19 Απρ 2024
READING

Η Arla Foods χρησιμοποιεί Artificial Intelligence για να προβλέψει την παραγωγή γάλακτος

3 MIN READ

Η Arla Foods χρησιμοποιεί Artificial Intelligence για να προβλέψει την παραγωγή γάλακτος

Η Arla Foods χρησιμοποιεί  Artificial Intelligence για να προβλέψει την παραγωγή γάλακτος

Η Arla Foods διαθέτει νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να εκτιμήσει καλύτερα πόσο γάλα θα παράξουν 1,5 εκατομμύρια αγελάδες που ανήκουν σε 10.300 αγρότες.

Αυτό σημαίνει ότι 200 ​​εκατομμύρια κιλά γάλακτος μπορούν τώρα να αξιοποιηθούν καλύτερα κάθε χρόνο καθιστώντας την αλυσίδα αξίας της Arla ακόμη πιο βιώσιμη.

Κάθε χρόνο, η Arla συλλέγει περίπου 13 δισεκατομμύρια κιλά γάλακτος από τους 10.300 farmers σε ολόκληρη τη Βόρεια Ευρώπη.

Για να μεταμορφωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο συνεταιρισμός παρακολουθεί προσεκτικά τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να κάνουν την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων ακόμη πιο αποτελεσματική.

Πιο πρόσφατα, η Arla έχει αναπτύξει ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να προβλέψει πόσο γάλα θα παράγει 1.5 εκατομμύρια αγελάδες στο μέλλον.

Πριν από αυτό το είδος πρόβλεψης χρειάζονταν μέρες για να αναλυθούν πληροφορίες και να δημιουργηθούν προβλέψεις φύλλων Excel.

Αλλά με το νέο εργαλείο, χρειάζονται μόνο λίγες ώρες και η πρόβλεψη έρχεται 1,4% πιο ακριβής.

“Όσο καλύτεροι είμαστε στην πρόβλεψη της πρόσληψης γάλακτος, τόσο καλύτερα μπορούμε να σχεδιάσουμε και να βελτιστοποιήσουμε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας, η οποία βελτιώνει την κερδοφορία των ιδιοκτητών μας και οδηγεί στη βιωσιμότητα.

Το νέο εργαλείο AI μας παρέχει μια εικόνα για την προσφορά μας γάλακτος που δεν είχαμε ποτέ πριν “, λέει ο Michael Bøgh Linde Vinther, διευθυντής του Global Milk Planning στην Arla.

Η βελτιωμένη πρόβλεψη για την πρόσληψη γάλακτος σημαίνει ότι 200 ​​εκατομμύρια κιλά γάλακτος μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα κάθε χρόνο.

Τα περισσότερα δεδομένα οδηγούν στη λήψη καλύτερων αποφάσεων
Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI, η Arla είναι σε θέση να δημιουργήσει την πρόβλεψη για την πρόσληψη γάλακτος από μια πολύ πιο πλούσια βάση δεδομένων.

Περιλαμβάνει πράγματα όπως οι εποχιακές αλλαγές, ο αριθμός των αγροτών που παράγουν νέους τύπους γάλακτος, τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά των αγροτών καθώς και το ποσό του γάλακτος που παράγουν σε καθημερινή βάση.

Αυτό σημαίνει ότι ο Michael και οι συνάδελφοί του μπορούν να χειριστούν τον προγραμματισμό του γάλακτος σε πιο λεπτομερές επίπεδο από ό, τι μπορούσαν νωρίτερα.

Για παράδειγμα, είναι τώρα δυνατόν να γίνει διάκριση μεταξύ του ποσού γάλακτος που πρέπει να συλλεχθεί από τους αγρότες στη Βόρεια Γερμανία και τη Δυτική Γερμανία τρεις έως πέντε μήνες μπροστά.

“Αυτό το είδος γνώσης είναι πολύ πολύτιμο, καθώς μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να προσαρμόζουμε τον αριθμό των φορτηγών Arla που ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος και να σώσουμε το περιβάλλον για περιττές εκπομπές CO2 “, εξηγεί ο Michael.

Το νέο εργαλείο πρόβλεψης πρόσληψης γάλακτος εφαρμόζεται σε όλες τις αγορές της Arla σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως η Δανία, η Γερμανία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες.

Η Arla είναι ένας συνεταιρισμός 12.700 γαλακτοπαραγωγών και μια ομάδα 19.000 εργαζομένων σε 30 χώρες, που αγαπάει το γάλα και όλες τις προοπτικές που δημιουργεί.

Οι τρείς μεγάλες μάρκες της είναι οι Arla®, Lurpak® και Castello®.

Η Arla Foods διανέμει επίσης στην Ελλάδα τα γνωστά, έτοιμα προς κατανάλωση (RTD) ροφήματα παγωμένου καφέ Starbucks® Chilled Classics,  Starbucks Frappuccino® και Starbucks Doubleshot®, σε συνεργασία με την εταιρία Starbucks.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.