25 Απρ 2024
READING

Το τουριστικό όραμα του Johnnie Walker εξελίσσεται

3 MIN READ

Το τουριστικό όραμα του Johnnie Walker εξελίσσεται

Το τουριστικό όραμα του Johnnie Walker εξελίσσεται

Το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε ποτέ στον σκωτσέζικο τουρισμό ουισκιού πέρασε ένα σημαντικό ορόσημο με τη χορήγηση άδειας για τη αναδιαμόρφωση του Cardhu Distillery στο Speyside.

Το πράσινο φως για τα σχέδια του Cardhu ολοκληρώνει τις βασικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών για μια σειρά από νέα αξιοθέατα επισκεπτών του Johnnie Walker.

Αυτό περιλαμβάνει της παγκόσμιας εμβέλειας επισκεπτών Εδιμβούργο και της διαμόρφωσης τεσσάρων αποστακτηρίων – Glenkinchie, Caol Ila, Clynelish και Cardhu – της Σκωτίας, ως μέρος μιας επένδυσης ύψους 150 εκατομμυρίων στερλινών.

Το Cardhu Distillery έχει μια ιδιαίτερα ισχυρή θέση στην σχεδόν 200 ετών ιστορίας του Johnnie Walker.

Ήταν το πρώτο αποστακτήριο που αποκτήθηκε από την John Walker & Sons το 1893 για να εξασφαλίσει την προμήθεια άριστης βύνης. Το Cardhu παραμένει ο βασικός πάροχος βύνης στην κατασκευή του Johnnie Walker σήμερα.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η εμπειρία του επισκέπτη στο Cardhu θα περιλαμβάνει την ανασκόπηση της ιστορίας της Helen και της Elizabeth Cumming, των πρωτοπόρων γυναικών που ίδρυσαν και κατείχαν το αποστακτήριο τον 19ο αιώνα, καθώς και τις συνδέσεις με την οικογένεια Walker.

Ο David Cutter, πρόεδρος της Diageo στη Σκωτία, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε άδεια οικοδόμησης για την ανακατασκευή του Cardhu Distillery στο Speyside.

Αυτό μας δίνει το πράσινο φως σε όλα τα βασικά επενδυτικά σχέδια του τουρισμού Johnnie Walker από το Εδιμβούργο στις τέσσερις γωνιές της Σκωτίας.

Μαζί αυτές οι τοποθεσίες θα δημιουργήσουν μια μοναδική περιοδεία της Σκωτίας με τον Johnnie Walker, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες της πρωτεύουσας να ταξιδεύουν επίσης στις εξαιρετικές αγροτικές κοινότητες της χώρας ».

Η Cristina Diezhandino, διευθύντρια του σκωτσέζικου ουίσκι στη Diageo, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη δημιουργία εμπειριών επισκεπτών για το Johnnie Walker στη Σκωτία, καθώς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τη 200η επέτειο της μάρκας το 2020 και εργαζόμαστε για να κάνουμε τις νέες γενιές ανθρώπων από όλο τον κόσμο να ερωτευτούν το Johnnie Walker, το σκωτσέζικο ουίσκι και τη Σκωτία.

Η Laura Sharp, διευθύντρια της μάρκας Cardhu Distillery, δήλωσε: «Αυτή η ανακοίνωση είναι πολύ συναρπαστική και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις αρχές αλλά και όλους για τη συνεχή υποστήριξή τους.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο ταξίδι μας να μετατρέψουμε την εμπειρία του επισκέπτη Cardhu και όλοι οι εμπλεκόμενοι ανυπομονούν πολύ να δουλέψουν σε αυτό.

Το Speyside είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του χάρτη τουρισμού ουίσκι και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φέρνουμε νέους επισκέπτες στην περιοχή ».

Η πιο πρόσφατη έγκριση σχεδιασμού ήρθε όταν η Johnnie Walker την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε το ισχυρό έτος της παγκόσμιας ανάπτυξής της με αύξηση πωλήσεων κατά 7%.

Το Johnnie Walker είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια εξαγόμενη μάρκα της Σκωτίας με επτά μπουκάλια να εξάγονται ανά τον κόσμο ανά δευτερόλεπτο.

Η Diageo επενδύει επί του παρόντος πάνω από 185 εκατομμύρια στερλίνες σε βασικά project για το σκωτσέζικο ουίσκι στη Σκωτία.

Η τουριστική επένδυση των 150 εκατομμυρίων στερλινών δεν θα δημιουργήσει μόνο τις τέσσερις εμπειρίες αποστακτήριων Johnnie Walker, αλλά θα αναβαθμίσει και άλλα οκτώ αξιοθέατα αποστακτήρια στη Σκωτία και επιπλέον £ 35 εκατομμύρια για επενδύσεις στην επαναλειτουργία των ιστορικών αποστακτηρίων Port Ellen και Brora.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.