26 Απρ 2024
READING

Disney και Target | η συνεργασία με στόχο τη δημιουργία buzz στα καταστήματα

3 MIN READ

Disney και Target | η συνεργασία με στόχο τη δημιουργία buzz στα καταστήματα

Disney και Target | η συνεργασία με στόχο τη δημιουργία buzz στα καταστήματα

Το άνοιγμα δεκάδων καταστημάτων της Disney μέσα στο Target θα προσθέσει buzz στο εμπορικό σήμα του “λιανικού γίγαντα”.

Θα φέρει περισσότερη επισκεψιμότητα στα καταστήματα του Target και θα προσθέσει στην αναβίωση της εταιρείας που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την περασμένη εβδομάδα, το Target ανακοίνωσε ισχυρές πωλήσεις στα καταστήματα και στο online, χάρη στις μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογία και στις υπηρεσίες παραλαβής από το κατάστημα.

Αυτή είναι μια στρατηγική συγχώνευσης των πωλήσεων στο διαδίκτυο με τις πωλήσεις στο κατάστημα και μια προσπάθεια του Target να ανταγωνιστεί στο Amazon.

Οι αναλυτές της βιομηχανίας συμφωνούν πλήρως σχετικά με τα πολλά οφέλη που θα αποφέρουν τα καταστήματα της Disney στο λιανικό εμπόριο.

“Είναι μια φανταστική ιδέα για το Target να προσθέσει τα σημεία Disney στα καταστήματά του”, λέει ο retail equity analyst, John Zolidis.

“Η Disney είναι μια μεγάλη μάρκα και δημιουργεί νέους επισκέπτες. Τα καταστήματα θα διαθέτουν αποκλειστικά προϊόντα Disney.

Η δημογραφική ομάδα της Disney κυρίως νέες οικογένειες βρίσκεται ακριβώς στο επίκεντρο και του Target. “

Η στρατηγική συμμαχία του Target με τη Disney είναι άλλο ένα λιθαράκι στην οικοδόμηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι της Walmart, της Amazon και των συναφών εταιρειών.

“Ενώ είναι κάτι μικρό από μόνο του, τα καταστήματα της Disney είναι ένα ακόμα “τούβλο” στον αμυντικό τοίχο που το Target κτίζει γύρω από την επιχείρησή του”, λέει.

Ο Stanley Philipose, συγγραφέας των βιβλίων Retail Apocalypse; The Death of Malls, Retailers και Jobs, συμφωνεί επίσης.

“Αυτή είναι μια μεγάλη στρατηγική για το Target και θα μπορούσε να προσελκύσει σίγουρα νέους αγοραστές”, λέει.

“Έχουμε δει τη στρατηγική που εφαρμόστηκε με επιτυχία από άλλους λιανοπωλητές. Η Best Buy πρόσφερε στις μάρκες ένα “store within a store” έναντι αμοιβής.

Είναι φθηνότερο για τη Disney να συνεργαστεί με το Target παρά να έχει ολόκληρο αυτόνομο κατάστημα.

Είναι πιο κερδοφόρο για τον έμπορο λιανικής και το εμπορικό σήμα. Η Walmart επίσης μισθώνει χώρο σε εμπορικά σήματα εντός των τεράστιων Supercenters της. “

Εν τω μεταξύ, τα καταστήματα της Disney θα βοηθήσουν το Target να αξιοποιήσει καλύτερα τον αποθηκευτικό χώρο του, σύμφωνα με τον Zolidis.

“Αυτό είναι ενδεχομένως η αρχή μιας λύσης για την αχρησιμοποίητη ακίνητη περιουσία στο Target.

Ενώ η Disney θα προσφέρει μεγάλα οφέλη στο Target, θα έχει και κάποια οφέλη.

“Από στρατηγική άποψη, η κατασκευή καταστημάτων Disney στο Target ενισχύει τη διαφοροποίηση του Target και αυξάνει το ποσοστό των προϊόντων στα καταστήματά του που δεν μπορούν να συγκριθούν με τους ανταγωνιστές του στο ηλεκτρονικό εμπόριο”, λέει ο Zolidis.

Η Wall Street επικρότησε ήδη την κίνηση, στέλνοντας τις μετοχές και των δύο εταιρειών στα ύψη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.