19 Απρ 2024
READING

AliExpress: τι μπορεί να σημαίνει το κατάστημα της Μαδρίτης για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της εταιρείας

2 MIN READ

AliExpress: τι μπορεί να σημαίνει το κατάστημα της Μαδρίτης για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της εταιρείας

AliExpress: τι μπορεί να σημαίνει το κατάστημα της Μαδρίτης για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της εταιρείας

Η Alibaba συνεχίζει να “δοκιμάζει τα νερά” του ευρωπαϊκού εμπορίου.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου άνοιξε το πρώτο ευρωπαϊκό φυσικό κατάστημα στη Μαδρίτη, με το banner AliExpress.

Το κατάστημα εκτείνεται σε 740 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει πέντε διαφορετικές εμπορικές περιοχές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διαθέτει 1.000 προϊόντα από πάνω από 60 μάρκες. Παρόμοια με άλλα concepts της Alibaba, κυρίως το σούπερ μάρκετ Hema, το κατάστημα είναι στενά συνδεδεμένο με την online πλατφόρμα της Aliexpress.

Το κατάστημα AliExpress, που βρίσκεται στο Xanadu της Μαδρίτης, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στην Ευρώπη, λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος.

Οι αγοραστές μπορούν να περιηγηθούν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα στο κατάστημα, αλλά η τελική αγορά γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης AliExpress.

Η εταιρεία AliExpress, χρόνια αγαπημένη για τις ευκαιρίες που βρίσκει κανείς στο κινεζικό της διαδικτυακό κατάστημα, έχει επικεντρωθεί στην καθιέρωση της ευρωπαϊκής της παρουσίας από τις αρχές του 2018, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα θυγατρικών της για τους ευρωπαίους πωλητές.

Το πρόγραμμα θυγατρικών είναι παρόμοιο με το μοντέλο της αγοράς της Amazon, επιτρέποντας στους πωλητές και τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν την πύλη AliExpress και το δίκτυο παράδοσης σε αντάλλαγμα αμοιβής και συμφωνία ανταλλαγής δεδομένων πωλήσεων με τη μητρική εταιρεία Alibaba.

Για να υποστηρίξει αυτή την επέκταση, τον Δεκέμβριο του 2018, η Alibaba συνήψε μια συνεργασία με τη βελγική κυβέρνηση για να ανοίξει μια αποθήκη στη Λιέγη, σηματοδοτώντας το πρώτο ευρωπαϊκό σημείο για το δίκτυο logistics του Cainiao – βασικό παράγοντα για την επιτυχία της ασιατικής επέκτασής της.

Το κατάστημα της Μαδρίτης είναι η πρώτη φυσική ευρωπαϊκή τοποθεσία της Alibaba.

Ωστόσο, η προσέγγιση offline-to-online υποδηλώνει ότι, αντί να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ενός σημαντικού δικτύου καταστημάτων, η κίνηση θα μπορούσε να στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του ιστότοπου AliExpress μεταξύ των ισπανών καταναλωτών και, ενδεχομένως, στην απόκτηση ιδιόκτητων δεδομένων σχετικά με τις αγορές τους.

Σύμφωνα με την ισπανική έκδοση El Periódico, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η AliExpress επέλεξε την Ισπανία ως σημείο για να ανοίξει το πρώτο της φυσικό κατάστημα στην Ευρώπη.

Η Ισπανία είναι η τέταρτη αγορά της εταιρείας ανά όγκο κύκλου εργασιών, μετά την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Η υψηλότερη επισκεψιμότητα των καταστημάτων που είναι πιθανό να επιτύχει σε αυτήν την αγορά θα χρησιμεύσει ως proof-of-concept για τη μορφή του καταστήματος και θα δώσει στην επιχείρηση στατιστικά σημαντικό δείγμα αγοραστών, οι οποίοι ενδέχεται να μην είχαν εκτεθεί στο AliExpress.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.