19 Απρ 2024
READING

Η Timberland θα φυτέψει 50 εκατομμύρια δέντρα

2 MIN READ

Η Timberland θα φυτέψει 50 εκατομμύρια δέντρα

Η Timberland θα φυτέψει 50 εκατομμύρια δέντρα

Η εταιρεία υποδημάτων θα δώσει ώθηση στα δάση του κόσμου.Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, η Timberland σχεδιάζει να φυτέψει 50 εκατομμύρια δέντρα.

Συνεργαζόμενη με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, η εταιρεία που συμμετέχει σε διάφορα projects στην Αϊτή, την Κίνα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Τανζανία και το Μάλι, βρίσκεται σε εξέλιξη στη δημιουργία του “Μεγάλου Πράσινου Τείχους”, ενός “τοίχου” βλάστησης που θα εκτείνεται σε ολόκληρη την Αφρική.

“Είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία που είχαμε ποτέ”, λέει ο Jim Pisani, παγκόσμιος πρόεδρος της Timberland. Είναι μόνο μία από τις πολλές τεράστιες προσπάθειες αναδάσωσης.

Σε μια μόνο μέρα τον Ιούλιο, η Αιθιοπία φύτεψε 350 εκατομμύρια δέντρα – μέρος των σχεδίων της χώρας να εγκαταστήσει 4 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους.

Η Νέα Ζηλανδία σκοπεύει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028.

Η Ιρλανδία σκοπεύει να εγκαταστήσει 440 εκατομμύρια μέχρι το 2040. Στο Πακιστάν, μετά από δεκαετίες αποψίλωσης, η κυβέρνηση έθεσε ως στόχο στα τέλη του 2018 να φυτεύσει 10 δισεκατομμύρια δέντρα για πέντε χρόνια.

Άλλες εταιρείες έχουν επίσης υποστηρίξει μεγάλα έργα αναδάσωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ecosia, μιας μηχανής αναζήτησης που έχει χρησιμοποιήσει τα κέρδη της για να φυτέψει περισσότερα από 60 εκατομμύρια δέντρα την τελευταία δεκαετία.

Άλλοι προστατεύουν τα υπάρχοντα δάση, συμπεριλαμβανομένης της Apple, η οποία επένδυσε σε δάσος μαγκρόβιων στην Κολομβία και σε άλλα δάση στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Για την Timberland, η οποία είχε ήδη υποστηρίξει παρόμοιες εργασίες στο παρελθόν, με 10 εκατομμύρια δέντρα που φυτεύτηκαν από το 2001, ο διπλασιασμός της φύτευσης δένδρων έχει νόημα στο πλαίσιο της ευρύτερης προσέγγισής της για την αειφορία.

“Απλά γνωρίζουμε ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μετριάσουμε πραγματικά την κλιματική αλλαγή”, λέει ο Pisani.

Η εταιρεία εργάζεται επίσης για να μειώσει τις εκπομπές απευθείας καθώς προχωρά στη χρήση περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συνεργάζεται με προμηθευτές για άλλες πιθανές λύσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.