18 Απρ 2024
READING

Το σχέδιο της Porsche να κερδίσει τους Millenials

3 MIN READ

Το σχέδιο της Porsche να κερδίσει τους Millenials

Το σχέδιο της Porsche να κερδίσει τους Millenials

Η στόχευση στην νέα γενιά αγοραστών – τους Millenials – αποτελεί στις μέρες μας το “Άγιο Δισκοπότηρο” για τις επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την πολυτέλεια και την ευημερία, η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη και ειδικά με τη μεταφορά, η πρόκληση αυτή επιδεινώνεται.

Άλλωστε, οι Millenials έχουν συσσωρεύσει λιγότερο πλούτο από τους προκατόχους τους, πράγμα που σημαίνει ότι η επένδυση σε ακριβά αντικείμενα συνήθως δεν είναι η κορυφή της λίστας τους.

Κατά συνέπεια, αυτή η γενιά – εκείνοι που γεννήθηκαν μεταξύ του 1981 και του 1996 – επιλέγουν ευέλικτη εργασία και την ενοικίαση για να ζήσουν με τον τρόπο ζωής που θέλουν.

Οι τρόποι με τους οποίους μετακινούνται οι άνθρωποι έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Τα αποτελέσματα των νέων επιλογών μεταφοράς που βασίζονται σε applications, από την Uber έως το escooters, ανάγκασαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δουν πέρα ​​από την παραδοσιακή ιδιοκτησία αυτοκινήτων για να προσαρμοστούν, καθώς και να προσπαθήσουν να προσελκύσουν νέους πελάτες να αγοράσουν τα αυτοκίνητά τους.

Η Porsche, η γερμανική μάρκα αυτοκινήτων, ήταν ένα από τα πρώτα εμπορικά σήματα αυτοκινήτων που επωφελήθηκαν από την τάση με πολλά προγράμματα που απευθύνονταν σε νεαρότερο πλήθος, καθώς και όσους ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν πίσω από το τιμόνι ενός μοντέλου Porsche 911.

Κυκλοφόρησε το Drive στη Γερμανία το 2014, μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να πάρετε μια Porsche για μερικές ώρες, μία ημέρα ή ένα Σαββατοκύριακο.

Το Drive είναι σαν μια έκδοση του Rent the Runway για αυτοκίνητα, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να μισθώνουν ρούχα σχεδιαστών που είτε δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά είτε δεν θα ήθελαν να τα αγοράσουν ολοκληρωτικά.

Η Jaguar Land Rover κάνει επίσης κάτι παρόμοιο με το InMotion Rent και η Audi με το Audi On Demand.

Η Porsche Drive είναι πλέον διαθέσιμη σε 13 τοποθεσίες σε όλη τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία. Η Porsche δήλωσε στη Yahoo Finance UK ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πότε θα κυκλοφορήσει η υπηρεσία Drive και στη Βρετανία.

Η εκπρόσωπος πωλήσεων και μάρκετινγκ Nadescha Vornehm δήλωσε ότι περίπου 15.000 οχήματα έχουν ενοικιαστεί μέσω του προγράμματος Drive από τότε που ξεκίνησε.

Ο μέσος όρος ηλικίας των πελατών της Drive είναι στα μέσα της δεκαετίας των ’40, περίπου δέκα χρόνια νεότεροι από τον μέσο ιδιοκτήτη της Porsche.

Δεν είναι μια φθηνή επιλογή ενοικίασης αυτοκινήτου: Το νέο 911 κοστίζει € 139 ανά ώρα, € 799 για ένα Σαββατοκύριακο και € 2.599 για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα – η εταιρεία θέλει να δώσει στους καταναλωτές μια εντυπωσιακή γεύση από το πώς είναι να οδηγείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Πέρυσι, στις ΗΠΑ, η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε μια υπηρεσία ενοικίασης οχημάτων με το όνομα Host, όπου οι ιδιοκτήτες της Porsche μπορούσαν να νοικιάσουν τα αυτοκίνητά τους σε άλλους.

Επίσης στις Η.Π.Α., το Porsche Passport σας επιτρέπει να οδηγείτε και να ανταλλάσσετε διάφορα μοντέλα Porsche ανά μήνα για μια προκαθορισμένη χρέωση.

“Είμαστε ολοένα και περισσότερο κινητοποιημένοι στα θέματα μετακίνησης συνολικά”, δήλωσε η Vornehm. “Παράλληλα με τις κανονικές πωλήσεις αυτοκινήτων, εξετάζουμε νέες ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα αυτοκίνητα και εξετάζουμε επίσης περαιτέρω τις μελλοντικές γενιές, για τις οποίες ίσως η ιδιοκτησία αυτοκινήτων δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο”.

Ενώ η Porsche δεν μπόρεσε να μοιραστεί δεδομένα σχετικά με το πόσα άτομα χρησιμοποίησαν το Drive και μετά προχώρησαν  στην αγορά μια Porsche, η πώληση περισσότερων αυτοκινήτων είναι σαφώς ένας από τους στόχους.

Η Vornehm δήλωσε ότι “μερικοί άνθρωποι που είχαν την πρώτη επαφή τους με το εμπορικό σήμα της Porsche μέσω του Passport, θα γίνουν αργότερα αγοραστές της Porsche”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.