25 Απρ 2024
READING

Η Google μετατρέπει τις Images σε προιόντα πρός πώληση

2 MIN READ

Η Google μετατρέπει τις Images σε προιόντα πρός πώληση

Η Google μετατρέπει τις Images σε προιόντα πρός πώληση

Οι σελίδες Images της Google εμφανίζονται όλο και περισσότερο σε σελίδες της ενότητας “Αγορές” της μηχανής αναζήτησης, ενώ τώρα τα προϊόντα και οι τιμές των προϊόντων, οι κριτικές και η διαθεσιμότητα προστίθενται στα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων.

Εστίαση στα ψώνια


Τα επανασχεδιασμένα αποτελέσματα αναζήτησης Images, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα, θα περιλαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες που είναι χρήσιμες για τους αγοραστές.

Οι εικόνες θα συνοδεύονται από πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και κάνοντας κλικ σε μια εικόνα προϊόντων θα παρουσιάζονται επίσης τιμές και πληροφορίες της εμπορικής μάρκας.

Με ένα επιπλέον κλικ, οι κριτικές και η διαθεσιμότητα θα εμφανίζονται επίσης.

Με αυτό τον τρόπο η Google συνδέει το Images με τις σελίδες Αγορών της, οι οποίες λαμβάνουν επίσης μια ενημέρωση που επιτρέπει στους καταναλωτές να ψωνίζουν στις σελίδες της μηχανής αναζήτησης.

Μία από τις άλλες θυγατρικές της Google, το Youtube, θα προστεθεί σε αυτό το «εικονικό εμπορικό κέντρο» σε μεταγενέστερο στάδιο.

Άδικος ανταγωνισμός


Με αυτό το νέο σχέδιο που στοχεύει να ευχαριστήσει τους πελάτες, η Google μπορεί να δημιουργεί νέους εχθρούς .

Πριν από δύο χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιβάλει πρόστιμο στη μηχανή αναζήτησης 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ επειδή προώθησε αθέμιτα τις δικές της συνδέσεις στις σελίδες Αγορών σε σύγκριση με τις σελίδες των ανταγωνιστών.

Η Google υπόσχεται ότι οι πληροφορίες που σχετίζονται με τις αγορές στα αποτελέσματα των Images θα παραμείνουν προς το παρόν ένα οργανικό σύνολο δεδομένων, χωρίς πληρωμένες διαφημίσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.