26 Απρ 2024
READING

Ο ιδιοκτήτης της Chobani, ονομάζει τον εαυτό του «αντι-CEO»

2 MIN READ

Ο ιδιοκτήτης της Chobani, ονομάζει τον εαυτό του «αντι-CEO»

Ο ιδιοκτήτης της Chobani, ονομάζει τον εαυτό του «αντι-CEO»

Αν κοιτούσατε κάτω από ένα κεσεδάκι Chobani το 2007, υπήρχε ένας αριθμός τηλεφώνου που θα μπορούσατε να καλέσετε εάν είχατε οποιοδήποτε πρόβλημα με το κορυφαίο σε πωλήσεις “ελληνικού τύπου γιαούρτι”.

Ο αριθμός αυτός ήταν η άμεση γραμμή του CEO της εταιρείας, Hamdi Ulukaya, ανέφερε ο Ulukaya σε μια ομιλία του στο TEDx που εκφώνησε τον Απρίλιο. Ο Ulukaya δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις υπάρχουν για να εξυπηρετούν τους πελάτες.

“Η σημερινή άποψη που κυριαρχεί είναι ότι ο CEO αναφέρεται στο διοικητικό συμβούλιο,” δήλωσε ο Ulukaya. “Κατά τη γνώμη μου, ο CEO αναφέρεται στον καταναλωτή.”

Ο Ulukaya αναφέρεται στον εαυτό του ως “αντι-CEO” επειδή απορρίπτει τις παραδοσιακές επιχειρηματικές πρακτικές, ανέφερε στην ομιλία του.

Σύμφωνα με τον Ulukaya, οι ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει επίσης να αναρωτηθούν πώς μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία αντί να προσπαθήσουν να πάρουν προνόμια για τις επιχειρήσεις τους.

Ο Ulukaya υποστηρίζει επίσης ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να εμπλακούν στη συνεχιζόμενη κατάσταση των προσφύγων, ανέφερε στο Bloomberg στις 28 Αυγούστου. Η Chobani προσλαμβάνει πρόσφυγες για θέσεις εργασίας στα εργοστάσιά της και ενθαρρύνει άλλες εταιρείες να κάνουν το ίδιο.

“Είναι καλό για τις εταιρείες να αποτελούν μέρος αυτού”, ανέφερε ο Ulukaya στο Bloomberg. «Επειδή οι άνθρωποι 5 ή 10 χρόνια από τώρα θα θέσουν το ερώτημα “Τι κάνατε εσείς για αυτό; Γιατί δεν συμμετείχατε σε αυτό;” »

Ο Ulukaya δεν είναι ο μόνος Διευθύνων Σύμβουλος που πιστώνει την επιτυχία μιας επιχείρησης στην εστίαση στους πελάτες.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, ο Jeff Bezos, δήλωσε τον Ιούνιο ότι η προτεραιότητα στις επιθυμίες των πελατών βοήθησε την επιχείρησή του να σχεδιάσει μια σταθερή εταιρική στρατηγική.

“Μπορείς να εργαστείς σε αυτά τα πράγματα με την εμπιστοσύνη ότι όλη η ενέργεια που καταναλώσεις σε αυτή σήμερα, θα σε πληρώνει 10 χρόνια μετά”, δήλωσε ο Bezos.

Ο Ulukaya, 46 ετών σήμερα, ίδρυσε την Chobani αφού μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη από την Τουρκία για να σπουδάσει Αγγλικά το 1994.

Ο Ulukaya έλαβε δάνειο ύψους 3.000 δολαρίων το 2007 και το χρησιμοποίησε για να αγοράσει ένα παλιό εργοστάσιο γιαουρτιού στο Νόργουιτς της Νέας Υόρκης.

Η Chobani έχει τώρα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια πωλήσεις ετησίως και είναι η πιο δημοφιλής μάρκα “ελληνικού τύπου γιαουρτιού” της Αμερικής.

“Εάν είστε δίκαιοι με τους ανθρώπους σας, εάν είστε δίκαιοι προς την κοινότητά σας, εάν είστε σωστοί με το προϊόν σας, θα είστε πιο κερδοφόροι, πιο καινοτόμοι και θα έχετε περισσότερους παθιασμένους ανθρώπους να εργάζονται για εσάς και μια κοινότητα που να σας στηρίζει “, ανέφερε ο Ulukaya.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.