18 Απρ 2024
READING

Puma | το νέο τεράστιο flagship στην 5η Λεωφόρο

4 MIN READ

Puma | το νέο τεράστιο flagship στην 5η Λεωφόρο

Puma | το νέο τεράστιο flagship στην 5η Λεωφόρο

Η εταιρεία αθλητικών ειδών, Puma άνοιξε ένα ολοκαίνουργιο flagship κατάστημα στην Fifth Avenue στη Νέα Υόρκη.

Ο χώρος των 6.000 τετραγωνικών μέτρων, που εκτείνεται σε δύο επίπεδα, σηματοδοτεί την πρώτη τοποθέτηση της Puma στην Νέα Υόρκη και την πρώτη του είδους στη Βόρεια Αμερική.

Επί του παρόντος, έχει πάνω από 100 καταστήματα πώλησης στην Αμερική, αλλά δεν διαθέτει flagship stores. Αντ ‘αυτού, έχει επικεντρωθεί κυρίως στην πώληση μέσω χονδρεμπόρων.

“Βλέπω αυτό το κατάστημα ως δέσμευση για την αμερικανική αγορά”, δήλωσε ο CEO της Puma, Bjoern Gulden σε συνέντευξή του. “Αυτό το κατάστημα είναι για μένα ένα άλλο μέρος για να μιλήσoυμε με τον καταναλωτή.”

Η Puma λέει ότι αυτό το κατάστημα, που βρίσκεται στη γωνία της 50ης Λεωφόρου και της 49ης Οδού, θα διαθέτει το πλήρες εύρος της συλλογής, όπως τα είδη μπάσκετ, τον εξοπλισμό γκολφ, τα εμπορικά αθλητικά είδη, τα παιδικά, τα lifestyle και τα ποδοσφαιρικά.

Θα υπάρχουν επίσης είδη που θα διατίθενται μόνο στο κατάστημα της Νέας Υόρκης.

Με αυτό το κατάστημα, η Puma είναι στην ίδια “γειτονιά” με τους άλλους αθλητικούς retailers όπως η Nike, η Lululemon, η Asics και η Adidas με καταστήματα στην 5η Λεωφόρο.

Ακόμη και η Under Armor έχει υπό κατασκευή ένα νέο flagship στη “γειτονιά”. Ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί στον τομέα των αθλητικών ειδών, με ολοένα και περισσότερες μικρότερες μάρκες να προσπαθούν να κλέψουν το μερίδιο αγοράς από τον Νο1 παίκτη της βιομηχανίας, την Nike.

Η Puma εστιάζει περισσότερο στον τομέα του lifestyle για τους νεότερους αγοραστές, με τα λεγόμενα “athleisure wear” που είναι τόσο δημοφιλή στις Η.Π.Α.

Έβαλε στο χαρτοφυλάκειό της την συνεργασία με την κινηματογραφική ηθοποιό και τραγουδίστρια, Selena Gomez, η οποία έχει τη δική της συλλογή με την Puma, και με τον rapper Meek Mill.

“Όλα όσα κάνουμε έχουν τις ρίζες τους στον αθλητισμό, αλλά θέλω τους ανθρώπους να φοράνε τα είδη μας και στο δρόμο”, εξήγησε ο Gulden, ο οποίος πέρασε χρόνια στην Adidas πριν έρθει στην Puma.

“Η αγορά αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική αγορά του performance”.

Η Puma είναι η ενδέκατη μεγαλύτερη εμπορική μάρκα αθλητικών υποδημάτων φέτος στην Αμερική , σύμφωνα με έρευνα αγοράς.

Η Puma, όπως και πολλές μικρές μάρκες, αναπτύσσεται ταχύτερα από την αγορά.Το μικρό είναι το νέο μεγάλο.

Οι ΗΠΑ είναι σήμερα η μεγαλύτερη αγορά της Puma, ενώ η Κίνα παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη.

Η εταιρεία βγάζει το 24% περίπου των πωλήσεών της direct-to-consumer, ενώ το υπόλοιπο είναι χονδρική.

Ο νέος χώρος της Fifth Avenue θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχείρησης Puma για άμεση εξυπηρέτηση των καταναλωτών, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος λέει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Puma να είναι “DTC only.”

Ο υγιής συνδυασμός πωλήσεων θα είναι: 30% direct to consumer, 70% χονδρική.

Το κατάστημα διαθέτει μερικά διαδραστικά στοιχεία, όπως η εμπειρία F1, όπου οι πελάτες μπορούν να μπουν μέσα σε ένα αυθεντικό αυτοκίνητο Mercedes ή Red Bull F1 στο κατάστημα για να τρέξουν σε μια προσομοιωμένη κούρσα στους δρόμους του Μανχάταν.

Στην περιοχή του μπάσκετ υπάρχει καθιστικό σταδίου μπροστά σε έναν τοίχο τηλεόρασης, όπου οι αγοραστές μπορούν να ξεκουραστούν και να παίξουν το NBA2K.

Υπάρχουν επίσης “μαγικοί καθρέφτες” σε όλο το κατάστημα, όπου οι αγοραστές μπορούν να βγάλουν μια full-size selfie και στη συνέχεια να δοκιμάσουν ρούχα και παπούτσια.

Ο σχεδιασμός στο εξωτερικό του καταστήματος έχει ως στόχο να μιμείται το κάτω μέρος των εμβληματικών αθλητικών παπουτσιών της Puma.

Υπάρχει άφθονος ανοιχτός χώρος για περιήγηση ή και ξεκούραση.

Εκτός από τα γυναικεία και τα ανδρικά, η Puma έχει παιδικό τμήμα κάτω.

Υπάρχει επίσης ένα coffee shop, το Birch, στο επάνω επίπεδο.

Η Puma διαθέτει πολλούς τοίχους με αθλητικά παπούτσια σε όλο το κατάστημα. Τα παπούτσια αποτελούν περισσότερο από το 50% της επιχείρησής της σήμερα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.