25 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola αναπτύσσεται συνεχώς στην Κίνα

3 MIN READ

Η Coca-Cola αναπτύσσεται συνεχώς στην Κίνα

Η Coca-Cola αναπτύσσεται συνεχώς στην Κίνα

Στην τελευταία Έρευνα Brands του 2019 από την Kantar Worldpanel της Κίνας, η Coca-Cola αποτέλεσε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο εμπορικό σήμα ταχείας κυκλοφορίας.

Στον κατάλογο κυριαρχούσαν παραδοσιακά τοπικές κινεζικές μάρκες: η κινεζική πηγή για πόσιμο νερό Nongfu Spring κέρδισε την πρώτη θέση στην πρωτοπορία ανάπτυξης το 2017 και το 2018.

Υπήρξε μόνο μία ξένη μάρκα στις πρώτες 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες κατάταξη αντίστοιχα τα τελευταία δύο χρόνια: το Yakult στο No.6 το 2018 και το Lay No.10 το 2017.

Η Coca-Cola είναι εκπληκτικός νικητής επειδή η βιομηχανία πίστευε ότι καθώς οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για την υγεία τους, τα ανθρακούχα ποτά όπως η Coca-Cola θα αρχίσουν αναπόφευκτα την ελεύθερη πτώση τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Coca-Cola ενισχύθηκε από σημαντικά περισσότερους καταναλωτές κυρίως για δύο λόγους:

Περισσότεροι καταναλωτές αγόραζαν αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και τα νέα προϊόντα Coke Fiber Plus.

Μικρότερες συσκευασίες (500 ml και κάτω) δημιούργησαν αρκετή ανάπτυξη για να αντισταθμίσουν την πτώση των μεγαλύτερων συσκευασιών (800 ml και άνω).

Γενικά, η κατηγορία των αναψυκτικών ξεκίνησε την ανάκαμψή της πέρυσι. Ο κύριος μοχλός είναι η στρατηγική “μικρής συσκευασίας” από μεγάλες μάρκες, οι οποίες μπόρεσαν να εξυπηρετούν τις ολοένα αυξανόμενες ευκαιρίες κατανάλωσης.

Οι καταναλωτές θέλουν περισσότερες αλλα μικρότερες ποσότητες από το ίδιο αναψυκτικό και θέλουν να καταναλώνουν συχνά σε μικρότερες ποσότητες μικρότερους όγκους ενός ή δύο τύπων / σημάτων αναψυκτικών.

Ταυτόχρονα, οι μικρές συσκευασμένες Coke βοήθησαν να προσελκύσουν πολλούς νέους πελάτες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μικρότερα μεγέθη τους έχουν πείσει ότι θα ελέγχουν τις θερμίδες που θα έπαιρναν.

Στην πραγματικότητα, η επιτυχία της Coca-Cola μπορεί να αναπαραχθεί. Η σύνοψη με τους παράγοντες που οδήγησαν στην ανάπτυξή της στα ακόλουθα βασικά σημεία:

Κατανόηση των αλλαγών στον τρόπο ζωής των καταναλωτών και ανασχηματισμό της υπάρχουσας γραμμής προϊόντων.

Το μεγαλύτερο μειούμενο SKU είναι τα προϊόντα μεγάλου μεγέθους (2L και άνω). Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα μεγάλου μεγέθους καταναλώνονται κυρίως κατά τη διάρκεια μεγάλου οικογενειακού δείπνου ή γευμάτων σε εστιατόρια.

Όμως, καθώς το μέγεθος των κινεζικών οικογενειών γίνεται μικρότερο, περισσότεροι άνθρωποι τρώνε μόνος τους τα γεύματα, καθώς και η συνήθεια κατανάλωσης των ανθρώπων γίνεται πιο εξατομικευμένη, είναι πλέον πολύ σπάνιο να μοιράζεται από ένα τραπέζι ανθρώπων.

Εστίαση στις αναδυόμενες καταναλωτικές απαιτήσεις και δρομολόγηση νέων προϊόντων ακολουθώντας αυτές τις τάσεις. Τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη είναι η απάντηση της Coca-Cola στην αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για το αν τα νέα προϊόντα μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και φροντίζουν λιγότερο για την επιπλέον τιμή που πρέπει να πληρώσουν για αυτά τα οφέλη.

Στην περίπτωση της Coke, η τιμή του μικρού πακέτου Coke ανά λίτρο είναι πολύ υψηλότερη από τη μεγάλη μπουκάλι Coke, αλλά οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το τίμημα ανά λίτρο – ενδιαφέρονται για τα ειδικά χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει το μικρό πακέτο Coke, να κρυώσει, να ελέγχεται ευκολότερα η κατανάλωση ενέργειας κ.λπ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.