19 Απρ 2024
READING

Lonely Planet | στρατηγική marketing της μεγαλύτερης εταιρείας ταξιδιωτικών εκδόσεων

4 MIN READ

Lonely Planet | στρατηγική marketing της μεγαλύτερης εταιρείας ταξιδιωτικών εκδόσεων

Lonely Planet |  στρατηγική marketing της μεγαλύτερης εταιρείας ταξιδιωτικών εκδόσεων

Έχουν περάσει 46 χρόνια από τότε που η Lonely Planet συντάραξε τις ταξιδιωτικές εκδόσεις με μια νέα εκδοχή ταξιδιωτικού περιεχομένου που επαναπροσδιόρισε την κατηγορία.

Σήμερα, μετά την πώληση περισσότερων από 100 εκατομμυρίων βιβλίων και την επίτευξη περισσότερων ψηφιακών καναλιών, η μάρκα συνεχίζει να εξελίσσεται.

Πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλο και Πρόεδρος της Lonely Planet, Luis Cabrera, παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Πώς ορίζεται η αγορά-στόχος της Lonely Planet στη στρατηγική marketing;

Μας αρέσει να σκεφτόμαστε την αγορά-στόχο μας με βάση την ανάγκη των πολιτών για τις ανάγκες των ταξιδιών τους και όχι με συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία.

Αυτή η προσέγγιση μας βοηθά επίσης να λύσουμε το πρόβλημα εκ των προτέρων και να εμπλουτίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία των ανθρώπων σε οποιοδήποτε σημείο του ταξιδιού τους.

Ρυθμίζουμε συνεχώς την προσφορά και τα προϊόντα μας για να αντικατοπτρίσουμε αυτήν την πρόθεση.

Έχουμε εντοπίσει ευκαιρίες ανάπτυξης γύρω από συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, όπως αναζήτηση περιπέτειας, φαγητό, ευεξία, βιώσιμα ταξίδια και οικογένειες και μεγάλο μέρος του περιεχομένου μας απευθύνεται σε αυτούς τους ακροατές, αλλά συνεχίζουμε και προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε την περιέργεια συγκεκριμένων εξειδικευμένων συμφερόντων όπως ο αγροτοτουρισμός και ο εθελοντισμός.

Πώς διασφαλίζετε ότι η κατανόηση των αναγκών και των συμφερόντων της αγοράς-στόχου παραμένει όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένη και ακριβής;

Το κάνουμε αυτό με πολλούς τρόπους. Αναγνωρίζουμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι να ακούμε τα σχόλια των καταναλωτών. Και το κάνουμε αυτό τόσο για τα προϊόντα εκτύπωσης όσο και για τις ψηφιακές επιχειρήσεις μας.

Από τις πρώτες μέρες μας, έχουμε μια εξειδικευμένη ομάδα που διαβιβάζει χρήσιμα σχόλια σε όλες τις ομάδες προϊόντων μας και ερευνούμε συχνά τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο για να βεβαιωθούμε ότι τα προϊόντα μας παραμένουν σχετικά και με μεγάλη εκτίμηση.

Εκτελούμε επίσης εθνογραφικές μελέτες για να κατανοήσουμε βαθιά τις επιθυμίες και τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ταξιδιωτών.

Αυτές οι πρωτοβουλίες μας βοηθούν να καθορίσουμε τη στρατηγική μας κατεύθυνση και χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό εσωτερικού ταλέντου και οργανισμών εμπειρογνωμόνων για να διασφαλίσουμε θα αξιοποιήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές.

Επίσης, αποφασίσαμε να διπλασιάσουμε τις επενδύσεις και την προσοχή μας στα κοινωνικά μέσα. Χωρίς αμφιβολία, τα ταξίδια και τα κοινωνικά μέσα είναι εγγενώς συνδεδεμένα. Κάνουμε ενεργή, συνεχή ακρόαση σε πολλαπλά κανάλια και εκτελούμε συνεχώς συζητήσεις.

Κάθε μήνα, έχουμε εκατομμύρια επισκέπτες στα φόρουμ μας και σε κλειστές ομάδες όπου οι ταξιδιώτες δηλώνουν ρητά τα ενδιαφέροντά τους, τις απόψεις τους και συμμετέχουν σε πολύ βαθιές και ουσιαστικές συνομιλίες.

Με τους συνεισφέροντες σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, αξιοποιούμε επίσης 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα ροές πληροφοριών και ενημερώσεων για οπουδήποτε ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες και τι είναι σημαντικό για αυτούς.

Έχουμε επίσης επενδύσει πρόσφατα σε νέα τεχνολογία εξατομίκευσης έτσι ώστε να κατανοήσουμε τους πελάτες μας όχι μόνο ως αγορά αλλά ως άτομα.

Επειδή τα ταξίδια είναι τόσο προσωπικά και οι δύο ταξιδιώτες δεν είναι ίδιοι, είναι σημαντικό να συνδυάσουμε τις ιδέες για τις τάσεις της αγοράς με πιο λεπτομερείς καταναλωτικές πληροφορίες, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε την πιο ουσιαστική εμπειρία στους καταναλωτές.

Παρακολουθούμε επίσης προσεκτικά τις τάσεις και τα ενδιαφέροντα των ταξιδιωτών χρησιμοποιώντας μια σειρά από εργαλεία και έρευνα τρίτων.

Αυτό μας βοηθά να μείνουμε ενημερωμένοι και να αξιολογήσουμε αν πρέπει να κάνουμε προσαρμογές στη στρατηγική μας και να καταλάβουμε τι ενθουσιάζει περισσότερο τους ανθρώπους στα ταξίδια.

Ως αποτέλεσμα, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε την ουσία πίσω από το “we know because we go” ρητό μας και να παραμείνουμε ως αξιόπιστοι “σύντροφοι” ταξιδιού.

Τι κάνετε για να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη και να βεβαιωθείτε ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες σας ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών;

Αυτή είναι μια αέναη και ατελείωτη δραστηριότητα. Τις περισσότερες φορές, περιλαμβάνει την εργασία σε πράγματα που οι ταξιδιώτες δεν βλέπουν, όπως το νέο μας σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) και την αναδιοργάνωση των αναπτυξιακών μας ομάδων γύρω από προϊόντα και χαρακτηριστικά και την ενθάρρυνση νέων τρόπων εργασίας.

Έχουμε αυξήσει τη χρήση δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων για να κατανοήσουμε τι αναζητούν οι χρήστες και πού μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά για να τους βοηθήσουμε.

Εκτελούμε επίσης τεστ A / B και συχνά προσλαμβάνουμε ομάδες χρηστών για να δοκιμάσουμε νέα σχέδια και αλλαγές στα προϊόντα μας.

Παρακολουθούμε στενά τους δείκτες KPI, όπως το ποσοστό εγκατάλειψης, το χρόνο που αφιερώνεται και τις συνολικές επισκέψεις, και αναλύουμε και δουλεύουμε πάνω σε αυτά βάσει συγκεκριμένων διαδρομών των χρηστών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.