20 Απρ 2024
READING

O CEO της Puma υποστηρίζει: “Δεν ανταγωνιζόμαστε την Nike και την Adidas”

2 MIN READ

O CEO της Puma υποστηρίζει: “Δεν ανταγωνιζόμαστε την Nike και την Adidas”

O CEO της Puma υποστηρίζει: “Δεν ανταγωνιζόμαστε την Nike και την Adidas”

Η Puma μπορεί να είναι μικρότερη από άλλες κορυφαίες αθλητικές μάρκες, αλλά η γερμανική εταιρεία κάνει τεράστια κέρδη.

Η εταιρεία ανέφερε αστρονομικά κέρδη το 2018 και αύξηση πωλήσεων κατά 15,7% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

“Η μάρκα είναι πολύ μικρότερη από τα μεγάλα ονόματα, αλλά σίγουρα έχει πάρει κάποια έλξη”, δήλωσε ο Matt Powell, αντιπρόεδρος και ανώτερος σύμβουλος βιομηχανίας στην NPD Group.

Παρόλο που η εταιρεία αθλητικών ειδών κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, εξακολουθεί να ακολουθεί τους γίγαντες της βιομηχανίας όπως η Nike και η Adidas.

Η Puma έχει λιγότερα κέρδη από τους ανταγωνιστές της ετησίως, αλλά τα στελέχη δεν φαίνεται να ανησυχούν πολύ.

“Δεν θεωρώ δουλειά μου να ανταγωνιστώ όλες τις μάρκες”, δήλωσε ο CEO της Puma, Bjorn Gulden στο νέο flagship της Puma στην Fifth Avenue στο Μανχάταν που άνοιξε την Πέμπτη. “Προσπαθούμε να είμαστε ένα καλό εμπορικό σήμα για τον καταναλωτή.”

Ένα άλλο στέλεχος συμφώνησε. “Πιστεύουμε ότι παίζουμε σε διαφορετικό γήπεδο από αυτές τις μάρκες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Puma Βόρειας Αμερικής, Bob Philion, αναγνωρίζοντας ότι οι μάρκες όπως η Nike και η Adidas είναι πολύ μεγαλύτερες από την Puma.

Ο Philion είπε ότι διαφορετικά στοιχεία διαχωρίζουν τη Puma από τους ανταγωνιστές, όπως προσφορές που συνδυάζουν τον αθλητισμό και το lifestyle, δύο κατηγορίες που αρχίζουν να γίνονται λιγότερο διακριτές. «Παίζουμε σε έναν πραγματικά καλό χώρο που μεγαλώνει», είπε ο Philion.

Τα στελέχη δήλωσαν επίσης ότι η ανάπτυξη της Puma προέρχεται από διαφορετικά μέρη. Ο Philion ανέφερε τις προόδους συνολικά, από το προϊόν έως το marketing που βοήθησε την ανάπτυξη του εμπορικού σήματος. «Βελτιωνόμαστε σε όλα όσα κάνουμε», είπε.

Η Puma επανέφερε τον τομέα του μπάσκετ πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και σχεδιάζει να συνεχίσει να αξιοποιεί την αγορά αυτή στη Βόρεια Αμερική, ανέφερε.

Το κατάστημα θα χρησιμεύσει επίσης ως εργαστήριο για τον έλεγχο του τι λειτουργεί και τι όχι, με τρεις διαδραστικές εμπειρίες, όπως έναν προσομοιωτή για να δοκιμάζουν οι πελάτες τα παπούτσια σε ένα εικονικό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Τόσο ο Gulden όσο και ο Philion συμφώνησαν ότι η νίκη επί της αμερικανικής αγοράς – το ένα τρίτο της συνολικής δραστηριότητας της Puma – ήταν απαραίτητη για την ανάπτυξη. Η ναυαρχίδα προορίζεται να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

“Ας είμαστε ειλικρινείς,” είπε ο Philion, “το μέγεθος του τρόπαιου είναι σημαντικό εδώ.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.