25 Απρ 2024
READING

Οι εργαζόμενοι των Apple Stores αποκαλύπτουν γιατί αγαπούν να εργάζονται εκεί

4 MIN READ

Οι εργαζόμενοι των Apple Stores αποκαλύπτουν γιατί αγαπούν να εργάζονται εκεί

Οι εργαζόμενοι των Apple Stores αποκαλύπτουν γιατί αγαπούν να εργάζονται εκεί

Η λιανική παρουσία της Apple πάντα την ξεχώριζε από τους αντιπάλους της.

Το Apple Store, το πρώτο άνοιξε το 2001, αναπτύχθηκε σε μια εποχή που άλλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών με φυσικά καταστήματα προσπαθούσαν να παραμείνουν ζωντανές.

Δυο σημαντικοί έμποροι τεχνολογίας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​CompUSA και η Gateway, και οι δύο έκλεισαν τα φυσικά τους καταστήματα το 2007 και το 2004 αντίστοιχα.

Αλλά ακόμα και το 2019, σε μια εποχή κατά την οποία το να παραγγέλνουμε προϊόντα online είναι ίσως ο κανόνας για πολλούς ανθρώπους, υπάρχει πάντα αναμονή στα καταστήματα της Apple σε όλο τον κόσμο, όταν η εταιρεία παρουσιάζει νέα iPhones.

Αλλά το Apple Store δεν προοριζόταν ποτέ να είναι απλώς ένα κατάστημα – είναι επίσης ένας κόμβος για να αλληλεπιδράσει κανείς με τα προϊόντα της Apple, να μάθει περισσότερα για το πώς να τα χρησιμοποιήσει.

Αυτό είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό μέρος αυτού που θέτει τα καταστήματα λιανικής της Apple εκτός συναγωνισμού από τους ανταγωνιστές της.

Είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο οι υπάλληλοι των καταστημάτων της Apple αρέσκονται να δουλεύουν εκεί: ο πολιτισμός γύρω από την Apple και η αντίληψη ότι ο ρόλος τους είναι κάτι περισσότερο από άλλη μια δουλειά στη λιανική.

Μια πρόσφατη έκθεση ωστόσο διέκρινε ότι οι προτεραιότητες της Apple ενδέχεται να αλλάζουν, λέγοντας ότι το Apple Store επικεντρώνεται τώρα περισσότερο στο branding από ότι στην εξυπηρέτηση πελατών.

Ας δούμε γιατί άρεσε σε κάποιους πρώην υπαλλήλους να δουλεύουν για το τμήμα λιανικής της Apple.

Οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύεις


Όταν πρόκειται για την καλύτερη πτυχή της εργασίας στο Apple Store, οι άνθρωποι με τους οποίους εργάζεστε εμφανίζονται ως κλασική απάντηση.

Η συναδελφικότητα που αναπτύσσετε με τους συναδέλφους και η αίσθηση της κοινότητας και της ομαδικής εργασίας στο Apple Store είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί οι άνθρωποι αρέσκονται να εργάζονται εκεί, είπαν τέσσερις από τους πρώην υπαλλήλους.

“Δεν έχετε μόνο έναν ή δύο άτομα που σας υποστηρίζουν, έχετε 20,” είπε ένας πρώην υπάλληλος που εργάστηκε στο Apple Store για επτά χρόνια μέχρι το 2018. “Για την Apple, αυτή είναι η δύναμή τους, κρατώντας τους ανθρώπους τους”.

Η επένδυση στην προσωπική ανάπτυξη


Η Apple αφιερώνει επίσης πόρους για να βοηθήσει τους υπαλλήλους να αναπτυχθούν στο ρόλο τους μέσω της οικοδόμησης της ομάδας, της κατάρτισης και το ταίριασμά τους με έναν μάνατζερ που να τους βοηθά να σημειώσουν πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων τους.

Για παράδειγμα, η Apple συνήθιζε να στέλνει νέους υπαλλήλους της ομάδας Genius στην πανεπιστημιούπολη στο Cupertino ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αν και η πολιτική αυτή άλλαξε τα τελευταία χρόνια.

“Η εμπειρία μου στην Genius ήταν ό,τι καλύτερο έκανα ποτέ”, δήλωσε ο πρώην υπάλληλος που πέρασε επτά χρόνια στο κατάστημα της Apple. “Συνδέθηκε πραγματικά με το κατάστημα και την ιδέα της Apple.”

Η ευκαιρία να δοκιμάσετε διαφορετικούς ρόλους


Εκτός από την ανάπτυξη του σημερινού τους ρόλου, η Apple παρέχει επίσης την ευκαιρία στους εργαζόμενους να μετακινούνται σε νέες θέσεις και να δοκιμάζουν διαφορετικές εργασίες.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι εργαζόμενοι να μετακινούνται από εξειδικευμένους ρόλους σε θέσεις Genius, για παράδειγμα, όπως έκαναν μερικοί από τους ανθρώπους που ερωτήθηκαν.

“Όσο εργάζεστε πολύ σκληρά, υπάρχει ανταμοιβή», είπε ένας τωρινός υπάλληλος. “Υπάρχει λοιπόν η ευκαιρία να έχετε και εμπειρίες εκτός του ρόλου σας”.

Δεν νιώθετε σαν να πουλάτε απλά κάτι


Δύο από τους ανθρώπους δήλωσαν ότι ένιωθαν σαν να μην πωλούν μόνο προϊόντα, αλλά στην πραγματικότητα ότι βοηθούν τους ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις.

“Σας κάνουν να αισθάνεστε ότι κάνετε κάτι μεγαλύτερο”, είπε ένας πρώην υπάλληλος που εργάστηκε στο Apple Store για τέσσερα χρόνια και αποχώρησε το 2019.

“Η δουλειά σας είναι πλαισιωμένη κατά τρόπο που νιώθετε ότι βοηθάτε τους ανθρώπους , και όχι μόνο ότι πουλάτε ή διορθώνετε πράγματα. “

Όντας μέρος της Apple και της κουλτούρας της


Για κάποιους, το θέλγητρο πίσω από την εργασία στην Apple προέρχεται από το να είσαι μέρος της εταιρείας εν γένει. Ένα άτομο που εργάστηκε στο Apple Store για ένα χρόνο, το 2014, άρεσε “να είναι στα ενδότερα” της Apple.


Ο ίδιος είπε ότι ο πολιτισμός της Apple είναι κάτι που κανείς “επιδιώκει να είναι μέρος του”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.