26 Απρ 2024
READING

bfresh | concept που συνδυάζει food market, ευκολία και εστιατόριο.

2 MIN READ

bfresh | concept που συνδυάζει food market, ευκολία και εστιατόριο.

bfresh | concept που συνδυάζει food market, ευκολία και εστιατόριο.

Η Ahold USA είναι ένας σημαντικός retailer ειδών διατροφής που οργανώνεται σε τέσσερα περιφερειακά τμήματα, τα οποία λειτουργούν από κοινού περίπου 770 σούπερ μάρκετ και 120 σημεία παράδοσης-παραλαβής.

Στο λιανικό εμπόριο τροφίμων στις ΗΠΑ, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους δημογραφικούς-ανθρωπογεωγραφικούς τομείς είναι “αυτοί που ενδιαφέρονται για τα τρόφιμα, κάτοικοι πόλεων που “ψάχνουν” αξία”.

Είναι περισσότερο από πρόθυμοι να αγοράσουν τρόφιμα στο διαδίκτυο και είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για τα τρόφιμα εν γένει: προέλευση, γεύση, ποιότητα και τιμή.


Η στρατηγική ήταν να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη λύση, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής μάρκας, της μεγάλης ιδέας, της αρχιτεκτονικής, του merchandising, της οπτικής ταυτότητας, του σχεδιασμού συσκευασίας καθώς και της επικοινωνίας σε φυσικά και ψηφιακά κανάλια.

Η έννοια bfresh βασίζεται στην αντίληψη ότι η τροφή έχει γίνει η νέα μόδα και αποτελεί μέρος της αστικής κουλτούρας.

Στο bfresh συνδυάζονται υπέροχα φρέσκα τρόφιμα, έξυπνη αξία και τοπική ευκολία με νέους δημιουργικούς τρόπους, που με τη σειρά τους δημιουργούν αξία για τους πελάτες.

Η ατμόσφαιρα του καταστήματος προσαρμόζεται στους αστικούς ρυθμούς και αλλάζει ελαφρώς ανάλογα με την εποχή της ημέρας: τα πρωινά είναι το φως της ημέρας και η διάθεση του πρωινού, ενώ τα βράδια έχουν μια πιο club-like ατμόσφαιρα με πιο ρυθμική μουσική και χαμηλότερα φώτα.

Η υπόσχεση μάρκας είναι “μεγάλη φρέσκια αξία”. Η δέσμευση για φρέσκα τρόφιμα υπογραμμίζεται από τη γραμμή ετικετών για να “φρεσκάρετε τη ζωή σας” με μια μεγάλη εποχιακή και τοπική προσφορά προϊόντων.

Ο σχεδιασμός αποδίδει την υπόσχεση, συνδυάζοντας την τιμολόγηση της αξίας και έναν παιχνιδιάρικο τόνο φωνής στο branding και την επικοινωνία με μια καλά σχεδιασμένη συνολική εμπειρία αγορών.

Το bfresh φέρνει στη ζωή το ύφος της λιανικής πώλησης παντοπωλείων και των υπηρεσιών εστίασης.

Πρόκειται για ένα νέο είδος προσιτής, γειτονικής, φρέσκιας αγοράς, που συνδυάζει αίθουσα φαγητού, εστιατόριο και τοπική ευκολία – με ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τα παρασκευασμένα τρόφιμα είναι μια μοναδική προσφορά τροφίμων, όπου όλα γίνονται από το μηδέν στο κατάστημα κάθε μέρα.

Ο τόνος της φωνής είναι διασκεδαστικός, απλός και φιλόξενος. Η πλοήγηση γίνεται με “παιχνιδιάρικα” φωτισμένα γραφικά υψηλού επιπέδου.

Το περιβαλλοντικό και επικοινωνιακό αποτύπωμα “ενσαρκώνει” την προσωπικότητα με μια σειρά κινητών γραφικών καθώς και αφίσες που εκτυπώνονται με το χέρι και ενημερώνονται τακτικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.