες fast-food όπως η Chipotle και τα Starbucks, και οι δύο με τις γυναίκες ήδη να αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ της πελατειακής τους βάσης, θα πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την μετατόπιση της αγοράς.

“Η Starbucks είναι ήδη δημοφιλής στις γυναίκες”, αναφέρει η έκθεση. Η Chipotle έχει “τόσο υγιεινή εικόνα όσο και σχετικά υψηλή έκθεση σε αστούς, επαγγελματίες πελάτες. Θα περίμενε κανείς ότι αυτό θα παραμείνει ένα πλεονέκτημα, καθώς οι single γυναίκες αυξάνουν την αγοραστική τους δύναμη.

Με τις δαπάνες των γυναικών για προϊόντα προσωπικής φροντίδας σχεδόν ίσες με το συνολικό ποσό που δαπανάται από ένα νοικοκυριό, με μέσο όρο 2.58 άτομα, οι εταιρείες ομορφιάς Sephora, Ulta Beauty και Estee Lauder -κάθε μια από τις οποίες εξαρτάται ήδη από γυναίκες πάνω από το 75%, είναι μεταξύ των ωφελημένων της τάσης.

Τα προϊόντα ομορφιάς πιθανότατα θα δουν μεταξύ των μεγαλύτερων αυξήσεων της ζήτησης, καθώς η Gen Z, η οποία ξοδεύει περισσότερα για το μακιγιάζ από ό, τι έκανε οποιαδήποτε άλλη γενιά στην ίδια ηλικία, μεγαλώνει σε ηλικία και φθάνει στα πρώτα χρόνια αγοραστικής δυνατότητας, αναφέρει η μελέτη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here